CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrs_livingstone

Dutch Language

[Copy link]
Post time 4-3-2008 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by Neraka Bulan at 17-10-2007 08:23 PM
Oh tq..patutlah aku perasan org belgium ngan dutch bercakap dlm bahasa yg sama.Dulu holland ngan belgium satu negara ke,pasal kebudayaan mereka hampir samalah??


Bukan semua org belgium ckp belanda kan ??? Kan ada setengah tpt di belgium kebanyakan orangnya cakap bahasa Perancis dan Jarman juga di sesetengah region kan mod dut..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2008 01:07 PM | Show all posts
Originally posted by dutchy at 2-8-2007 10:35 PM
UGLiMjNFiOo


Afscheid nemen bestaat niet - There is no goodbye  


Ik wil dat je me los laat - I want u to set me free
En dat je morgen weer verder gaat - And that tomorrow you'll  go fur ...


lagu ni dah tk buleh dengar lagi lah mod dut.. violation of TOS katenye..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 01:16 PM | Show all posts
Originally posted by dutchy at 28-9-2007 11:53 PM
Vraagwoorden - Question's

hoe - Hoet je
how - how r u

waar - where
waar woont je - where do you live

wat - what
wat is je naam - what is your name

wie - who
wie is dat - who is th ...


Hari tu dun diketawakan si dia kerana salah sebutan dalam bahasa belanda tp dia yang suruh baca ayat tu.. malunya..

Di Indonesia pon banyak gunakan sebutan belanda kan.. mcm perkataan Halte utk halt kt TransJakarta busway di sana.. mula2 tu nak gelak gak.. apa benda halte ni.. knp tk sebut halt aja..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 08:01 PM | Show all posts
mana cikgu dut ni
xmau sambung ka
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 08:20 PM | Show all posts
Nak tanya... adik dutchy bleh tlg translate kan tak ??


Ja, beste mensen. Ik heb een primeurtje. Mijn zus verhuist naar de woontoren van de Vier Jaargetijden..en jawel; de 15e verdieping en jawel.. op de hoek gericht op Genneper Parken.

Ideale plek dus om foto's te maken en voor het eerst uit deze hoek (Gestel).

De penthouses zijn nog niet bewoond maar zo gauw ik daar iemand bezig zie vraag ik of op het platdak foto's gemaakt mogen worden. Kan dan prachtige panoramashots maken.

De meeste zijn vanachter glas genomen en met het heiige weer van vandaag, niet top. Maar dat komt wel goed. Alvast een voorproefje.

[ Last edited by  chumpon at 5-3-2008 08:21 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:29 PM | Show all posts
Originally posted by Neraka Bulan at 17-10-2007 07:23 PM
Bahasa belanda ngan belgium sama ke??

sowii lambat reply

bahasa Belanda dan Belge...tak sama sebenarnya, Belges cakap dalam bahasa Vlaamse, tak sama dari segi ejaan for most of the words pun, kalau mereka mengunakan dialect Vlaamse memang kami pun tak faham tuh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2008 11:34 PM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 4-3-2008 01:07 PM


lagu ni dah tk buleh dengar lagi lah mod dut.. violation of TOS katenye..

hey ~ abe dun pung suker bahasa asing erk? tk leh nk dgr ker tuh..alohhh..cian nyer..nnt dut carik yg laen erkkk..senyum sket..tk comel langsung monyok camtuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:36 PM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 4-3-2008 01:16 PM


Hari tu dun diketawakan si dia kerana salah sebutan dalam bahasa belanda tp dia yang suruh baca ayat tu.. malunya..

Di Indonesia pon banyak gunakan sebutan belanda kan.. mcm perk ...

nk belajar bahasa asing neh abe dun..tk leh ler nk malu2 sal kiter belajar dr kesilapan kiter...hehehe

Indonesia berada bawah pemerintahan Belanda for close to 400 years, jadik tk heran kalo byk perkataan dr Belanda yg di adaptasi kn wat pengunaan harian depa tuh semua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2008 11:38 PM | Show all posts
Originally posted by mkay98 at 4-3-2008 08:01 PM
mana cikgu dut ni
xmau sambung ka

cakkk ~ kak dut in de huis...hehe..je kan me ook pm of te well je kan me gewoon door ym vragen toch?

het spijt me, ik had het te druk met werk en al, en soms is de server van de forum is ook niet al te best....happy translating mod language
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:48 PM | Show all posts

Reply #45 chumpon's post

alop by ~ neh nk sruh Dut translate kn dpt kredits ke dk neh??
Ja, beste mensen. Ik heb een primeurtje. Mijn zus verhuist naar de woontoren van de Vier Jaargetijden..en jawel; de 15e verdieping en jawel.. op de hoek gericht op Genneper Parken.  

ye para hadirin sekalian, saya ada tawaran terhebat, adik / kakak saya nak berpindah ke flat?? dalam masa Ampat tahun, dan ye, di tingkat 15 lagi tu, di koner yang menuju ke Genneper Parken
By dpt dr maner nehhh?   


