CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lbslbs

Satu bukti Cina & India Rakyat 2nd Class

 Close [Copy link]
Post time 27-10-2010 02:11 PM | Show all posts
sudah termaktub dalam PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN perkara 153 mengenai hak2 orang Melayu dan Kaum Lain di Tanah Melayu
mmg bangsa lain jatuh ke tangga ke2 kerana bangsa Melayu harus diutamakan dan perkara 153 dalam PERLEMBAGAAN TIDAK BOLEH DIPERSOALKAN atas faktor2 tertentu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 11:13 AM | Show all posts
panas panas...panas......pertikaian MALAYsia ---->>> Malays,,,,

China ---->>>  Chinese

India ---->>> Indian

Hmmm...tak boleh ker kita hidup aman damai...?? is it a sin??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 09:57 AM | Show all posts
setahu aku skrg,melayu dah jatuh rakyat kelas ke2,cina first dan india ke3.
cina lagi senang nak dpt kerja,gaji minimum bangsa cina pulak lebih tinggi dari melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 07:16 PM | Show all posts
setahu aku skrg,melayu dah jatuh rakyat kelas ke2,cina first dan india ke3.
cina lagi senang nak dpt kerja,gaji minimum bangsa cina pulak lebih tinggi dari melayu.
copy_paste Post at 24-11-2010 09:57


Malaysia tak pernah ada gaji minimum la
bahalol punya cina.

Jaguh merempat. Diseksa along macam binatang. Makan percuma di pusat kebajikan gara-gara terlalu malas.
Padan muka korang jadi warga kelas kedua. Dipijak melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 07:22 AM | Show all posts
Malaysia tak pernah ada gaji minimum la
bahalol punya cina.

Jaguh merempat. Diseksa along m ...
BotakChinPeng Post at 8-12-2010 19:16



    ni statmen mcm utk melayu jerkk ,aik
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 02:25 PM | Show all posts
pelek pelek..kenapa nak bising2 psal tanah melayu ni...kan dh jadi malaysia..tapi kena ingatla nama asal dulu Tanah Melayu..yang dulu gagah dengan nusantara..(ni kena baca sejarah ni kalu bising2 pasal org melayu)..

permasalahan sekarang ini..TIDAK BERSYUKUR...agak2 tak suka kat malaysia ni balik le negara masing2
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:29 AM | Show all posts
Topic ni sepatutnya dibincang di bod politik atau isu semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 06:25 PM | Show all posts
takde maknanya 1st 2nd class nya....korg buat je la hal korg yg senonoh2...

bergaul la bebaik sesama kaum.......tiba masa sok ke kubor jugak korg pegi....

lepas tu...baru la korg tau kat mana 1st class ke 2nd class korg yg sebenar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:39 AM GMT+8 , Processed in 0.067383 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list