CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: arduka_kencana

★ALL ABOUT INSURANCE★

[Copy link]
Post time 2-11-2008 11:06 AM | Show all posts

Reply #259 Oomie's post

u nak convert ke mana tuu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2008 11:07 AM | Show all posts

Reply #260 alwaysme's post

brapa budget u?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 09:58 AM | Show all posts
dari Prulink nak convert ke Pru Retirement Accumulator..... bley ker?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 10:06 PM | Show all posts
Originally posted by Oomie at 3-11-2008 09:58 AM
dari Prulink nak convert ke Pru Retirement Accumulator..... bley ker?


convert tak bleh la kakkk..tambah boleh la..

detail ade kat sini -> http://www2.prudential.com.my/brochures/pruretirement_accu_bm.pdf

Prulink pun ada retirement saving jg
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2008 11:20 PM | Show all posts
Menyimpan 300 sebulan selama 25 tahun dan lepas tu dapat 2300 sebulan selama 10 thn...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2008 01:36 AM | Show all posts
kalau boleh elakkan sbelom ianya berlaku..

ada 10 kredit kad, tpkalau dah sakit..medical kad juga yg bantuuu..sbb kredit limitnye lgtinggi dr platinum kad..buat shopping kat hospital nanti..

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-12-2008 09:49 AM | Show all posts
Kesimpulan utama nyer ialah ... kalau ada Medikal Kad sendiri tak perlulah nak mintak bantuan AKPK.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 04:10 PM | Show all posts

Balas #267 ibm632\ catat

ibm, pls pm sy
nk tau details takaful pru bsn..
tks
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2008 07:19 PM | Show all posts
Dah PM .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2009 07:28 AM | Show all posts
Ms Oji... minggu ni free ker
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 10:09 AM | Show all posts
Bakal ejen area Klang please PM saya.... opis PruBSN di Klang dah beroperasi
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2009 10:40 PM | Show all posts
Skrang dgn keadaan gawat ekonomi, pvt company byk yg dah goyang..

Kalau dulu konfiden "alaaa company saya dah amikkan insuran utk saya..watpe nak amik insuran"..now tidak lg..kebanyakkannye co dah cut cost..maka perlindungan insuran pd pekerja pun ada yg ter-abai..kalau dulu majikan cover mungkin satu famili health insuran..now mungkin cover basic life utk staff sahaja..

Malang skali, yg keje berpuluh2 thn, tetiba di berhentikan keje dgn VSS..so no more coverage drp company la kannn..

akhirnya end up di hospital gomen sajalah..

salah satu contoh bil yg aku dpt, duduk 10 hari di hospital kerajaan akibat denggi kene bayar kat RM600 gakkkk..



* Tindakan mahkamah boleh dikenakan jika gagal membayar (tertera di belakang resit):



beringat sebelum terlambat! dapatkan medical kad drp saya segera..

renung2kan dan selamat beramalllll..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 12:06 PM | Show all posts
Client aku pulak ... duduk spital swasta di damansara hari tu 6 hari .... bukan kena bayar 600 .... tapi dia pulak yg dapat duit RM 1800...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 01:40 PM | Show all posts

Reply #273 ibm632's post

bro ... bile mau makan besar   ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 01:56 PM | Show all posts
Alaaa.... Bro ... SMS aku bagi tarikh dan masa.... aku akan free kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:05 PM | Show all posts

Reply #275 ibm632's post

malam neh amacam ... ???

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-3-2009 02:07 PM | Show all posts

Reply #276 quedac1's post

Area mana?    Malam ni aku ade mengajar class utk bakal2 ejen ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:17 PM | Show all posts

Reply #277 ibm632's post

batalkan ajelah ... panggil jer cikgu ganti ... helmi kan boleh jadi professor dah ... huhuhuhuuh






kalau cenggitu .. lenkali ajelah ekh ... panjang umur murah rezeki .. ketemulah kita insya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 04:18 PM | Show all posts
huhuhu... prof ibm bzz tuuuu.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 05:11 PM | Show all posts
ahaaakkkk..... sapa pulok yg bagi gelaran prof ni ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 9083 Replies : 13
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 214968 Replies : 3833
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 43933 Replies : 44
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29759 Replies : 236
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20418 Replies : 332
Lagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata perempuan 24 tahun ke atas sudah dikategorikan sebagai Andartu
mojarean_XLagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata
Views : 1989 Replies : 1
Aishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebumbung?
mojarean_XAishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebum
Views : 29088 Replies : 27
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92169 Replies : 864
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84287 Replies : 3772
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31607 Replies : 212

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 08:48 PM GMT+8 , Processed in 0.065998 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list