CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Ekka

Mesin basuh " front loading " atau " top loading " ?

[Copy link]
Post time 8-1-2021 12:49 PM | Show all posts
Poyai replied at 8-1-2021 08:10 AM
Panasonic front load ni washer dryer pun ada jugak kan. Nak beli la satu letak kat rumah. Siap ada   ...

seriously ada 2 benda ni?? kalau macma tu i pun nak tak payah pegi dobi untuk keringkan kalau musim hujan..
selalu jumpa washer yang separate 1 basuh 1 kering sangat tak mesra ruang hhohohohoh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 07:42 PM | Show all posts
yuleealee replied at 8-1-2021 12:49 PM
seriously ada 2 benda ni?? kalau macma tu i pun nak tak payah pegi dobi untuk keringkan kalau musi ...

Baik beli yg panasonic front load washer dryer so senang keringkan baju musim hujan2 gini. Pergi dobi hari2 pun keluar duit jgk. Senang nak service sbb ada service plan yg brand panasonic ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 07:50 PM | Show all posts
Dazzea replied at 10-1-2021 07:42 PM
Baik beli yg panasonic front load washer dryer so senang keringkan baju musim hujan2 gini. Pergi d ...

I pun prefer brand panasonic sebab x mudah rosak. Masa beli dulu pun senang je delivery, installing & services plan. Technology pun canggih ada 3Di inverter yg boleh adjust washing pattern

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 09:04 PM | Show all posts
3Di inverter smart sensor ni bagus jugak save penggunaan energy and air. Panasonic yg front load washer ni yg paling best ada active speed wash so jimat masa dah xyah basuh baju lama2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 09:17 PM | Show all posts
Gipo replied at 10-1-2021 09:04 PM
3Di inverter smart sensor ni bagus jugak save penggunaan energy and air. Panasonic yg front load was ...

38 minutes kan? Laju jugak active speed wash brand panasponic boleh basuh baju pagi2 sebelum pergi kerja. kalau x jenuh jugak nak tnggu sejam lebih baru siap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 04:28 AM | Show all posts
sangsurian replied at 7-1-2021 01:02 PM
ohhh ye ke? selain tu apa je lagi function yang panasonic washer tu ada?
sebab memang tengah cari ...

Ada active foam system jugak yg cepat hilangkn kotoran kat pakaian. Speed wash pun kejap je dlm 38 min utk siap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 04:33 AM | Show all posts
fai00 replied at 8-1-2021 07:55 AM
Xyah dah basuh pakai tangan baju2 baby sebab boleh je campur dgn baju kita ni. Colour pun x mudah  ...

Jenuh jugak nak basuh satu-satu baju baby. Kalau guna front load washer panasonic ni senang sikit jimat masa dah. Bju baby pun x rosak bila basuh sekali dgn baju kita
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 03:40 PM | Show all posts
Yusssa replied at 26-11-2017 03:13 PM
Nak tnye,,,,  front loading  kalau die spin memang goyang eh... Ada cara tak  nak buat mesin  basuh  ...

front load kalau spin macam gempa bumi kan..
mesti jiran rasa annoy hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 03:42 PM | Show all posts
pisang_cheese replied at 7-8-2018 04:22 PM
Kalau ada duit, front loading.  Best.  Pastu beli dryer.

ai guna front loading yg saiz kecik 7kg
rugi je takleh basuh toto tebal2..
nak beli 10kg mahal heheee
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Top loading sbb blum prnh try guna front loading... Tggu mesin skrg rosak n pindah rumah nanti..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.074158 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list