CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2966|Reply: 37

About PERKESO: Latest - Akan Bertindak Jika Majikan Tak Bertanggungjawab-

[Copy link]
Post time 9-11-2007 11:44 AM | Show all posts |Read mode
KLANG: Seorang remaja lelaki yang kudung kaki kanan selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya pada 2006, gagal mendapatkan pampasan daripada Pertubuhkan Keselamatan Sosiol (Perkeso) atas alasan dia tidak cacat.

R Logeswaran, 22, sudah mendapatkan pengesahan daripada jemaah doktor pada 22 Disember 2006 berkaitan kecacatannya, tetapi Perkeso tetap mengatakan dia tidak cacat selepas pertubuhan berkenaan membuat rayuan memeriksanya sekali lagi.

"Jemaah doktor mengesahkan kecacatan saya selepas saya mendapatkan rawatan serta pemeriksaan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang tahun lalu.

"Bagaimanapun, Perkeso membuat rayuan keputusan itu dan saya dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk menjalani pemeriksaan oleh Jemaah Doktor Rayuan pada 27 Februari lalu," katanya.


Remaja terbabit mengalami kemalangan pada sambutan Thaipusam 2006 dan berikutan itu kaki kanannya dipotong dari paras lutut ke bawah.

Logeswaran mendakwa, ketika menjalani pemeriksaan di HKL, Jemaah Doktor Rayuan hanya melihat kakinya tanpa bertanya soalan padanya.

Dia turut mendakwa cuba membuat rayuan, tetapi tidak dibenarkan mengambil borang berkenaan dengan alasan dia sudah pun membuat rayuan dan keputusan muktamad itu dibuat ibu pejabat Perkeso.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ni aper kes ni? dah la potong gaji orang bulan2.... bila kena tak nak kasik lak....

[ Last edited by  dexa at 26-1-2008 07:52 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2007 11:46 AM | Show all posts
iklan kat tv punya la gah. :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:50 AM | Show all posts
hehehe..... PEKESO PEKESO.... bukan maen lagi harum hangpa keluar iklan kat TV...... semua pencarum layak .bla bla bla.....walaupun cacat KOT* tapi dgn mencarum PERKESO anda masih layak mendapat anak....:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:54 AM | Show all posts
klu blh claim pun...x semua dia nak bayar...
itu pun ssh...byk songeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:55 AM | Show all posts
ni report kat karam sigh waliah...sure dorg ambik tndakan dgn cepat & betul...hehehe!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:58 AM | Show all posts
aku konpiuslaa..
naper PEKESO tak mcm insuran lain
cukup tempoh matang kita boleh kluarkan duit..
tiap2 bln potong...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:00 PM | Show all posts
WALAUPUN SAYA MENGALAMI KECACATAN
SAYA BOLEH BEKERJA
INI KERANA SAYA PENCARUM PERKESO


INI KE PERKESO???
WAHAKS!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:03 PM | Show all posts
KERANA SAYA PENCARUM PERKESO
WAHAHAHAHAHA
GILE LA AKU MCM NIE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2007 12:23 PM | Show all posts
aku rasa baek ubah PERKESO ni jadi PERKOSE....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:28 PM | Show all posts

Reply #9 bubpallo's post

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:48 PM | Show all posts
Mesti ini kesilapan 'teknikal'

sapo lah yang tak reti membaca tu....kesian kat mangsa nih. Dah lah orang india ni memang susah nak dapat kerja. Kalau dapat pon jadi buruh kasar, kerja tar jalan dan angkat barang.

[ Last edited by  WonBin at 9-11-2007 12:50 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 01:05 PM | Show all posts
donkeys buat kerja mcm tu la
tau2 nak naik gaji, nak bonus aje
org2 yg dah takde kaki n tangan tak dihiraukan pulak!
dah la potong gaji bulan2, compulsory
patut dah retire, kembalikan at least sebahagian wang la kan
ni tak..BURN mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 01:08 PM | Show all posts

Reply #12 WonBin's post

Dah lah orang india ni memang susah nak dapat kerja. Kalau dapat pon jadi buruh kasar, kerja tar jalan dan angkat barang.



that statement just so not right ---
regarding tak dapat kerja bukan kerana races tertentu ---
bukan kerana dia india dia susah dapat kerja
or dia malay or dia chinese  dia susah dapat kerja --

banyak circumstances why people still not working or didnt get a job
dan tolong jangan sabitkan  indian saja yang layak jadi buruh kasar,
kerja tar jalan or pick up stuff ---

mengenai perkeso ni ---  saya dah dealt a bit dengan mereka
dan pada pandangan saya - thru experience -- mereka ni kalau boleh,
seboleh bolehnya nak cari  jalan macamana tak payah bayar balik wang caruman
mengenai kemalangan yang menimpa employees --

depa kalau boleh nak cari jalan macamana boleh sway  supaya kemalangan
yang berlaku bukan di tempat kerja, or on the way to work  etc --

there's one case -- the guy was on leave that day -- tapi dia nak pergi ke tempat
kerja dia sebab tertinggal wallet dia a day before --
unfortunately  he met an accident with a taxi  (he rode a motorcycle) and
he was injured - broken leg   and admitted about a week in the hospital -
and perkeso refused to pay his claimed  -  for the admittance and for the
hospital bills  reason being - he was injured on the day he was on leave
regardless he was on the way to work to pick up his belonging - or he pays
caruman perkeso monthly --

i found that tasteless and selfish - and i think perkeso should smart up cuz
they collected million ringgits from people and they are so stingy and trying
to keep it in their own benefits rather than to give to the people who
needs 'em --
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 01:28 PM | Show all posts

Reply #14 dexa's post

kalo camtu
ape guna kite bayar socso???
untuk keuntungan diorang ker?
isk....sian la kat pekerja2 nie
kalo kecacatan kekal, mcm mane nak survive.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 01:36 PM | Show all posts
selagi boleh kes tu dorang delay...... alih2 tak bayar.... cam gamfang jerrr kan!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2007 01:58 PM | Show all posts
Originally posted by idril at 9-11-2007 01:36 PM
selagi boleh kes tu dorang delay...... alih2 tak bayar.... cam gamfang jerrr kan!!!



yang mane x leh delay n kene bayar mereka wak g pomote kat tv eh?.... PERKOSE tol...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 02:06 PM | Show all posts

Reply #13 wombat's post

tu yg aku maksudkan tu..
takan burn je duit yg kita carum tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by blackwise at 9-11-2007 10:44 AM
KLANG: Seorang remaja lelaki yang kudung kaki kanan selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya pada 2006, gagal mendapatkan pampasan daripada Pertubuhkan Keselamatan Sosial (Perkeso) atas alasa ...




masuklah dalam TV3 dibawah segmen"pekeso dan anda" kita tengok apa depa nak jawab pulok
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:32 PM | Show all posts

Reply #19 jerai's post

mcm biase
akan dijawab...


dalam proses, pihak kami sedang menjalankan siasatan..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.104443 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list