CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: blackwise

HADHORI: Minah Kilang D'Mlaka Ungguli Carta

 Close [Copy link]
 Author| Post time 31-12-2007 03:44 PM | Show all posts
Negeri mundur bukan kat johor ker?
dah nak kena istihar muflis ari tu?


sajer jer bikin gempak...teringat kat enkle AN dulu2,
abis citer kelate di cut n paste ke cni.....

cam ner eks, aper reaksi isketambola kita?
tak der kata aper2 ker?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2007 03:45 PM | Show all posts
actuallynya kes pre-marital sex ni dah meningkat pada semua golongan.. professional tak professional, bebudak kilang, engineer etc.. cuma bebudak kilang ni ramai yang sangkut pasal kurang cerdik.. bila tak pakai protection maka depa la ramai yang bunting.. tau sedap time tu je & masaalah pikir kemudian... golongan professional bijak skit.. pakai protection & tau kesusahan yg bakal menimpa kalau pasangan terbunting...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 03:46 PM | Show all posts
dara sudah tidak berguna lagi kah? ... apa barang kawin barang second hand .. hadiahkanlah barangan fresh .. bukan yang hasil jamu kasik rapat kembalikan dara anda
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 03:46 PM | Show all posts
begitu jgk bila disebut negeri plg top psl "hijrah",
hijrahnya plk hanyalah ntok bekerja kilang dan sekadar menjual nasik belaok tepi tong sampah DBKL (bak kata maideen ),
maka, secara otometiknya kepala hotakku akan terkenangkan sebuah negeri *tuuuuttt* itew..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 03:50 PM | Show all posts

Reply #44 novadead's post

ko memang bangang sket nak fahami tajuk sesuatu petikan ..   nasib baik sedar diri

tapi aku masih terngiang-ngiang petikan buku biologi pada zaman dahulu kala.. kaedah mengelak bunting yang memerlukan keazaman yang tinggi .. tapi patut di rungkaikan lebih lanjut dalam buku tu, hanya boleh digunapakai untuk yang sudah berkahwin

tapi .. nampaknya banyak manusia yang kurang keazaman yang tinggi ni .. excident saja saja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2007 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by DaraPujaan at 31-12-2007 15:50
ko memang bangang sket nak fahami tajuk sesuatu petikan ..   nasib baik sedar diri

tapi aku masih terngiang-ngiang petikan buku biologi pada zaman dahulu kala.. kaedah mengelak bunting y ...




biar ler dia, dia sesat tu, bila dah sedar nnt, dia kembali la kepangkal jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 03:54 PM | Show all posts
aik..!?
apsal dah kasi edit itu tajuk D'Klate...???
mmg tepat pon apa yg tuan thread aatulis mula2 tu,
sinis la katakan.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 03:56 PM | Show all posts
betol la nie.....tmpt tgl aku nie ramai yg p sana keja kilang....
bila balik kg ngandung kawen jerr la...huhuhu...

eii...diorg nie x malu ke naik plamin dgn pewot buncit....:@ :@ :@
bole wat majlis gempak tueee....jemput 1 kmpg...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-12-2007 03:58 PM | Show all posts
Terasa ker, suka suki aku ler thread aku....kui3x....


aper la metro ni, tak da ker disiarkan org rogol kambing kat kelate ni???
babi d'melaka,
buang anak d'melaka,
aper isketambola buat,
perbesarkan telur jer ker?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:03 PM | Show all posts
bagi saya .. pengisian masa tu yang paling penting .. since kilang kan shift yang membawa rutin kerja yang agak membosankan .. so ..bila ada time kosong tu, banyak pengisian yang tidak kena .. ni adalah kerana semasa pulang dari kilang tu, banyak yang di kacau oleh pekerja pekerja kilang lelaki yang juga cuba mengisi masa lapang dengan mengorat sana sini ..