Ideale plek dus om foto's te maken en voor het eerst uit deze hoek (Gestel).

tempat yg amat sesuai utk mengambil gambar, dn yg pertama dr arah koner ni   

De penthouses zijn nog niet bewoond maar zo gauw ik daar iemand bezig zie vraag ik of op het platdak foto's gemaakt mogen worden. Kan dan prachtige panoramashots maken.  

Kondo itu memang masih tidak berpenghuni lagi tapi sejurus sayer melihat ader orang di situ, sayer terus ty kalo boleh sayer mengambil gambar dr atas bumbung? (biar betul neh By ) dari stiu kiter buleh mengambil gambar yang cantik ngan sekitaran nyer

De meeste zijn vanachter glas genomen en met het heiige weer van vandaag, niet top. Maar dat komt wel goed. Alvast een voorproefje.

kebanyakkan nyer di ambil dr belakang cermin dn ngan cuaca yg panas seperti hari neh, tk braper jelas sgt...tp itu tk mengapa hanyer percubaan pertama )

By adik dh cuber alih bahasa satu persatu tawww   

[ Last edited by  dutchy at 5-3-2008 11:54 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:50 PM | Show all posts
Originally posted by rose_liz at 5-12-2007 10:55 PM
ahhhhh...i'm falling in love with this song!!!! thanks dut...mcm bhs german+korea...

ekeke...larlinggggg..windu sgttt ..ritu ( last year kot? ) larling ader kasik dut aper erk nk translate...dut dh luper lor...nnt pm kt dut erk?  
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:51 PM | Show all posts
Originally posted by nafizzz at 4-12-2007 01:37 PM
Best gak kelas Dutch ni... Saya dulu ada ambil bahasa belanda selama 2-3 th semasa di Universiti tapi oelh sebab tak practice, lama-lama lupa. Yang saya masih ingat ialah Goede Morgen, goede nach ...

bibliotheek - library

I hou van je - I love you, hout tuh kayu...ekekeke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2008 12:04 AM | Show all posts
Originally posted by dutchy at 5-3-2008 11:38 PM

cakkk ~ kak dut in de huis...hehe..je kan me ook pm of te well je kan me gewoon door ym vragen toch?

het spijt me, ik had het te druk met werk en al, en soms is de server van de forum is ook ...

"kak dut in the house...u can also pm me,or better ym, u was busy with work and forum server is bad sometimes"
i translate alakad jer...tak pandai pun baru nak blajo
sbb tu nak belajo dr dut!


kan je gaf me uw ym?
the pronouciation is not easy !
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 12:09 AM | Show all posts

Reply #53 mrs_livingstone's post

heel goed mod livingstone, niet al te slecht, had je vroeger ook ooit nederlandse geleerd dan?

Adik amet - je kunt my ym id aan haar doorgeven alsjeblief, maar ik ga zo uit, dus een andere keer dan ja mod livingstone

pronunciation dia mmg payah, dut akui gaks tuh...chaiyokkk :pompom::pompom:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2008 12:20 AM | Show all posts

Reply #54 dutchy's post

ik hors nederlandse elke dag!
tang ym tu i tak paham... alsjeblief je paham
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 12:37 AM | Show all posts
pergh
tabik ar kak dut!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-3-2008 12:43 AM | Show all posts
tabik kak dut je ke mkay oi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 12:48 AM | Show all posts
Originally posted by dutchy at 6-3-2008 00:09
heel goed mod livingstone, niet al te slecht, had je vroeger ook ooit nederlandse geleerd dan?

Adik amet - je kunt my ym id aan haar doorgeven alsjeblief, maar ik ga zo uit, dus een andere ke ...

erk!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 12:49 AM | Show all posts

Reply #57 mrs_livingstone's post

ye lar
tabik spring sama lu momod!
hehe

tlg ar translate ayat kak dut kat i tuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2008 12:55 AM | Show all posts
Originally posted by mkay98 at 6-3-2008 12:49 AM
ye lar
tabik spring sama lu momod!
hehe

tlg ar translate ayat kak dut kat i tuh

tak waper faham... tapi... I think...I THINK, dia suruh u bg ym dia kat i...
u ada ym dia taK?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 03:24 AM GMT+8 , Processed in 0.345922 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list