CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Hang

Dimanakah tumpuan mata lelaki kepada perempuan...

    [Copy link]
Post time 15-5-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Noornabila replied at 12-5-2020 09:59 PM
...so kene pki Berapa layer?..hahaha
Cover dada nie..hehehe

Layer nipis2 je.. senang laki xtgk girl lain dah.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 15-5-2020 08:07 PM
Layer nipis2 je.. senang laki xtgk girl lain dah.. hahahaha

Layer nipis je..hahaha..habis la kite org..lagi syok eh
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Noornabila replied at 15-5-2020 09:35 PM
Layer nipis je..hahaha..habis la kite org..lagi syok eh

Hahahahaha,org tenung je. Xpeee..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:16 PM | Show all posts
Kenjiyan replied at 15-5-2020 10:48 PM
Hahahahaha,org tenung je. Xpeee..hihi

ish ish...hehehe...kene cover la..eh
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Noornabila replied at 24-5-2020 11:16 PM
ish ish...hehehe...kene cover la..eh

Mata laki hebat,cover mcm mana pn dorg tetap mampu xray sampai ke tulang..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 25-5-2020 11:52 PM
Mata laki hebat,cover mcm mana pn dorg tetap mampu xray sampai ke tulang..

Yeke...ish ish...patutla..mase I Jalan je..kene pandang je...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2020 10:31 AM | Show all posts
Nafsu tidak dapat dikawal salah siapa? Lelaki ke Perempuan?

Masalah pada masa ini, adalah umatlelaki yang tidak dapat nak kawal nafsu dan menggunakan agama sebagai bentenguntuk mempertahankan perlakuan diri sendiri yang tidak senonoh. Perihalsebegini kita dapat lihat dengan jelas dikalangan muslimin. Untuk mengambarkanisu ini dengan jelas marilah kita melihat balik kes “GangguanSexual terhadap Nurul Izzah” dimana pemanggil lelaki bernama Azrul memberi komenpasal permakaian tudung Nurul Izzah; pendedahan buah dada dan baju dalam Nurul Izzahsemasa tudung beliau terselak.

Nampak sangat dalam komen Azrul ini telahmenggambarkan dirinya yang tidak dapat mengawal nafsu dengan baik dan menggunakanistilah “menasihati” sebagai sugar coating untuk komennya sendiri. Ini lah hyprocritemuslimin yang suka menggunakan istilah “nasihat” sebagai alat untuk mengawal danmemperkecilkan orang lain, disebalik perlakuan diri sendiri tidak difikirkan.

Azrul ni kalau dah tahu diri  sendiri ni tidak dapat nak kawal nafsu denganbaik janganlah pandang ke bahagian-bahagian perempuan yang tidak sepatutnya, kalautersilap pandang pun jangan lah ungkitkan gambaran tersebut di dalam otak mu, kalaudah tahu iman diri sendiri yang tidak kuat, tak perlu lah menasihati orang lain,disebaliknya  nasihatlah diri sendiriuntuk mengawal arah mata, hati dan nafsu mu.

Mata itu berzina, hatijuga berzina. Zina mata adalah dengan melihat (yang diharamkan), zina hatiadalah dengan membayangkan (pemicu syahwat yang terlarang). Sementara kemaluanmembenarkan atau mendustakan semua itu.” (HR. Ahmad no. 8356. Dinilai shahih oleh SyaikhSyu’aib Al-Arnauth.)

Dalamhadits ini, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam menyebutkanzina mata pertama kali, karena inilah dasar dari zina tangan, kaki, hati, dankemaluan. Kemaluan akan tampil sebagai pembukti dari semua zina itu jikaakhirnya benar-benar berzina, atau mendustakannya jika tidak berzina. Olehkarena itu, marilah kita menundukkan pandangan kita. Karena jika mengumbarnya,berarti kita telah membuka berbagai pintu kerusakan yang besar.


Lelaki juga mempunyai tanggungjawab dalamperlakuan mereka dan tidak sepatutnya menyalahkan perempuan. Apa yang nakdipakai oleh perempuan adalah hak mereka dan patut dihormati, kalau pakaianmereka tu memang tidak berpatutan jangan lah pandang, jauhkan diri daripadanya,lama-lama nanti perempuan akan sedar perlakuannya.

Yang penting jangan dikawal nafsusyaitan, kita mempunyai kuasa yang diberi Allah untuk mengawal mata, hati dan nafsukita. Sekian Terima Kasih.

Like And Share Kepada Kawan-Kawan yang anda Tahu Perlukan Nasihat ini.

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ellez replied at 31-1-2020 09:10 AM
Apa aku perasan,deme suka tang breast..

Hahaha....memang pun...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 25-5-2020 11:52 PM
Mata laki hebat,cover mcm mana pn dorg tetap mampu xray sampai ke tulang..

Xray ke..mate KO rang?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2020 11:32 AM | Show all posts
sori tumpang vote jgk.. saja nak tgok lelaki punya spot..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Noornabila replied at 17-8-2020 05:22 PM
Xray ke..mate KO rang?

Xray laa,sampai warna apa kulit kt dalam pun boleh xray taw.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 19-8-2020 10:18 AM
Xray laa,sampai warna apa kulit kt dalam pun boleh xray taw.. haha

Yeke...oooh..
Kl Baju nipis Baru transparent kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Noornabila replied at 23-8-2020 12:33 PM
Yeke...oooh..
Kl Baju nipis Baru transparent kan?

Nipis,lagi plak bila basahhh.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 23-8-2020 06:26 PM
Nipis,lagi plak bila basahhh.. hahaha

Ualls...basah terus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Owhh.begituuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dada n punggung hehe. Nice view
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 36739 Replies : 1413
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49622 Replies : 1131
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 329 Replies : 16
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 53 Replies : 2
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34882 Replies : 560
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1497 Replies : 35
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4166 Replies : 125
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 359 Replies : 6
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2608 Replies : 22



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.113906 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list