CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Syd

[Cadangan] Hak Pekerja / Akta Kerja (Q & A)

[Copy link]
Post time 17-12-2014 11:06 AM | Show all posts
intan_asmara posted on 12-8-2014 10:54 AM
salam..

saya ada kemusykilan.

awak dapat gaji penuh. cuti tu berbayar

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 05:08 PM | Show all posts
sapa mahir dlm kes Mutual Separation Scheme / Early Retirement Scheme?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2015 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ernie85 at 6-10-2015 08:42 AM

sya nak tya... sya mula sakit sejak julai tahun ini (2015)... sehingga kini pelbagai Diogenesa smpai la sya terpaksa makan ubat tibi utk percubaan wlupn sesemua kahak sya didapati negatif... tetapi pada xray menunjuk ada tompok putih di bahagian dada sebelah kanan... sya bekerja sebagai jururawat pergigian risiko memang tinggi utk d jangkiti... namun pakar blm dpt mengesahkn apa penyakit sya... masalahnya skrng kdaan sya x mampu utk dtng kerja apa lg melakukan kerja ditambah lg emosi sya turut terganggu akibat prosedur rawatan terhadap sya... sejak sakit sya x pena d beri MC dr krjaan wlupn sya dtng berjumpa doktor... sdngkn kdaan sya sangat sakit... hanya setelah sya membuat xray atas nasihat kwn sya bru la sya d beri cuti sakit.. tp menurut pakar paru2 utk kea tibi -ve cuti sakit x diberikan sbb ia kurang berjangkit lg pula sya blm dia sahkn apa sebenar penyakit. MC atau cuti sakit sya telah habis tetap kedaan masih sama ditambahln lg kesan sampingan ubat tibi...  mohon pandangan dr siapa2.... knapa sya x boleh dpt kn cuti sakit tersebut... dan sya telah memohon untuk bercuti tnpa gaji atas alasan kesihatan yg kurang baik... tp masalahnya skrng utk dpt kn kelulusan sya perlu tggu 30 hari dr tarikh sya memohon... wajarka sya d suruh turun kerja sedangkn keadaan sya x stabil... tolong bantu sya... sya sangat tertekan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2015 10:23 AM | Show all posts
ernie85 replied at 6-10-2015 08:04 AM
sya nak tya... sya mula sakit sejak julai tahun ini (2015)... sehingga kini pelbagai Diogenesa smpai ...

nak tanya ...awak kerja di sektor swasta atau Gomen...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2015 12:18 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 2-5-2013 08:31 AM
gen mmg rajin... gen lah harapa nrakyat... undi gennnnn...!!

ko puji2 si gen...... amik kau...langsung tak jengah umah ni....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalam..sya ingin brtnya..suami sya bkerja swasta.dia tidak bekerja pada hari cuti umum.majikan suami sya berkata suami sya akan dkira absent dan akan dberi surat amaran sedangkan hari itu adalah hari cuti umum.apa hak suami sya sbg pekerja dan tindakan slanjutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sy nk tnya....sy berkerja di sektor swasta...tetapi majikan sy tidak beri kn elaun kpd perkerjanya...gaji n ot sahaja. 900+ ot xlebih dr 10jam sebulan n sejam ot dibyar rm6.80...tiada elaun...elaun kedatangan n elaun minyak tidak di beri kan...kami smua pergi kerja mengunakan kereta n motosikal..knderaan kami perlu kn minyak..adakah majikan sy betol ??mohon pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 08:21 AM | Show all posts
@Syd @medangmru

