CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 13-6-2018 10:20 AM | Show all posts
shahrulyoer replied at 13-6-2018 09:12 AM
Ade sesiapa yang ade pengalaman untuk tuntutan HUK untuk sakit jantung yang dah buat pembedahan bypa ...

HUK hanya terpakai untuk mereka yang membuat tuntutan di bawah faedah HUS & Penyakit Khidmat sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 10:22 AM | Show all posts
azampenaga replied at 9-6-2018 04:48 PM
mc baru sambung 2 bulan..
dh kna jumpa jemaah doktor..
perkeso cakap ada mc tak blh tuntut huk.. ...

HUK hanya boleh dibuat selepas habis tempoh MC...walaubagaimanapun ada keadaan dimana HUK boleh dibuat jika MC telah mencapai tempoh MMI 180 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:23 PM | Show all posts
maxgamer82 replied at 13-6-2018 10:22 AM
HUK hanya boleh dibuat selepas habis tempoh MC...walaubagaimanapun ada keadaan dimana HUK boleh di ...

mc dah lbh 400 hari...
sbb tu kna jmpa jemaah doktor
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 09:35 AM | Show all posts
azampenaga replied at 13-6-2018 11:23 PM
mc dah lbh 400 hari...
sbb tu kna jmpa jemaah doktor

Owh,patut la...lebih 180 hari memang otomatik dia akan panggil rujuk Jemaah Doktor untuk penentuan MMI.Klu dah capai MMI akan stop bayaran MC dan proceed untuk taksiran HUK...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 02:03 PM | Show all posts
bayaran bulanan smpai bila wife dapat??
bila dia meninggal kita dapat pencen huk??
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 03:38 PM | Show all posts
jawapan dari socso....Bukan Bencana Kerja dibawah Seksyen 24(1)(b) AKSP 1969 kerana bukan dalam perjalanan tetapi dalam persinggahan/pemberhentian peribadi


ada sapa2 pernah kena reject dengan akta di atas
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 05:08 PM | Show all posts
azeotrop2012 replied at 25-7-2018 03:38 PM
jawapan dari socso....Bukan Bencana Kerja dibawah Seksyen 24(1)(b) AKSP 1969 kerana bukan dalam perj ...

Blh explain more details? U ade singgah mane2 sblm blk ke rmh? sy risau jg sb sy nk buat socso claim dlm perjalanan blk ke rmh, hbs keje pkl 6pm tp accident dlm 2am. Socso terima x?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam...maaf sye ingin bertanya tentang HUK..kebanyakan disini ramai yg buat tuntutan cacat kekal fizikal..sye nk ty kalu untuk tuntutan visual(penglihatan) berbeza atau sma kiraan atau rate isu dya?maaf
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 02:42 PM | Show all posts
Assalam, nk tnya, semlm g jumpa jemaah doktor. selalunya berapa lama boleh check keputusan dan mcm mana nk check..mcm tak dapat sbb jemaah doktor tnya pun x sampai 3 minit..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
roz77 replied at 28-9-2018 02:42 PM
Assalam, nk tnya, semlm g jumpa jemaah doktor. selalunya berapa lama boleh check keputusan dan mcm m ...

Hospital klang ke bos
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam..saya nak tanya saya baru lepas kemalangan ketika dalam perjalanan hendak pergi kerja..selepas tuntutan hilang upaya sementara (HUS)..boleh ke saya mohon untuk tuntutan hilang upaya kekal (HUK) jika cuma retak tulang pergelangan tangan sahaja.??sekarang tangan masih bersimen..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 05:38 PM | Show all posts

tak..hospital serdang...dah dpt result..ditolak dgn alasan tak related dengan keje..boleh ke buat rayuan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
roz77 replied at 10-10-2018 05:38 PM
tak..hospital serdang...dah dpt result..ditolak dgn alasan tak related dengan keje..boleh ke buat  ...

Try je buat rayuan mna tau kot2 ade rezeki.sy kt hospital klang lbh kurang 3 minit gak doctor cek Alhamdulillah ade gak 4%
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 11-4-2018 04:15 PM
hi, aku da pegi da interview dgn jemaah doktor hari tu. xbyk soalan pon doktor tu dgn aku, tp mmg  ...

Boleh tahu tak berapa gaji bulanan and apa yang menyebabkan tak boleh bengkok kaki ya ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Gaji bulanan xleh ler bgtau skg da setahun lebih da lps accident tu mmg kaki xdpt bengkok abes pon. Solat atas kerusi xleh solat normal. Duk bersila pon xleh da
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 19-10-2018 12:30 PM
Gaji bulanan xleh ler bgtau skg da setahun lebih da lps accident tu mmg kaki xdpt bengkok abes  ...

Saya patah paha (open fracture at left femur) and ada masuk plate lutut pun tak boleh bengkok habis + lutut masatu ada masuk besi juga. Now dah lebih 9 bulan tak baik baik mc pun dah lebih 180 . Saya nak anggarkan pampasan yang dpt je utk further study ni pun dah tangguh satu sem kalau tak keberatan nak tahu gaji so bolehlah anggarkan pampasan
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
A16 replied at 19-10-2018 01:03 PM
Saya patah paha (open fracture at left femur) and ada masuk plate lutut pun tak boleh bengkok habi ...

Nk tau gaji, details socso etc bleh pm.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
salam, saya baru lepas excident, mc dah 2 bulan,company yang submit socso, duit mc dah dapat cuma saya nak tanya camne nak claim untuk cacat kekal tu? ke tunggu pihak socso call? saya cedera burst fracture spinal t12
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kali kes begini seeloknya rujuk kepada pegawai perkeso.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sue.23 replied at 11-11-2018 02:34 AM
salam, saya baru lepas excident, mc dah 2 bulan,company yang submit socso, duit mc dah dapat cuma sa ...

Untk claim cacat kekal kena hubungi pihak socso utk tuntutan kecacatan kekal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 10:29 AM GMT+8 , Processed in 0.080096 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list