CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 19-11-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 6-11-2019 03:01 PM
Aku bulan 6 hari tu excidents onway ke tempat kerja.patah tangan dan open book pelvis.hus dah dpt se ...

Aku dah jumpa jemaah doktor minggu ni.tgu dapat ke x percent je.harap2 dapat lah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
budgetMommy replied at 12-11-2019 03:07 PM
Sy jalani operation cts kat hosp gov dlm bln 10. Mc dlm 15 hari aje. Xde sambung mc. Lepas dlm semin ...

budgetMommy,sakit berkenaan kerja ke?apply untuk hilang upaya sementara atau hilang upaya kekal ?kalau berkenaan kerja boleh cuba apply.try tanya/call perkeso kalau nak tahu lebih lanjut
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 20-11-2019 10:41 AM
budgetMommy,sakit berkenaan kerja ke?apply untuk hilang upaya sementara atau hilang upaya kekal ?k ...

A ah. Sbb kerja. Skang tgh fisio lagi. Tapi tak ok lagi. My thumb xleh pressing da.
Since sy kerja clerical, mmg banyak guna computer. Skang ni, menaip dlm stgh jam pun tak dpt nak bertahan.
Anyway sy blm lg report to socso. nak survey dulu samada ada peluang atau cuma buang masa nanti
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
budgetMommy replied at 20-11-2019 11:24 AM
A ah. Sbb kerja. Skang tgh fisio lagi. Tapi tak ok lagi. My thumb xleh pressing da.
Since sy ker ...

Boleh je cuba apply dulu.mana tahu ada rezeki nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum .. saya nk Tanya kes saya .. saya kemalangan sewaktu pulang dri tempat kerja .. saya mengalami closed fracture over greater Tubercle right humerus and right tibial platEau ( shacTzker type 5) . Saya Tak boleh buat operation sebab urat saraf tersumbat .. jadi slow . Hospital sg petani rujuk dekat pakar Kat hospital Kuala Lumpur . Saya Tak dibolehkan pasang besi sebab nanti takut urat darah block terus . Effect dia kaki jadi hitam Dan dipotong . Sekarang no doktor simen ja .. pegawai Socso dah jumpa ambil statement .
1) dalam kes saya berapa pampasan saya boleh diterima?
2) bila boleh buat claim duit mc . Saya dah Masuk sebulan lebih dah .
3) kalau Tak pasang besi peratus pampasan tinggi atau rendah ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 19-11-2019 11:17 PM
Aku dah jumpa jemaah doktor minggu ni.tgu dapat ke x percent je.harap2 dapat lah..

Surat jawapan huk dah dihantar.dapat 3%
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Alifhaffiz replied at 25-11-2019 01:13 AM
Assalamualaikum .. saya nk Tanya kes saya .. saya kemalangan sewaktu pulang dri tempat kerja .. saya ...

1.pampasan tu jemaah doktor yg tentukan percents.
2.sepatutnya hr yg uruskan.boss cuma beri pada hr company boss surat mc,laporan polis,lakaran tempat kejadian dan acc number boss.mc yg seterusnya boss boleh hantar terus ke socso kalau ada mc tambahan.
3.yg ni x pasti pulak.doctor yg tentukan.
Harap membantu.pengalaman saya beberapa bulan lepas.maaf kalau ada yg tersilap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 28-11-2019 03:33 PM
1.pampasan tu jemaah doktor yg tentukan percents.
2.sepatutnya hr yg uruskan.boss cuma beri pada  ...

kalau patah tibia dengan lutut ,,telah dimasukkan besi ,,agak2 dpt kee cliam huk ,,sbb dh boleh jalan dh ,cuma jln senget2 ,,lutut tak boleh tegak abiss
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau patah tibia dan lutut ,,dpt cliam ker huk ,,sbb dh boleh jln cm biasa ,cuma sakit sikit lah berjalan ,,dan ada lekuk kat kaki bila buku lali dibengkok kan ,,agak2 dpt ker cliam huk ,,sbb baru submit borang huk
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
khairul7730 replied at 5-12-2019 12:05 AM
kalau patah tibia dan lutut ,,dpt cliam ker huk ,,sbb dh boleh jln cm biasa ,cuma sakit sikit lah be ...