ada soalan sket...saya bekerja di sector aviaton bersama syarikat swasta dan mula beroperasi sejak 2011. Semasa kami semua terima surat tawaran ia ada menyatakan bahawa kami semua boleh OT tapi dengan kebenaran HOD(head Of Dept) dan kebetulan pula kami bekerja 3 shift (awal pagi 5.30am - 1.30pm, 10.00am - 6.00pm dan 12.00pm - 07.00pm) dan pada tahun 2015 semua grup kami dinaiki pangkat executive tapi tanpa sebarang kenaikan gaji, tanpa ada penambahan elaun erti kata lain cuma pangkat je naik tapi semua penambahan benefit takde. Kami semua juga tidak dibenarkan claim OT tapi maklum saja kami bekerja shift tapi x dibenarkan OT. Apabila ada staff yang cuti kami terpaksa kelam kabut buat kerja sebab jika ada yg bercuti maka kami tak akan cover kerja orang yang cuti tapi kadang2 kami dipaksa bekerja lebih masa sehinga 2-4 jam utk cover semua kerja.
Kalau mengikut offer letter dulu kami boleh claim ot tapi skrg tidak dibenarkan pulak. Apabila kami cuba ajukan pada majikan mereka kata surat tawaran itu ada kesilapan tapi mereka tidak menggantikan dengan yang baru. kami  juga terpaksa ..TERPAKSA untuk night call up. maknanya setiap orang akan kena standby jika berlaku kecemasan tidak kira jam berapa tengah malam atau dinihari dan akan terpaksa ke tempat kerja, sehingga kini kami tidak diberikan elaun utk standby sedangkan sudah acapkali kami mengutarakan masalah tersebut, apakah boleh kami bawa perkara ini ke undang2 buruh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2016 08:28 AM | Show all posts
espri6006 replied at 17-2-2016 08:21 AM
@Syd @medangmru

ada soalan sket...saya bekerja di sector aviaton bersama syarikat swasta dan mula ...

insist jugak mintak offer letter baru.
sbb takde hitam putih semua tuh, tu dah kira menganiaya pekerja.

dan jugak mintak JD

sbb apa2 perubahan, tambahan skop kerja tertera di JD yang baru, yang mana HOD akan terangkan pada pekerja dan pekerja akan menandatangani JD tersebut. 1 copy ke personal file, satu lagi pekerja simpan.

kalu ajukan pada Labor Office, rasanya nasihat seumpama itu juga.

tak jalan nasihat, tindakan susulan boleh diambil (berdasarkan info/dokumen yang diperlukan dan dilampirkan).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2016 08:30 AM | Show all posts
farridismet replied at 18-1-2016 06:59 AM
sy nk tnya....sy berkerja di sektor swasta...tetapi majikan sy tidak beri kn elaun kpd perkerjanya.. ...

waktu interview dulu, ada sebut tak pasal benefit elaun neh bagai segala?

offer letter ada stated?

pemberian elaun adalah benefit tambahan sesebuah syarikat kepada pekerja.

tak semua syarikat bagi benefit mcm nih.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 09:08 AM | Show all posts
Syd replied at 17-2-2016 08:28 AM
insist jugak mintak offer letter baru.
sbb takde hitam putih semua tuh, tu dah kira menganiaya pe ...

selepas mereka naikan pangkat ke exec, mereka hanya bagi sehelai surat yang menyatakan kenaikan pangkat dari non exec ke exec dan semua peraturan kerja dan benefit masih seprti yang lama. itu sahaja yang kami dapat. Ingat nak je bawa pergi jabat buruh tapi takut masalah bende ni takde dalam undang2 melindung pekerja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2016 10:43 AM | Show all posts
espri6006 replied at 17-2-2016 09:08 AM
selepas mereka naikan pangkat ke exec, mereka hanya bagi sehelai surat yang menyatakan kenaikan pa ...

tak payah takut apa2.

pejabat buruh tu, dari orang yang takde knowledge apa2
sampai laa sesapa yang rasa
tidak adil dalam hak mereka sebagai pekerja

mereka akan bantu seadanya

mereka tu la sumber info, pendapat, guidelines bagi ai

even sampai hari neh.

pegi jer pejabat buruh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 10:53 AM | Show all posts
Syd replied at 17-2-2016 10:43 AM
tak payah takut apa2.

