CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Syd

[Cadangan] Hak Pekerja / Akta Kerja (Q & A)

[Copy link]
Post time 12-6-2012 10:18 PM | Show all posts
Reply 100# adhylis

Ini adalah perkara dalaman saja.

Kawan anda harus membuat lapuran kepada manager dia ( direct lah ) dan bukan kepada office...Betul lah tu...


Cumanya apa juga tindakan yang melibatkan kepentingan peribadi sendiri untuk mendapat kelulusan syarikat , hendaklah dalam surat bertulis dan di initial oleh penerima ( termasuk manager juga ).


Kepentingan peribadi yang dimaksudkan adalah seperti segala cuti melebihi cuti khas ( seperti hari raya kemudian nak tambah bilangan cuti ) atau cuti yang tidak melibatkan urusan syarikat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 10:19 PM | Show all posts
Untuk ini adalah disarankan kawan anda membuat format cuti sendiri...Ini adalah lebih mudah berbanding dengan bentuk penulisan surat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 10:22 PM | Show all posts
Reply 92# AdieSen

Kerja sebagai factory manager adalah dalam bidang executive dan selalunya tak der overtime...cuma allowance yang pelbagai...

Sila rujuk dengan syarikat lain ( yang pengarahnya ada MBA yang sah )
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 10:33 PM | Show all posts
Reply 99# Eill

Waktu bekerja tambahan mengikut akta adalah berdasarkan jumlah jam bekerja untuk sesatu bulan.
Annual Leave tiada bersangkutan dengan sales target..

Pihak syarikat ( di mana bos ni adalah wakilnya ) tidak boleh mempertikaikan kewibawaan seseorang pekerja di luar waktu kerja melainkan jabatan penjawat awam atau mereka yang professional.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2012 05:03 PM | Show all posts
Isu Pekerja Kontrak

Saya ingin bertanya adakah benar seorang pekerja kontrak jika ingin memperbaharui kontrak khidmatnya perlu berhenti seketika sebelum menyambung khidmat kontrak yang baru? Contohnya: Kontrak Ali adalah bertarikh 1hb Jun 2012 sehingga 31hb May 2013 (setahun kontrak, dgn gaji RM1000). Jika Ali ingin meneruskan kontrak perkhidmatannya pada 1hb Jun 2013, dia perlu berhenti seketika dan perlu memohon semula untuk menyambung kontrak yang baru. Apakah bezanya jika Ali terus menandatandatangani surat kontrak yang baru pada 31hb May 2013 dan meneruskan kerjanya seperti biasa pada 1hb Jun 2013? Adakah Ali masih di anggap pekerja kontrak ataupun pekerja tetap? Adakah undang-undang/akta mengenai ini?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2012 10:47 AM | Show all posts
tak de ker orang nak reply ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 09:42 PM | Show all posts
Saya dah dua minggu berhenti dari my last work selepas notis sebulan. tapi gaji terakhir x dapat2 lagi. Ada sesapa yang boleh jelaskan x bila gaji terakhir tu patutnya di bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 09:47 PM | Show all posts
xanderz posted on 15-7-2012 09:42 PM
Saya dah dua minggu berhenti dari my last work selepas notis sebulan. tapi gaji terakhir x dapat2 la ...

Leh wat aduan la...kalo btul company xbyr so org dr jbtan buruh akan dtg kat company tu tanya macam2..kalo company salah mybe leh sue...mmg xdpt gaji lg ke smpi skng?xtry call company ke?kot2 lupa ke/..........
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2012 09:08 AM | Show all posts
Salam, saya nak bertanya kat sini kepada mereka2 yang tau dan arif tentang hak pekerja.. saya baru bekerja dan contract for services, waktu kerja saya adalah dari jam 8.30pagi sehingga 5.30petang setiap hari isnin hingga jumaat. So, kat sini nak tanya kenapa saya tidak layak untuk mendapat cuti (public holiday 'cuti nuzul quran berbayar)... dan cuti raya berbayar... juga MC berbayar... sedangkan saya adalah pekerja di syarikat tersebut. harap sesiapa boleh jawab kan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2012 11:01 AM | Show all posts
tasha85 posted on 24-8-2012 09:08 AM
Salam, saya nak bertanya kat sini kepada mereka2 yang tau dan arif tentang hak pekerja.. saya baru b ...

