CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4680|Reply: 26

I.T...

[Copy link]
Post time 28-11-2007 03:22 PM | Show all posts |Read mode
Wa cuma nak survey... barangsiapa kat sini yg terlibat di dalam bidang komputer/I.T, tak kiralah minat ke.. keja ke... ape kemahiran spesifik korang ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-11-2007 03:31 PM | Show all posts
Sejak aku berkenalan dgn komputer pada tahun 1991, aku dah jatuh cinta tapi aku tak berpeluang nak belajar secara formal bidang nih, pasal math & sains aku tak power

Oleh kerana minat aku belajar sendiri terutama bila tengok member sendiri kena kencing bila beli PC yg processornya tak sama seperti yg disangka, dari situ lah aku belajar pasal PC, Networking, buat cabling, Server dll... cuma programming aje aku tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 03:43 PM | Show all posts

Reply #1 ef/x's post

aku terjebak sama..
tapi sebab aku belajor sains computer dulu..
lain yang aku mintak... lain yang aku dapat..
dah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 04:07 PM | Show all posts
dulu belajar.. skarang mengajar.. tapi more to benda2 teori.. sebab aku tak minat programming..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2007 05:04 PM | Show all posts

Reply #3 aziz79's post

So ko buat ape skarang ? sys Admin ke ? Network ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2007 05:10 PM | Show all posts

Reply #4 blankie's post

Ko lecturer ke ?, bagus ler kalau mengajar.... sampaikan ilmu yg baik nih beso pahalanya, sampai mati pun 'saham' tuh berjalan

Programming nih mmg pening...  yelah nak mengajor komputer nih jadi pandai, kena coding satu persatu... pening woooo
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 05:44 PM | Show all posts
aku nih bekas engineer.. bidang electric & electronics lagik.. ntah bile2 jer tercampak kat bidang IT.. balun jer lah.. janji boleh hidup
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 05:59 PM | Show all posts

Reply #6 ef/x's post

alhamdulillah..

alpha.. long time no see..
ko serba serbi boleh.. no hal punye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2007 08:32 PM | Show all posts
aku lg ler tak reti psl IT tapi disebabkan hubby aku expert bab IT ni..aku byk belajo ngan dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 09:16 AM | Show all posts
kalo pemandu lori yg menghantar barang-barang it leh leh kire terlibat dlm it tak?
sebab aku nih bawak lori.. ade gak anto bebarang it nih... hehehheh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 09:20 AM | Show all posts

Reply #10 muor76's post

kelakornyer
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 01:30 PM | Show all posts
wow...ramai juga ye yg pakar dlm bidang ni kt Jb nih.
Lg pun byk kolej kt jb ni yg tawarkan khursus IT.
Mcm aku mmg tak berkaitan langsung dgn IT.
Cuma klu tgh free, masuk opis surf berita2 trkini je la.

Mmg teringin gak nk bljar2 ttg latest IT nih. But masa kurang izin la.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 10:32 AM | Show all posts
Aku minat programming tapi aku keje bhg Network dan server.......... programming boleh buat korang kaya ooo...ni cakap masjid punya
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 11:16 AM | Show all posts
aku pun keje i.t dept.tp aku lebih minat nak tera-jang kepala org la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2007 11:10 AM | Show all posts
Sape ada buat freelance kat sini.... mana lah tau kalau ada job ke bleh ler panggil
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2007 04:23 PM | Show all posts
aku terlibat dlm it secara langsung
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2007 06:35 PM | Show all posts
aku buat freelance......tapi tengok job lah ......lagi satu saper programmer PHP yg kat jb boleh lah kita kongsi2 ilmu .....lagi best jumpa face to face or chat secara online
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2007 09:10 AM | Show all posts
Originally posted by muor76 at 29-11-2007 09:16 AM
kalo pemandu lori yg menghantar barang-barang it leh leh kire terlibat dlm it tak?
sebab aku nih bawak lori.. ade gak anto bebarang it nih... hehehheh


Mesti ko kenal banyak tokey kedai, kalau beli barang melalui ko beli dpt harga runtuh ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:23 AM | Show all posts
Aku pon keje IT gak.... skrg as system analyst... nama jek analyst.. tp semua life cycle SDLC aku buat... bab2 coding memang aku minat.... pada aku.. PRORAMMING is ART... minat giler... ada gak buat freelance develop system utk kilang2 kat P.Gudang...
so sesapa ada lubang system.. bgtau aku...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:38 AM | Show all posts
rpg , cl ,ibm machine language & bpcs ver 6.2 ko blh buat?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.199651 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list