CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: arduka_kencana

★ALL ABOUT INSURANCE★

[Copy link]
Post time 8-9-2008 08:09 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 8-9-2008 09:32 AM
Kalau tak silap, etiqa pun ada elaun tunai wad harian...tapi berapa sehari, anis tak pasti lah...sebab ari tu masa ronda2 kat alamanda, ada ejen etiqa ni dok terangkan pasai ni...dan dia pun ada  ...


we did go to the same place loh
ejen aku tuh agak sengal jugakla..riso gak ni
tp ri tu aku introduce etiqa kt member aku nie
dpt rm40 dr ejen ni....duit raya katenya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 08:13 PM | Show all posts

Reply #221 MulutBecok's post

anis tak beli pun etiqa tu...anis beli PruBSN......
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 8-9-2008 08:13 PM
anis tak beli pun etiqa tu...anis beli PruBSN......


Anis ... bukan beli ... tapi menyertai skim ( sbab dlm tu ada derma+pelaburan+perlindungan) ....

nanti bila saya nak jumpa anis nanti kita , dan pasal 3 org tu anis dah decide ker macam mana ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 08:44 AM | Show all posts

Reply #223 ibm632's post

ooooooooooooo..bukan beli erkkkkkk....menyertai skim erkkkk?...

Nanti bila ibm free, mai jer opis anis...pasai partner anis n anak2 anis tu...deme dah menyertai e-cuepacs takaful.....ada medical card juga, ada simpanan juga....heheheheheheheehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 12:17 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 8-9-2008 11:20 AM
Anis ,

Bila boleh jumpa ... harap2 sebelum raya sebab ada gift sikit sempena hari raya ni ...

Kalau jumpa kat umah pun boleh ...




Bagus betul servis ko IBM!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 12:25 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 9-9-2008 08:44 AM
ooooooooooooo..bukan beli erkkkkkk....menyertai skim erkkkk?...

Nanti bila ibm free, mai jer opis anis...pasai partner anis n anak2 anis tu...deme dah menyertai e-cuepacs takaful.. ...


E-Cuepacs tu Takaful based ke? Tak penah plak BNM announced
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-9-2008 12:36 PM | Show all posts
kalau kanak2 kan ada asma n slalu g hosp sbb penyakt dia tu camne ye?brape premium blnan
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 12:38 PM | Show all posts

Reply #227 aqyueetda's post

kene declare sakit asthma tuuh..then tunggu kelulusan bersyarat drp co. insuran..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2008 12:43 PM | Show all posts
owhh..tp xleh agak ke brape?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by aqyueetda at 10-9-2008 12:43 PM
owhh..tp xleh agak ke brape?


contribution minima hanyalah RM100 per month (insuran/takaful+medical card+saving)

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 02:40 PM | Show all posts

Reply #226 jenglut's post

Hehehehehe, nanti anis check nama dia..sebab yg ni partner anis yang menyertainya include anak2...dengor ari tu bunyi mcm tu...nanti anis balik, anis double check yerr....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 08:39 AM | Show all posts
Ok Encik Jenglut (nama cam nama hantu... ), anis dah double check....mmg anis silap...bukan e-cuepacs takaful sebenarnya tetapi ialah Skim Syariah Cuepacs....dilancarkan pada tahun 2005......

[ Last edited by  AnisSuraya at 11-9-2008 09:47 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 09:13 AM | Show all posts
Saya dulu pelanggan Cuepacs juga masa makan gaji dulu .....  tapi kita kena tahu had benda yg subsidi ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 09:30 AM | Show all posts

Reply #233 ibm632's post

Tak apalah encik ibm....sekurang2nya adalah juga dari langsung tak ada.....hehehehehehe...bukan semua orang mampu nak bayar mahal tiap2 bulan..kalau gaji besor boleh ler..ni gaji gomen dengan anak2 yang ramai....takat gaji sebulan 2-3K...dengan premium bulanan untuk insurans sampai RM600-RM1000 ( sekadar contoh untuk satu keluarga ada 6-7 orang)..., belum lagi rumah, kereta, perbelanjaan2 lain...mampu ke deme...? jadi orang keje gomen maybe akan ambil skim ini (skim ni utk pun hanya terbuka kepada semua anggota sektor awam termasuk badan- badan  berkanun dan pihak berkuasa tempatan jer pun) sebagai alternatif...dari langsung tak ada...sekurang2nya adalah sikit dari terus tak ada langsung.

Sekadar pendapat, bukan untuk dibahaskan...

[ Last edited by  AnisSuraya at 11-9-2008 09:32 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 09:51 AM | Show all posts
Betul tu ... dari tak ada langsung baik ada yg ni dulu .... Kalau dah mampu nanti baru cari yg Individu punya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2008 09:30 AM | Show all posts
Mmmmm... ejen ibm632 terpaksa ambik MC hari ni sebab tak berapa sehat...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2008 11:50 PM | Show all posts
nak ajakk kawan2 hayati sket lagu nihh....layanzzzz...


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 09:20 AM | Show all posts
Ada client call yg mengatakan anak nyer perlu dimasukkan ke dalam wad sebab Athma.... dan dia prefer pergi SJMC ... so saya semak coverage yg dia ada .... Kelayakan Bilik RM 200 sehari  dan elaun Harian nyer RM 350.... so dia pilih masuk bilik VIP.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 02:32 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 17-9-2008 09:20 AM
Ada client call yg mengatakan anak nyer perlu dimasukkan ke dalam wad sebab Athma.... dan dia prefer pergi SJMC ... so saya semak coverage yg dia ada .... Kelayakan Bilik RM 200 sehari  dan elaun ...


Tahniah Ibm dapat tolong org sakit yg memerlukan duit di bulan pose ni..

Td singgah di rumah klien, utk kem kuih raya..di samping melawat dia yg baru sembuh di sengat tebuan di dahinya..
Senyum lebar dia, apabila menerima habuan DUIT RAYA drp Prudential..utk shopping apa yg patut sempena persiapan hari raya nanti..alangkah gembiranya dia tidak terkata..

Puas dapat tolong org di saat2 begini!








Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 09:33 AM | Show all posts
to jenglut, ibm atau mana-mana agent PruBSN. saya ada beberapa soalan.

ni, dari website Prudential BSN.
1. apa beza Agency & Bancatakaful?
2. apa maksud 'PruBSN Impian is a fixed contribution investment link plan that matures when your children reach 25 years old'?

terima kasih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 152801 Replies : 2116
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 113730 Replies : 2971
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 14709 Replies : 12
DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
adila39DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
Views : 212217 Replies : 605
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91801 Replies : 749
(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
akr(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
Views : 30006 Replies : 351
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19540 Replies : 259
Ringgit mengukuh, hutang bon Samurai berkurang kepada RM6.26 bilion
AbahmungRinggit mengukuh, hutang bon Samurai ber
Views : 23632 Replies : 5
Ringgit antara mata wang terbaik Asia, tertinggi dalam enam bulan
AbahmungRinggit antara mata wang terbaik Asia, t
Views : 43114 Replies : 3
Orang Kota Bharu paling ramai dicekup terlibat judi online
ultra78Orang Kota Bharu paling ramai dicekup te
Views : 3207 Replies : 24

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 07:22 AM GMT+8 , Processed in 0.070537 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list