CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: blackwise

Kisah Masjid Kristal Terengganu

[Copy link]
Post time 16-3-2008 09:26 PM | Show all posts

Reply #100 aida2121's post

aida, kita knal ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2008 10:26 PM | Show all posts

Reply #97 nik2121's post

tu la rasa macam pernah nengok....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:30 PM | Show all posts

Reply #102 PlutoNium's post

rugi mung x daftar copyright awal
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:38 PM | Show all posts
best ke masjid kristal ni?teringin gak nak melawat
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:42 PM | Show all posts
Originally posted by togeh at 16-3-2008 22:38
best ke masjid kristal ni?teringin gak nak melawat

xyah melawat pun xpe..tgk dr jauh sudoh........
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:49 PM | Show all posts

Reply #105 BeachBoys's post

org ganu pun nengok dari jauh jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:50 PM | Show all posts

Reply #103 nik2121's post

ader ke org umno kate org putih edit .....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:50 PM | Show all posts

Balas #106 PlutoNium\ catat

x leh nak tego abg pluto server slow
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2008 10:56 PM | Show all posts
padan muko..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:59 PM | Show all posts
betul ker masjid ni cantik mcm mesjid tapi sama level dgn surau ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 10:59 PM | Show all posts
Originally posted by blackwise at 26-2-2008 11:11 AM
Nak cite pengalaman saya skit..Saya berkesempatan pergi ke Masjid Kristal ni pada tahun baru cina baru2 ni...Kebetulan masa tu tengah ada perkampungan hadhari so saya berpeluang naik bot dari Seb ...


Aku baru balik dr TERENGGANU, "ternampak" Masjid yang begitu "cantik" tu.... aku memang hairan, kenape BN tak guna duit tu memajukan industri pelancongan kat Terengganu dan menguntungkan rakyat kat sana? ramai kedai-kedai tepi laut kat Terengganu tapi tak menarik langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:22 PM | Show all posts
Originally posted by nik2121 at 16-3-2008 21:26
aida, kita knal ke?




jual minyok lah pulok mung nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:33 PM | Show all posts

Reply #111 KLKnight's post

Berape juta RM masjid tu? dulu meka kate orang Melayu miskin...  tipu kut?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:37 PM | Show all posts

Reply #110 Bolayan's post

yup... mmg betul pon.. x layak dibuat solat jumaat... idris tu nak create sesuatu yang akan menjadi sejarah ilmuan la kononnya.. utk menjadi kebanggaan umat ISlam.. tp aku rasa dia dh tersalah pilih jalan.. terlalu taksub ngan 'tanggungjawab' meMAJUkan negeri TRG.. sebb  tu die create mcm2.. termasuk la satu lg program khatam al-quran tu.. kat poster penuh mengenai budak2 keecik khatam.. kononnya beratus2.. tapi yg sbnrnya ckit jer yg khtam.. slbhnya tu memeriahkan majlis jer.. setiap sekolah tadika wajib htr penyertaan utk khtam quran.. padahal alif ba ta pon ade yg kelaut lagi.. cammon la idris.. wake up! create la sesuatu yg lebih bermakna..dan berenti2 la bagi2 duit kan mat rempit/ganja... kononnya duit utk belia.. useless la semua tu..baikla guna duit tu buat beli telekung sedekah kat seluruh masjid/surau sedunia.. ade jugak manfaatnya.. kalau PAS mng ari tu, masjid kristal tu akan jadi sekolah if i'm not mistaken laa..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:40 PM | Show all posts

Reply #114 fiyass's post

what a waste ... :@ :@ :@


kengkadang me mmg tak faham mcmana cara pemimpin2 BN ni nak 'membangunkan' negeri ..... mmg patut Soltan pon tak moh dah deris ni sebagai MB. :kant: :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:42 PM | Show all posts

Reply #114 fiyass's post

nak buat sekolah, sesuai ke?

kenderaan tak leh masuk kat kawasan tu.

aku rasa sekolah tak sesuai.

kalau wat muzium ok amat sesuai dengan

keadaan persekitaran.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2008 11:47 PM | Show all posts

Reply #115 Bolayan's post

rakyat trg always dpt duittau...

contohnya belia berumur 21 tahun ke  atas.. isi borang dapat duit raya RM200...
(setiap tahun)

sblm ngundi hari tu.. same gak.. isi borang lagi dapat duit RM200...

sume sape bagi? ameno laa...

itu ibu tunggal dpt RM300 n byk lagilaa...

balik ngundi dapat duit lagi.. ikut jarak.. lagi jauh lagi byk.. even yg x sampai 20 km pon dapat RM30...

sng citer, ameno =$$$$

dtg dr mn duit tu? duit rakyat gak... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2008 11:49 PM | Show all posts

Reply #116 bizsari's post

tu maybe yg terlintas di fikiran yg plg berfaedah.. sekolah kalo ade asrama ok aper.. buat tahfiz ker.. ape ker.. baru logik... ni x.. lalu atas jambatan nampak masjid berkubah2.. tp tak diimarahkan.. lainla kalo lepas ni idris tu hari2 g jd imam subuh kat ctu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:02 AM | Show all posts

Reply #113 Alham's post

rm 250 juta masjid kristal
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:27 AM | Show all posts
Wa !  RM250 juta  :eek: Kalau kate orang Melayu masih miskin lagi, kenapa tak guna duit ni untuk menolong meka?

Masjid mesti dibina, tapi masjid mewah kategori 5 bintang?  Kan ade rakyat yang tak cukup makan?   Tak paham ler?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 04:18 PM GMT+8 , Processed in 0.186697 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list