Khairul7730,dapat ke tak semua tu keputusan jemaah doktor.boss hantar je borang huk tu dengan medical checkup report .kena check up dekat hospital yg kita follow up.cuba lah hantar..ada rezeki kita ,dapat lah .
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 6-12-2019 01:51 AM
Khairul7730,dapat ke tak semua tu keputusan jemaah doktor.boss hantar je borang huk tu dengan medi ...

contoh lah dlm tempoh mc atau abiss mc kalau tak pernah kena darah tinggi ,,sekali ada darah tinggi ,boleh cliam socso ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya sape yg dah dpt keputusan JD. Berapa lama eh duit nak masuk dlm bank lepas hantar borang setuju jumlah tuntutan huk dkt perkeso tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
deeeeee replied at 7-1-2020 06:11 PM
Nak tanya sape yg dah dpt keputusan JD. Berapa lama eh duit nak masuk dlm bank lepas hantar borang s ...

nak tanya ,jumpa jemaah doktor bila ,,sbb saya baru jumpa jemaah doktor semalam ,berapa lama surat akan sampai untuk keputusaan jemaah doktor
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ari tu dlm tempoh 1minggu selepas dapat surat dan pergi socso sain borang .
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Orizumi replied at 11-1-2020 10:39 PM
Aku ari tu dlm tempoh 1minggu selepas dapat surat dan pergi socso sain borang .

kalau baru jumpa jemaah doktor ,biasa berapa hari surat socso akan hantar ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
khairul7730 replied at 12-1-2020 09:12 AM
kalau baru jumpa jemaah doktor ,biasa berapa hari surat socso akan hantar ?

alhamdulillah ,lepas call socso ,dia ckp dapat 6% cacat kekal
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2020 04:22 PM | Show all posts
Assalamualaikum..

Saya nak tnye something..tahun 2018 sy ade buat minor operation due to Carpal Tunnel Syndrome. Dapat mc 2 mggu..pastu try claim SOCSO under penyakit khidmat tapi kena reject dgn alasan "penyakit bukan berkaitan pekerjaan".

Ape kejadahnye kena reject bg alasan cenggitu..pdhal keje saya mmg dari masuk keje sampai waktu balik mmg mengadap depan komputer je sbb keje ala2 data entry. Even doctor yg operate tangan sy tu pun cakap CTS sy dpt tu mmg sebab tangan banyak menaip..
Mmg frust gile bila kena reject tu. Sebab ada sorg kakak opis tu yg buat keje sama mcm saya, dapat je claim socso tu..bila turn sy, kena reject lak


Pastu ujung taun lepas (2019), tangan saya sakit2 balik mcm sebelum operate tu. Then saya jumpa doctor yg operate tgn sy tu dia pun pelik nape claim sy kena reject.
So last week saya try claim lagi sekali. Harap2 kali ni berjaya laa..

Korg ade tak yg sama kes mcm sy?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa kes ke2 tu... mungkin bayaran utk cliam m.c bayaran pampasan sementara...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Benang ni banyak memberi info yang berguna berkenaan pampasan perkeso, terima kasih TT dan semua former yang menyumbang
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
As’salam ..sya nak tnya .. kes sya penyakit khidmat de quarvains..sya oprte pda bln 9 ,jmpa jmaah doktor bln 11 ..jmaah doktor kta kena tnggu 6bulan lps oprate .. bln 5 dah ckp ttpi jmaah doktor dihold sat sbb covid ..sya p pekeso ,pekeso kta tnggu open blik ,dlm thun nie jgk ,if dlm nie ad info jmaah doktor dah blh ke blm ,blh share x ? N ad spa2 sma keadaan dgn sya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 03:10 PM GMT+8 , Processed in 0.074387 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list