pejabat buruh tu, dari orang yang takde knowledge apa2

okey mekasih abam syd..love u so much...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 02:03 PM | Show all posts
saya buat CARI ni semata-mata nak tahu hospital ppum tu semi-gov kn?
saya bekerja company swasta..
company tu hanya akan cover medical untuk gov je.. so utk medical d ppum tu agak-agak2 nye sepatutnya ke company tu cover?
sedangkan saya sendiri tanya pihak ppum sama ada medical fee yang dorg charge tu boleh cover under gov ker x .. pihak ppum sendiri cakap sememangnya dorg tu gov.
saya tak faham dengan pengurusan syarikat yang saya berkerja sekarang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2016 01:11 PM | Show all posts
layari gajimu.my dan menangi hadiah lumayan.
Sebarang pertanyaan juga boleh dilakukan di halaman berkenaan.

http://gajimu.my/utama
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 03:42 AM From the mobile phone | Show all posts
sinalegna replied at 8-9-2007 05:56 PM
LARANGAN-LARANGAN BERHUBUNG KONTRAKPERKHIDMATAN

PENAMATAN KONTRAK PERKHIDMATAN

Appeals

4.    Any  person  affected  by  any  decision  or  order,  other  than  an  order or  decision  under  section  69,  69B,  69C,  73  or  subsection  81D(4),  given or  made  by  an  officer  appointed  under  subsection  3(2),  may,  if  he  is dissatisfied  with  such  decision  or  order,  within  fourteen  days  of  such decision  or  order  being  communicated  to  him  appeal  in  writing therefrom to the Director General. Effect on Act of other written laws

AWARD
Rujukan  ini  berkaitan  pembuangan  kerja  Siti  Norliza  binti  Mohd  Shukor  (Yang Menuntut)   oleh  Tecnicas  Reunidas  Malaysia  Sdn.  Bhd.  (pihak  Syarikat)  pada 07.12.2015. Kes  ini  telah  ditetapkan  untuk  sebutan  pada  hari  ini  dan  Yang  Menuntut  tidak hadir  walaupun  beliau  maklum  tentang  tarikh  sebutan  hari  ini.    Pada  tarikh  sebutan lalu  Mahkamah  telah  mengarahkan  Yang  Menuntut  untuk  memfailkan  Penyataan Kes,  namun  beliau  gagal  untuk  mematuhi  arahan  Mahkamah  dan  masih  gagal  untuk memfailkan  Penyataan  Kes  sehingga  hari  ini.    Mahkamah  menganggap  Yang Menuntut  tidak  lagi  berminat  untuk  meneruskan  kesnya.    Mahkamah  dengan  itu membatalkan  kes  ini.   DIPERTURUNKAN  DAN  BERTARIKH  PADA  21HB  SEPTEMBER  2016-t.t.(JAMHIRAH  ALI) PENGERUSI MAHKAMAH  PERUSAHAAN  MALAYSIA KUALA LUMPUR

Bagaimana saya ingin merayu untuk membuka/ menghidupkan semula kes. Setelah mendapat pandangan dari penolong pendaftar mp kuala lumpur beliau memberi hint tersebut.

Sekian, terima kasih
Siti Norliza Mohd Shukor
snmshukor@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 04:48 PM | Show all posts
Edited by ctsueraya at 14-2-2017 04:54 PM
Syd replied at 17-2-2016 10:43 AM
tak payah takut apa2.

pejabat buruh tu, dari orang yang takde knowledge apa2

Assalam Syd

bagus betul ko bukak thread camni
buka mata untuk pekerja yang tertindas dan majikan yang suka menindas

pengalaman aku keje sebuah company swasta ni
masa gi interview akau cukup semangat nak kerja, masa tu dgn kelulusan aku ada degree dan juga ada master, depa bagi RM2800(belum tolak EPF dan SOCSO) aku rasa cukup besar dah,
sebab sebelum tu aku keje RA je kat HUKM

Masuk pukul 8 keluar pukul 5, ok je aku kerja jawatan research officer (RO) tapi aku buat admin jugak
kalau ikutkan RO buat keje RO bukan executive tapi aku tak kisahlah kan sebab mmg nak kerja masa tuh
aku suka sebab aku dapat belajar benda baru pasal HR, dari pendaftaran KWSP sampailah SOCSO semua aku buat sendiri
tapi matahari tak selalunya cerah kan?