patutnya semua pekerja kilang ni kena bergiat dengan lebih lanjut kempen rakan muda yang di sediakan oleh kementirian

apa-apa pun, budaya start pegang tangan, naik ke lengan pas tu over ke sana-sini lah yang membuka peluang untuk bertindak lebih lanjut
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:04 PM | Show all posts
ketua tengah pikirkan nasib rakan sejawat nun jauh di utara .. semoga tiada apa sengketa terjadi
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:06 PM | Show all posts

Reply #49 blackwise's post

alaa..
ko takyah takut sgt ngan gedebe2 Klate yg dah mengugut ko supaya tukar tajuk thread,
ko wat tatau jer,
keje ugut mengugut ni mmg keje diorang, gedebe lah katakan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2007 04:09 PM | Show all posts
Originally posted by novadead at 31-12-2007 16:06
alaa..
ko takyah takut sgt ngan gedebe2 Klate yg dah mengugut ko supaya tukar tajuk thread,
ko wat tatau jer,
keje ugut mengugut ni mmg keje diorang, gedebe lah katakan...




keje bukan orang kelate pulak,
merendah2 kan orang kelate,
yg buruk sumernya orang kelate,
cam bagus sgt depa tu (yg bkn kelate tu las)
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:20 PM | Show all posts

Reply #53 blackwise's post

bukan aku jer yg kata,
ini hakikat, bukan sj aku nak reka2 citer,
ko tanya lah mana2 oang pon (majoriti larr)
biasaanya bila ko tanya negeri mana plg kotor, terus tanpa berfikir panjang adioarang akan jwb negeri *tuutttt*....
begitu jg ngan hijrah, keje kilang, gengster, gedebe n sbgnyalah sifat2 buruk...
arang kan kalu adah terpalit kat muka mmg oang nampak laa, skali imbas dah tau muka org tu kotor.....

ini aku cakap atas dasar kebiasaan.....

ko pon time mula2 wat tajuk ni pon bukan ker ko tulis D'Klate......???
mmg imagine kau yg asal menyuruh kearah tu,
slps tu bila ko pikir blk, ramai geng2 Klate dok kutuk ko,
then, ko ubah la balik tajuk ko tuu.......

alaaahh...mende adah terserlah, watper nak sembunyik2 kan, kan....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:36 PM | Show all posts
kalau Metro tambah lagi berita2 mcm ni
sure tahun depan Metro tetap unggul dari segi edaran
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2007 04:42 PM | Show all posts
Originally posted by novadead at 31-12-2007 16:20
bukan aku jer yg kata,
ini hakikat, bukan sj aku nak reka2 citer,
ko tanya lah mana2 oang pon (majoriti larr)
biasaanya bila ko tanya negeri mana plg kotor, terus tanpa berfikir panjang adioa ...




hahahaha....
sapa org kelate kutuk aku....
ko tau tak makna 'sindiran',
dah mind set ko mmg cam tu,
mmg mcm tu las,
mcm ler panjara kat malaysia ni penuh ngan orang kelate jer....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-12-2007 04:43 PM | Show all posts
Originally posted by R2D2 at 31-12-2007 16:36
kalau Metro tambah lagi berita2 mcm ni
sure tahun depan Metro tetap unggul dari segi edaran



ada fakta jugak dalam citernya....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:44 PM | Show all posts
org kelate populasi ramai...
cuba la positive thinking sket...npk yg negatif jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2007 04:47 PM | Show all posts
Originally posted by llisamaisarah at 31-12-2007 16:44
org kelate populasi ramai...
cuba la positive thinking sket...npk yg negatif jer...



biarkan depa ngna kesesatan mereka.....

minah kilang ni, bebas sngt tanpa kuarga,
biasanya datang dari kuarga yg daif,
dari luar2 bandar dan pendalaman,
kekadang kena cultural shock,
bebas dari kuarga,
sumer ni mendrong mereka sesat.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 04:51 PM | Show all posts

sikit2 sbb hadori...
institusi keluarga khususnya org melayu islam dh merundum..
ramai yg kawin sbb tgk org lain kawin, ilmu tarak..
didik anak main hantam ajer..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 07:43 AM GMT+8 , Processed in 0.075721 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list