CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 49455|Reply: 187

F-22 Raptor

[Copy link]
Post time 20-6-2006 01:42 AM | Show all posts |Read mode
























Skali pandang aku negok F/A-22 betul2 macam 'Origami' aje bentuk dia..:lol

[ Last edited by  alphawolf at 8-7-2007 05:09 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:36 PM | Show all posts
Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat dari NightHawk... Lg pun Raptor juga cukup dinamik dlm edaran udaranye sebab missle nyer berada didalam bdn pesawat Raptor sendiri...

Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:38 PM | Show all posts
bro, next tym pisahkan ler pic tu, baru lagi cun nampak
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:40 PM | Show all posts
Originally posted by CurlySue at 20/6/06 01:36 PM
Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat  ...



hang sama cam boipren ceq, dia pun gilakan Raptor ni :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:44 PM | Show all posts
Originally posted by yipun78 at 20-6-2006 01:40 PM



hang sama cam boipren ceq, dia pun gilakan Raptor ni :bgrin:


hehehe... Kebetulan kut... tapi Cheq gurl.. hehehe... Aper pun Pesawat ni memang tiptop... Malang nyer.. kapal ni x kan dpat masuk dlm negara kita...

segala kelengkapan cukup best... siap missle XMAA tu... best2
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:46 PM | Show all posts
Originally posted by CurlySue at 20-6-2006 01:36 PM
Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat  ...


Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-6-2006 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by yipun78 at 20-6-2006 01:38 PM
bro, next tym pisahkan ler pic tu, baru lagi cun nampak



aku lagi cun :nana:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 03:50 PM | Show all posts
Originally posted by gancity at 20-6-2006 01:46 PM


Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?


Yes... setahu saya ler... memang dah digunakan... Cuma berapa byk pesawat tu x tau... Cuma tau dah digunakan... Best tau Raptor ni... Hornet, NightHawk dan BlackWidow ada dlm Raptor....:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 04:54 PM | Show all posts
Originally posted by gancity at 20-6-2006 01:46 PM


Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?



?????????????:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 05:16 PM | Show all posts
ala raptor  :pmuka:

sekarang ni aku tengah gila Shafagh dari iran dengan J-XX dari china :love:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-6-2006 07:45 PM | Show all posts

Reply #9 AdoiNet's post

:kunyah::bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 10:52 PM | Show all posts
Northrop / McDonnell Douglas  YF-23 Black Widow II which lost to F-22 Raptor

Specifications
Contractor Northrop / McDonnell Douglas  
Mission Competitor, along with YF-22, in the ATF competition  
Length 67 feet, 5 inches (20.6 meters)  
Wing span 43 feet, 7 inches (13.3 meters)  
Height 13 feet, 11 inches (4.3 meters)  
Maximum takeoff weight 64,000 pounds (29,029 kilograms)  
Propulsion 2 Pratt and Whitney YF119 turbofan engines, or
2 General Electric YF120 turbofan engines  
Speed Mach 2  
Range 865-920 miles (750-800 nautical miles) unrefuelled  
-Armament 4 AIM-9 Sidewinder - internal bays in engine intake duct sides
4 AIM-120 AMRAAM - internal bays underneath air intakes  
Crew One  
Unit Cost Unknown  







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:14 AM | Show all posts
BlackWidow... Pesawat yg canggih.. hanya mampu pertahankan gelaran tercanggih dan paling merbahaya hanya x sampai 1 tahun... Cian2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 01:19 PM | Show all posts
Originally posted by CurlySue at 20-6-2006 01:36 PM
Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni...


Alah, kalau setakat tembak immobile targets atau useless Iraqi ground pounders buat apa. Tah2 sekadar buat routine bombing missions.

Nak tau bagus ke tak Raptor tuh, kene ada record air to air combat. Cam the venerable F-14 (syg nak kene retired dah).
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 11:06 AM | Show all posts
Originally posted by Robotech at 21-6-2006 01:19 PM


Alah, kalau setakat tembak immobile targets atau useless Iraqi groundpounders buat apa. Tah2 sekadar buat routine bombing missions.

Nak tau bagus ke tak Raptor tuh, kene ada record air to a ...


F-35 JSF Britain dengan US bila nak pakai .haaa???

[ Last edited by  HangPC2 at 23-3-2007 11:27 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 11:12 AM | Show all posts

Reply #15 HangPC2's post

jsf versi SVTOl 2012 yang britain dan marines pakai...lama lagi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 10:28 AM | Show all posts
Kalau banding dgn Black Widow, siapa yg lebih tampan tidak perlu dibahaskan lagi. Black Widow juga ada lebih gaya pesawat pejuang abad ke-21. Konsepnya macam dari dunia fiksyen sains. Malangnya...

Kita sedia maklum dgn aset Raptor yg paling popular iaitu halimunan radar, ttp apa yg saya paling suka ialah
enjin F119-100 yg kuat (lebih kuat dpd AL-31F).
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 11:58 AM | Show all posts
Originally posted by gancity at 20-6-2006 10:52 PM
Northrop / McDonnell Douglas  YF-23 Black Widow II which lost to F-22 Raptor

Specifications
Contractor Northrop / McDonnell Douglas  
Mission Competitor, along with YF-22, in the ATF competit ...


tak silap aku dulu digelar ''Aurora'' ker ???
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 12:07 PM | Show all posts
YF-23 Black Widow concept quite similiar like the movie firefox MIG-31









[ Last edited by  gancity at 23-6-2006 12:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by gancity at 23-6-2006 12:07 PM
YF-23 Black Widow concept quite similiar like the movie firefox MIG-31



http://www.aerospaceweb.org/question/planes/fake/firef ...


macam movie X-Men pun sama gak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 59779 Replies : 1957
Safe OLM to PST Exporter for Mac
saino7Safe OLM to PST Exporter for Mac
Views : 43 Replies : 1
Microsoft OST to PST Converter
saino7Microsoft OST to PST Converter
Views : 46 Replies : 1
Bank Sotong alami masalah teknikal.duit pelanggan tiba tiba berganda dan dibekukan.Netizen berang
YgBenarBank Sotong alami masalah teknikal.duit
Views : 2509 Replies : 50
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52662 Replies : 368
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50182 Replies : 1159
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 2032 Replies : 49
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5417 Replies : 87
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 2677 Replies : 92



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 01:24 PM GMT+8 , Processed in 0.097621 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list