CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: arduka_kencana

★ALL ABOUT INSURANCE★

[Copy link]
Post time 17-7-2008 08:11 AM | Show all posts
Bagus Din, teruskan usaha.... memang rajin ko scan cek tu ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2008 12:26 AM | Show all posts
Salam..
saya br keje so ingat nak ambik insurans nih..
cam berminat lak ngan pruBSN nih..
nak tanya yg byr bln2 ikut pendapatan kita atau ikut umur kita..
kira makin tua makin byk kena byr??
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 12:27 AM | Show all posts
Salam..
saya br keje so ingat nak ambik insurans nih..
cam berminat lak ngan pruBSN nih..
nak tanya yg byr bln2 ikut pendapatan kita atau ikut umur kita..
kira makin tua makin byk kena byr??
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 12:44 AM | Show all posts
Alhamdulillah flight dari chiangmai baru ajer mendarat di KLIA dlm 2 jam lepas...

bukak topik kat cari ni banyak jugak yer perkembangan terbaru ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 10:56 PM | Show all posts
aku baru balEk kruusus insurans.. amEk exam dpt B jek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 04:53 PM | Show all posts

Reply #206 chiKenliTeL's post

OK la tuu B..pasni boleh la keje kuat2
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-8-2008 06:13 PM | Show all posts
Keje kuat!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2008 11:06 AM | Show all posts
Selamat menyambut Bulan Ramadhan kepada semua umat Islam semua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2008 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by nurulda at 22-8-2008 12:27 AM
Salam..
saya br keje so ingat nak ambik insurans nih..
cam berminat lak ngan pruBSN nih..
nak tanya yg byr bln2 ikut pendapatan kita atau ikut umur kita..
kira makin tua makin byk kena byr??


So bila boleh start sign form PruBSN nyer....

jangan tunggu lama2 sebab Medical kad tu pun ada grace period 30 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 02:16 PM | Show all posts
boleh sesiapa terangkan perbandingan di antara Etiqa dengan PruBSN??
contohnya utk etiqa, bagi medical card
90% etiqa bayar, 10% pemegang insuran tu
maximum RM3000 shj
untuk pruBSN macam mana??
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 05:23 PM | Show all posts
Originally posted by MulutBecok at 6-9-2008 02:16 PM
boleh sesiapa terangkan perbandingan di antara Etiqa dengan PruBSN??
contohnya utk etiqa, bagi medical card
90% etiqa bayar, 10% pemegang insuran tu
maximum RM3000 shj
untuk pruBSN macam mana??


PruBSN pun kenakan juga 10% ko-takaful pada client , maksimum nyer hanya RM 1000 ajer makna nyer kalau Bill hospital tu RM 50,000 client hanya perlu bayar RM 1000 aje. Tapi semua tu boleh diganti balik dengan Elaun Harian (Hospital Benefit) setinggi Rm 400 sehari ... jadi kalau lah klien tu kena tahan dlm wad selama 10 hari maka dia akan dapat RM 4000 maka bukan aje Ko Takaful ia cover duit raya pun boleh cover... hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 07:07 PM | Show all posts

Reply #211 ibm632's post

wahh bagusnya...ermmm aku baru je join etiqa nieh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 08:28 PM | Show all posts

Reply #212 MulutBecok's post

takpe...belom lewat utk berubahhhh..

kat Etiqa brapa byk bole dpt elaun tunai wad harian?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 11:20 PM | Show all posts
Originally posted by MulutBecok at 6-9-2008 07:07 PM
wahh bagusnya...ermmm aku baru je join etiqa nieh...


Etiqa pun ok jugak ... asalkan dah ada medikal kad .... itu yg penting ... mungkin next time kalau ada duit lebih sikit boleh tambah coverage yg tak cukup dgn PruBSN pulak ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2008 07:40 AM | Show all posts

Reply #213 jenglut's post

rasa macam takde je...
ke aku tak tau??
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2008 11:18 AM | Show all posts
Originally posted by MulutBecok at 7-9-2008 07:40 AM
rasa macam takde je...
ke aku tak tau??


alamakkk..takkan ejen awak tak kasi tau kott..kesiannyeee..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 08:16 AM | Show all posts

Reply #216 jenglut's post

erkk tu lah pasal...
takde ke ejen etiqa sini?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 09:32 AM | Show all posts
Kalau tak silap, etiqa pun ada elaun tunai wad harian...tapi berapa sehari, anis tak pasti lah...sebab ari tu masa ronda2 kat alamanda, ada ejen etiqa ni dok terangkan pasai ni...dan dia pun ada cakap...kalau masuk wad, boleh dapat elaun tunai...tapi baik awak pi call ejen awak...tanya lebih jelas...maybe dia ada terangkan tapi awak termiss dengar...mana lerr tau kan..Tak kira lerr etiqa ke, prudential ke...kdg2 ada gak ejen yang sengal....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 11:20 AM | Show all posts
Anis ,

Bila boleh jumpa ... harap2 sebelum raya sebab ada gift sikit sempena hari raya ni ...

Kalau jumpa kat umah pun boleh ...


Originally posted by AnisSuraya at 8-9-2008 09:32 AM
Kalau tak silap, etiqa pun ada elaun tunai wad harian...tapi berapa sehari, anis tak pasti lah...sebab ari tu masa ronda2 kat alamanda, ada ejen etiqa ni dok terangkan pasai ni...dan dia pun ada  ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:56 PM | Show all posts

Reply #219 ibm632's post

Mai arrr ke opis anis.....8:30 until 5 pm pintu opis sentiasa terbuka menanti kedatangan encik ibm........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 03:45 PM GMT+8 , Processed in 0.069300 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list