CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 26-2-2021 12:52 PM | Show all posts
salam.nak tanya skim pekerjaan sendiri.bila dah bersara sbb kesihatan dan dapat pencen bulanan  sbb kakitangan awam.bolehkah kita mencarum socso.sbb dah sembuh dari sakit dan boleh bekerja.

sudah satu tahun dia bayar caruman dalam matrik perkeso.minta sapa yg tau berkenaan isu ini.tolong ulas skit
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
assalammualaikum.... saya tidak tahu cara kiraan perkeso ni... selepas saya jumpa jemaah doctor... saya dapat surat perkeso.. dia tulis jumlah tuntutan HUK 4%... apa tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus plk jumpa artikel ni. Abg ipar iols baru khamis lepas meninggal excident balik keje hi ospital
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam. Saya dah terima keputusan HUK 2 minggu lepas dan dah pulangkan semua borang persetujuan. Berapa lama tempoh proses utk dapat pampasan HUK tu? Adakah dibayar dlm bentuk cek atau tunai masuk ke acc bank saya yg terima faedah HUS? Saya mohon sgt penjelasan sesiapa yg ada pengalaman? Saya dlm keadaan kesempitan kewangan krn masih tidak boleh kembali bekerja. Saya patah tulang pelvis terbuka, patah tangan kiri, paru collapse dan kehilangan darah yg banyak sehingga 8 beg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
salam..ada seiapa yg boleh membantu.baru saja menghadiri temuduga jemaah doktor untuk kali kedua.untuk yg pertama kali gagal semasa temuduga kali pertama doktor maklumkan akan berbincang dgn para panel dan yg kali kedua dimaklumkan pemohon akan dimaklumkan oleh pihak perkeso.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Hai semua..
Siapa ada pengalaman patah tulang bahu akibat kemalangan dalam perjalanan ke tempat kerja..
Ada ke yang dapat pampasan perkeso HUK?? Hus dapat..
Mohon kongsi pegalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2021 01:43 PM | Show all posts
salam. ada yg pnh ulangkaji HUK lepas 3 tahun ??
perlu isi borang hilang upaya @ buat surat rasmi pada perkeso ??
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 24-6-2008 09:41 AM
Alhamdulillah...setelah membuat rayuan...akhirnya doktor bagi pampasan sebanyak 12% (RM21,000)...mas ...

Sis nak tanya, psl rayuan jemaah doktor . suami akak tulis apa, sebab saya sama situasi dgn suami akak , dan saya taktau nak cakap apa dan tulis apa, boleh tolong x kak
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai,sy ada baca komen2x terdahulu pasal tuntutan socso pakeso,terima kasih semua kongsi pengalaman cara nak buat tuntutan socso ne,baru2x sy mengalami kemalangan jalan raya tngal 29/07/2021 dgn skrng pihak HR tgh urus sy punya socso,tak tahu pula ada tuntutan kedua.. klu bole sy nak tnya klu kes sy ne kecederaan tulang belakang (pasang besi) bole kah sy buat tuntutan untuk cacat kekal.,? Mohon pencerahan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2021 02:32 PM | Show all posts
AidilSyukrii replied at 9-9-2021 01:01 PM
Sis nak tanya, psl rayuan jemaah doktor . suami akak tulis apa, sebab saya sama situasi dgn suami  ...

apa yg suami bgtau dia ckp kt doktor mata jd kabur slps accident...suami mmg x rabun...lgpun besi mmg dh kekal bwh mata...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam . Hi semua .
Nk tnya sikit . Saya accident pada thun 2020 , tulang bahu kiri retak . Dan selasa mingu lepas saya ada berjumpa dgn jemaah doktor . Time jumpa tu jemaah doktor tnya keadaan bahu saya mcm mana skrg , saya cakap bahu setiap pagi rasa kebas , sakit , tak bole nk angkt barang barang yg berat bila ditmpt kerja , kadang-2 mcm tulang berlaga ngilu rasanya  pastu jemaah doktor check report semua saya dan just ckp oke nanti tungu surat smpai je dan amount bayaran tak bole ksi tahu skrg just tungu smpai je surat . Adakah saya akan dpt bayaran pampasan tersebut ?  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 10:42 AM GMT+8 , Processed in 0.082900 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list