Hi Tasha, setahu a_mou contract for service adalah Contract For Service adalah KONTRAKTOR yang menjalankan tugas bagi tugas spesifik dan dibayar bayaran bagi tugasan itu sahaja. Oleh yg demikian, Individu sebegini TIDAK MENERIMA sebarang faedah yang diperuntukan di bawah Undang-Undang Buruh atau Akta Pekerjaan kecuali pada pada Bahagian VII Akta Pekerjaan 1955 yang berkaitan dengan tanggungan principal dan kontraktor untuk upah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2012 11:59 AM | Show all posts
situasi kat sini... saya diberikan penetapan untuk waktu kerja.. coz pejabat buruh kata kes saya nie complicated sedikit.. bahagian MEF juga mengatakan saya layak untuk mendapatkan cuti public holiday berbayar... huhuhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 09:16 PM | Show all posts
Salam;

Saya ada sedikit kemusykilan. Masa mula2 interview jawatan saya sbg System Developer. Masa nak sign appointment letter, tulis kat situ, contract 3 bulan. Bila saya tanya pada HR tu sebelum saya sign, dia bgtau yang jawatan saya bukan contract tapi under probation 3 bulan. Jadi saya pun sign appointment letter tu. Macam biasa, appointment letter ada menyatakan sekiranya either party nak terminate, kena bg notis 1 bulan atau bayar jumlah 1 bulan gaji (majikan atau pekerja) jika nak terminate contract & bg notice kurang dari 1 bulan.

Saya mula keja pd 3hb Sept 2012 dan contract akan tamat pada 2hb Dis 2012. Minggu lepas (23 Nov 2012) HOD saya bagitau yang bos tak mahu renew contract dengan alasan under performance sedangkan sejak hari pertama saya masuk, tak ada satu task pun yang berkaitan dengan tugas System Developer buat. Saya diberi tugas lain yang mana saya tak kisah la kena buat sebab majikan memang berhak la bagi arahan tentang kerja. HOD minta saya tandatangan form yang menyatakan saya setuju untuk tidak sambung contract tu lagi. Dah la satu minggu sebelum contract habis baru HOD inform. Sekarang timbul soal gaji pulak. Pengurus HR beritahu yang gaji bulan terakhir akan diberi melalui cek dan hanya akan ditandatangani oleh bos pada 7hb dan kemungkinan cek akan diserahkan hanya pada 10hb ke atas. Atas alasan apa, saya tak tahu. Harini, sebelum saya pulang keja, HR panggil untuk tandatangan surat termination sebab kalau saya tak tandatangan, kompeni takkan release cek untuk saya. Dalam surat termination tu menyatakan "EXPIRED OF CONTRACT " dan kompeni tidak mahu memperbaharui tanpa sebarang alasan.

Persoalannya sekarang, adakah kompeni ni telah melanggar terma di dalam appointment letter yang menyatakan perlu memberi notis 1 bulan jika nak terminate pekerja? Jika ya, adakah kompeni harus membayar saya satu bulan gaji sebagai pampasan? Sekarang saya terkontang kanting mencari kerja lain dalam masa yang singkat.

Last edited by lovelyakma on 30-11-2012 09:18 AM

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 09:48 AM | Show all posts
lovelyakma posted on 29-11-2012 09:16 PM
Salam;

Saya ada sedikit kemusykilan. Masa mula2 interview jawatan saya sbg System Developer. Masa ...

Ada sesapa yg boleh tlg jawap kan x? thanks..

