CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2678|Reply: 11

Supreme commander - ada problem dgn installation

[Copy link]
Post time 18-12-2007 05:08 PM | Show all posts |Read mode
ELOPS SEMUA,

JUST NAK TANYA,

GAME SUPREME COMMANDER AKU TAKLEH RUN BILA AKU KLIK PD IKON DIA,

ERROR YG KUAR SEPERTI INI

this application has failed to start because d3dx9.dll was not found
reisntall aplication may fix this probelm

apa aku perlu buat,

perlu update apa2 software ke,
perlu reinstall ke - dah buat
perlu humab je ke instaaler game ni

tak pun perlu ke aku jumpa bill gates suh dia stele problem aku ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2007 05:47 PM | Show all posts
masalah d3dx9.dll takde dalam pc ko

ko search kat yahoo d3dx9.dll  pastu ko download file d3dx9.dll nih

pastu ko copy dalam system ngan system32 ko

pastu beres.. confirm boleh main
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-12-2007 05:48 PM | Show all posts

Reply #2 deskcom's post

orait tq

dah jumpa fail tu,
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2007 05:55 PM | Show all posts
eh, aku pun ada kena problem ni, tapi lepas reinstall dah okey dah.
3-4 kali le masa installation game2 berlainan... nape yerk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2007 08:25 AM | Show all posts
Kena update DirectX 9 lar ni
Yang latest skarang ni release November 2007
DirectX Nov2007 Redist
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2007 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by me_ai at 18-12-2007 05:48 PM
orait tq

dah jumpa fail tu,


u r welcome.. dah boleh main belum ni? send la aku print screen...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2007 01:21 PM | Show all posts

Reply #6 deskcom's post

dah boleh main,
tapi kambingnya, ada lagi masalah

semua bahasa dlm tu spanish

kambing tul

yg aku tahu
si = ya
cancelra = cancel

eja pun tak betul

sungguh kambing
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2007 11:14 PM | Show all posts


camne ko boleh dapat version spanish ni?? ko download atau beli DVD?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2007 02:36 AM | Show all posts

Reply #7 me_ai's post

kambing pun pandai spanish.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2007 03:09 PM | Show all posts

Reply #9 sisqeen's post

aku setuju... kambing orang spain...

erm... kalau ko beli dvd... rasanya takde masalah ni...

mesti ehem2 nih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-12-2007 09:56 AM | Show all posts

Reply #8 deskcom's post

dvd ler,
malas aku nak dload,
tak pasal jahanam komp aku dgn spyware

dah tu pulak tak boleh nak tukar bahasa,
aku rasa shipment utk dvd ni tsalah tmpat la

patutnya kapal dia pgi spain,
tp hanyut ke malasya pulak

apa pun, layan je la,
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 08:12 PM | Show all posts
Originally posted by me_ai at 27-12-2007 09:56 AM
dvd ler,
malas aku nak dload,
tak pasal jahanam komp aku dgn spyware

dah tu pulak tak boleh nak tukar bahasa,
aku rasa shipment utk dvd ni tsalah tmpat la

patutnya kapal dia pgi spain,牋...


tukar je la kat kedai tuh.. kata tak paham...

aku kalau beli dvd.. aku cakap dulu kat tokei kedai tuh..

kalau tak boleh main ke ada masalah ke aku nak tukar...

dia kata beresss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:02 AM GMT+8 , Processed in 0.084479 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list