CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: blackwise

Kisah Masjid Kristal Terengganu

[Copy link]
Post time 17-3-2008 12:42 AM | Show all posts
Lucky pun dah tengok masjid2 yg dibina tu
seriously, tak rasa lawa pun
sbb pembaziran yg amat nyata telah menutup segala kilauan kristal
kenapalah pemimpin2 ni belanja duit rakyat cam duit diorang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2008 10:25 AM | Show all posts

Reply #121 LuCkY-sTaR's post

x lawa tu masjid zaman2 nabi dulu tau mad simpan dlm hp buat wallpaper
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 10:26 AM | Show all posts
mad suka tgk kubah masjid kristal kilau2 bercahaya...lain kali datang nk sembahyang pulak...pastu pegi makan kerepok lekor
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by Alham at 17-3-2008 12:27 AM
Wa !  RM250 juta  :eek: Kalau kate orang Melayu masih miskin lagi, kenapa tak guna duit ni untuk menolong meka?

Masjid mesti dibina, tapi masjid mewah kategori 5 bintang?  Kan ade rakyat yang ...

projek nie bukan nak tolong rakyat...... utk tolong poket kroni je........
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by Alham at 17-3-2008 12:27 AM
Wa !  RM250 juta  :eek: Kalau kate orang Melayu masih miskin lagi, kenapa tak guna duit ni untuk menolong meka?

Masjid mesti dibina, tapi masjid mewah kategori 5 bintang?  Kan ade rakyat yang ...

projek nie bukan nak tolong rakyat...... utk tolong poket kroni je........
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:15 PM | Show all posts
aku tengok lebih kepada masjid cermin daripada masjid kristal. Aku duduk kat Kuala Terengganu pong dok rajing nok gi kat masjid kristal..... errr cerming tu. Baru ni, RTM1 ada buak liputang pasa masjid ni. bile close up, dah berkulat cermin2 tu. air simeng pong doh start turung.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:20 PM | Show all posts
Apsal derih jusoh tak buat pusat pelancongan dan pelacuran jer kat pulau wan man tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:28 PM | Show all posts
aku gi masa PRU baru ni...

kesimpulannya, ramai penganut agama islam hadhari kat situ... menonong tak tau malu, tanpa tudung, tanpa menutup aurat, posing dlm masjid... yg pompuan mana yg terlepas masuk, duk sibuk dlm balai semayang lelaki... org org umeno ni tak pernah gi masjid ke?

derang tak de perasaan malu ke? pegi masjid tak tutup aurat.. sama mcm cina dan omputih kapir lahanat...

lagi satu, tempat amik air semayang pompuan sebelah tempat amik wuduk lelaki, cuba korang bayangkan, masa amik wuduk kena cabut tudung, pastu nak kena pakai balik sebab jrknya adalah lebih kurang 40 meter... berkongsi laluan sama ngan lelaki...

memang betul betul masjid agama islam hadari...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2008 12:42 PM | Show all posts

Reply #122 ahmad_fazill's post

Jgn salah faham
disebabkan tujuan pembinaan masjid tu bukan sama dgn pembinaan masjid yg asal
sbb tu Lucky kata tak lawa
betul itu masjid, tapi hanya masjid hiasan
RM250 juta utk taman itu sahaja - satu taman permainan & replika kpd bangunan2 terkenal di dunia
adakah ia benar2 memberi manfaat kpd rakyat Trengganu khususnya?
yg kita nampak hanya kecantikan fizikal shj
dan walaupun semua dibuat exactly sama dgn yg asal, ia tak akan melahirkan perasaan yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:48 PM | Show all posts
conclusionnya, masjid ni tak worth it ler n mmg patut pun sultan tak moh derih pegang tampuk kepimpinan ganu...tp kalau hari2 derih ngadap pak lah, pak lah dh kasik mandat, mau bikin camner ek....
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:50 PM | Show all posts
Ni bukan Patrick Lim yg buat ke?  Kalu dia yg buat timer kasih la kat dia...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 07:56 PM | Show all posts
betul ke dgr cite Kiblat Masjid Kristal tak betul......




http://www.tranungkite.net/v7/mo ... ewtopic&t=11461
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 07:59 PM | Show all posts

Reply #132 t@t's post

pulak da....pas satu citer satu lgi kuar..............
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 08:15 PM | Show all posts

Reply #133 jueaz's post

tuhan nak tunjuk biler2 mase jerr
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 10:22 PM | Show all posts
biar betul, buat masjid tapi kiblat tak betul, dia nk suh org islam sembah apa sebenarnya...????
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 10:24 PM | Show all posts
masa pas memerintah ganu langsung takde perubahan dah la bongok dok cara hal budak2 belajar tutup mrsm semua.pastu emo nak mampos.negeri miskin jugok..lain la pas kelantan bijak dari pas ganu bodoh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2008 10:25 PM | Show all posts
pastu pas ganu buat rusuhan buat malu org ganu je last2 pas jugak menang paling sikit dalam pembangkang
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 10:52 PM | Show all posts
Originally posted by nazraku at 17-3-2008 10:25 PM
pastu pas ganu buat rusuhan buat malu org ganu je last2 pas jugak menang paling sikit dalam pembangkang



off topic ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 11:05 PM | Show all posts
hmm kawan aku orang ganu...
dia kata..masjid kristal ni tidak digunakan sebagai tempat solat
tetapi more to 'utk tengok2 saja..'
dan begitu juga dengan replika masjid2 cantik ..

hmm kawan aku kata..nak masuk mesjid kristal tu kena bayar..
betui ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 12:39 AM | Show all posts
sowi,ado gambo tak sejid keristal nih?aku nak tgk le gak sejauh mane pembaziran pak dolah ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 04:06 PM GMT+8 , Processed in 0.081652 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list