rupanya cuti setahun hanya 7 hari je majikan aku bagi, ko bayangkan mmg satu kekangan sgt untuk aku yg suka sangat travel dan balik kg
tapi aku pasrah jelah amik cuti tapi kene potong gaji lah kan
lelama aku fedup bila aku tengok aku ni jadi penunggu opis tu jerk
pastu cuti berkira plak

aku set up lab untuk research, belaja admin tapi aku tak nampak progress keje aku,
smpai aku dtg keje
aku rasa tak semangat terus rasa nak tido je
pastu aku mohon secara baik dgn bos untuk berhenti
dia suh anta notis sebulan
masa tu aku dah MUAK dan JELAK sgt, so aku buat surat elok2 tapi aku benti keje awal dan aku tak amik satu sen pun gaji
sedangkan aku dah bekerja separuh bulan waktu tuh
pastu majikan aku ni siap hantar SURAT SAMAN bagai

Rupanya, ALLAH tu nak tunjuk
majikan aku ni ada satu lagi company yang dia set up awal sikit drpada company aku
sorang kakak kat company tu pun sama kes mcm aku, kakak ni dh banyak pengalaman keje, umur pun dh 40 an
bila dia cuba guna segala skill dia kat comp baru tu, terus akak ni mcm tak disukai top management
pastu akak ni plan nak berhenti awal jugak dan mcam biasa MAJIKAN aku nk SAMAN gak kakak ni,
keje dia tau SAMAN jelah mementang ade title

Akak ni kebetulan ada kenalan bergelar lawyer dan  dia bawak ke JTK
majikan aku tu nak SAMAN gak kakak ni, keje dia tau SAMAN jelah mementang ade title
pastu last2 dia settle kat luar, dia kene BAYAR kakak tuh..kih3x padan muka
aku tepuk tangan dan ucap syabas kat kakak tuh sbb berjaya tundukkan majikan KEJAM ni

Kesimpulan aku kat sini mudah je
WHAT GOES AROUND WILL COME AROUND
MAJIKAN aku tu buat Ta** kat aku
last2 Ta** tu terpalit muka dia sendiri

aku DOWN gila lepas benti keja dan mengganggur 2 bulan kot
masa tu ALLAH je tempat bergantung
dan last2 aku dpt dua panggilan keje gomen serentak
Alhamdulillah- lesson learnt here, REZEKI kita drpd ALLAH
camne pun si KEJAM dan ZALIM nak saman kitalah apelah, tapi kalau ALLAH dah kata rezeki kita ADA, maka tetap ADA
dan jgn pernah putus asa dengan nikmat ALLAH
ALLAH HU AKHBAR


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 11:45 AM | Show all posts
salam..

siapa yg mahir, mntak respon ye.

kalau sorang  tu kerja di syarikat swasta. Terma nya kontrak 2 tahun. Mmg kebiasaanya kontrak  kontrak akan direnew je lps 2 tahun.
Cuma dari segi cuti tahun mcm mana ye? buat masa skrg ni cuti tahun diberi 8 hari setahun. Bila kontrak renew, bil cuti tahun tu boleh bawak ke depan x untuk kontrak yg baru tu?

Terima Kasih daun Keladi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 09:35 AM | Show all posts
Salam,

Saya ingin bertanya, apakah keistimewaan seorang eksekutif  di syarikat swasta? Saya pernah merujuk kepada Jabatan Tenaga Buruh dan mereka kata mengikut akta pekerja, hanya yang bergaji rm2000 kebawah sahaja dilindungi. Jadi bagaimana pula dengan mereka yang bergaji rm2k keatas, apakah pekerja tersebut tidak dilindungi sekiranya mereka berasakan yang diri mereka di aniaya atau di peras oleh syarikat?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:12 PM | Show all posts
Saya nak tanya berkenaan cuti tahunan.

Bolehkah majikan menyekat cuti tahunan kita walaupun kita masih berbaki 7hari lagi? Majikan menyuruh saya mengambil cuti tanpa gaji. Sebab dia kata setiap bulan saya hanya boleh dapat sehari je untuk cuti sedangkan rakan sekerja lain boleh je ambil cuti seberapa banyak yang mereka nak dalam sebulan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 09:48 AM GMT+8 , Processed in 0.079505 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list