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 10:48 AM | Show all posts
lovelyakma posted on 30-11-2012 09:48 AM
Ada sesapa yg boleh tlg jawap kan x? thanks..

Berita terkini dari HR - Mereka hanya akan bayar compensation 3 minggu gaji je..padahal dlm kontrak kena bayar 1 bulan gaji. Macamana tu?

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2013 10:05 AM | Show all posts
Salam, saya bekerja dengan syarikat swasta sebagai teknisen komputer dengan gaji permulaan 400, sekarang gaji saya 600 tetapi selepas disaman kwsp gaji saya di tolak menjadi 550 sebab boss saya tipu kwsp kata gaji saya 500 sahaja.. Saya sudah bekerja selama 4 tahun, sepanjang saya bekerja tidak pernah mendapat sebarang komplen dari pelanggan. Cuma apabila dasar gaji minimum 900 beliau sudah memulakan langkah2 untuk membuang saya. Kedai kami cuma ada 1 orang kerani dan 2 orang teknisen komputer. Teknisen ini tidak menandatangan surat perlantikan jawatan seperti saya. Jadi sekarang saya diberi berbagai tekanan supaya saya berhenti kerja secara sukarela. Tekanan dimaksudkan samada semua kerja saya buat tak betul, melakukan kerja yang tak sepatutnya, ambil hantar anak. Saya berkereta sendiri tetapi bayaran maintainance kereta tidak ade, minyak pun kadang2 RM10 untuk seminggu.. Saya merasa tidak puas hati kerana semasa saya bekerja seorang saya menanggung beban kerja yang berat, bila ada orang baru masuk sesenang saja boss saya mau tendang saya.. Boss saya seorang perempuan melayu, taktik beliau kini menggunakan suami beliau untuk menekan saya, walaupun benda remeh saya tetap dimarahi, taktik terbaru boss saya mendapatkan khidmat bomoh dan memaksa semua pekerja minum air jampi kerana beliau kata ada kecurian..

Persoalan saya adakah akta yang boleh melindungi saya ataupun patut saya give up dan berhenti sahaja.. I ve wasted my 4 precious years for that biatch...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2013 07:38 PM | Show all posts
hari rabu nehh
ai nak attend satu course
mengenai displin pekerja dan camner nak handle masalah2 pekerja kat tpt kerja
kalau u ols ada apa2 soalan, leh laa tulis kat sini..
kalau sempat, ai tanya kat penceramah tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2013 08:30 AM | Show all posts
spanjang kt sini ini pestime masok sini tak tergerak ati nak masok sini huhu

skali ade spammer daaaa.. huhuhu sudah clean up la..

wahhh umah neh last bulan 3 ari tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2013 08:31 AM | Show all posts
soklannya agak mencabar minda gen tak brani nak komen
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2013 08:31 AM | Show all posts
genchi posted on 17-4-2013 08:30 AM
spanjang kt sini ini pestime masok sini tak tergerak ati nak masok sini huhu

skali ade spammer da ...

gen mmg rajin... gen lah harapa nrakyat... undi gennnnn...!!

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2013 08:40 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 2-5-2013 08:31 AM
gen mmg rajin... gen lah harapa nrakyat... undi gennnnn...!!

apakah arti smer neh??? mohtip pujian?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
WOODEN BLINDS FOR WINDOWS - WHOLESALE SUPPLIERS
rosshidabintiWOODEN BLINDS FOR WINDOWS - WHOLESALE SU
Views : 10651 Replies : 73
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2815 Replies : 297
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48426 Replies : 1080
Dr. Aishah Yunos dedah ada  Wanita hidap ‘Vaginismus’ takut bersama suami selama enam tahun
YgBenarDr. Aishah Yunos dedah ada Wanita hidap
Views : 282 Replies : 1
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 70 Replies : 20
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45181 Replies : 504
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29786 Replies : 508
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 70965 Replies : 1990
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1421 Replies : 32



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 04:28 PM GMT+8 , Processed in 0.073820 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list