CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Syd

[Cadangan] Hak Pekerja / Akta Kerja (Q & A)

[Copy link]
Post time 20-2-2009 12:33 PM | Show all posts

Reply #40 adnil's post

negara mana punya kampeni ni..? kalo kontrak sure gaji mahal

tapi ada terdengar dasar kerajaan soh anta balik pekerja asing.. bagi mengatasi pengangguran pekerja tempatan... tapi tu utk buruh je kot.. expat tak tahu plak..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:39 AM | Show all posts
US - jenuh menjawab soalan pasal gaji sure tinggi kalau kontrak... salah tanggapan tu coz walaupun status kontrak, kami masih mendapat almost all the perks received by permanent (ie. medical claim, medical leave, annual leave, dental etc) cuma tak dpt diserapkan sebab ada quota for headcount saja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 03:24 PM | Show all posts
aku nak tanya kalau berhenti kerja tanpa bagi notice..makna terus hilangkan diri..kena saman tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 07:10 PM | Show all posts

Balas #43 zul_khaleeda\ catat

soalan yang sama firza nak tanye..firza bru semnggu bekerja di senuah syarikat...tpi firza rse x serasi dari hari pertama lagi firza bekerja..firza x dapat berikan khidmat yang terbaik pada cmpny..n firza rse cmpny tu rugi kalau simpan pekerja cm firza..sbb firza dh cube utk mnjadi pekerja yg trbaik kt cmpny tu tpi x blh..sbb firza mmg x boleh nk ikut style cmpny tu bekerja..skrg ni firza rse nk cabut jek..sebab notis yg firza kena beri tuk berhenti adalah 2bln walaupun firza bru je bekerja..firza rse x adil..sepatutnye cmpny beri tempoh notis berhenti bgi pekerja baru tu cube serasikan diri di tempat yg baru..skrg ni firza rse cm terperangkap..biase nye apakah tindakan yg diambil jika sorg ekerja tu x ikut syarat2 tuk berhenti...tolong la firza
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2009 07:37 PM | Show all posts
Originally posted by Fir_za at 8-4-2009 19:10
soalan yang sama firza nak tanye..firza bru semnggu bekerja di senuah syarikat...tpi firza rse x serasi dari hari pertama lagi firza bekerja..firza x dapat berikan khidmat yang terbaik pada cmpny ...



aku pun nk tnya soklan yg sama gak.aku nk cabut cmtu je.aku dh keje 3 bulan, tp kontrak stahun.nk bhenti kena bg notis 3 bln or kalu aku yg mtk kena byr diorg gaji 3 bln.

de x cara aku leh bhenti tnpa kena byr gaji 3 bln cm dlm pjanjian?tp dlm pjanjian de tulis jgk, xdtg keje 2 hari btrut2, diorg leh tmatkan kntrak aku serta merta.

ok x kalu aku pilih jln xdtg keje 2 hari tu spya ditmatkan kntrak?

tlgla bg pndpt..aku mmg xnk keje situ dh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2009 12:10 AM | Show all posts

Balas #45 jemjem\ catat

tension kn jem bile jd cm ni...yg ni pon firza konpius...klau kite x dtg 2hri berturut2 kite kntrak tamat..tpi bkn kite dh mlnggar kntrak ke..so kna gak byar gnti rugi..bkn cm tu ke..klau kite pontg 2 ari berturut2 pas tu leh benti firza pon nk wt cm tu jek
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2009 05:28 PM | Show all posts
satu soalan...

according to employment act, boleh ke kita submit resignation letter masa tengah maternity leave? adakah notis sebulan tu daripada tarikh kita sumbit resignation letter tu (masa tgh cuti maternity) ataupun daripada tarikh kita masuk semula bekerja?

sapa-sapa yang boleh bantu, amat dihargai! thanx!
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2009 02:56 PM | Show all posts
nak tanyalah..kalau kita pregnant, and dr tak bagi travel jauh2, tapi boss kita suh gak travel..though dia tau kita pregnant camna ek?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2009 01:19 AM | Show all posts
korg yg bijak pandai tlg kasi jawapan ye. Kalau boleh state action2 ni bercanggah ngan akta mana2 lagi bagus. thanks in advance


1) Boleh ke kompeni simpan staff handbook, tak distibute (hardcopy/softcopy) to staff dan staff takde access langsung pada document tu? kiranya handbook tu dalam possession management je. ape2 nak tau kena email tanya kat HR. Whenever ada sesuatu issue yg kompeni rasa merugikan dia, dia akan revise, amend dan baseline handbook with new revision. Perbuatan ni dikira melanggar akta mana2 tak?

2) Semua Labour Law 1955 applicable utk gaji <RM1.5k sahaja ke? Sesape yg gaji lebih always refer back pada employment letter?

3) Boleh ke kompeni paksa staff datang kerja weekend atau stayback TANPA apa2 compensation, claim or leave replacement?

4) Boleh ke kompeni simpan sijil2 training yg staff pegi dan amek exam? polisi kompeni - staf kena bond 6 bln stat tarikh training..tp slps 6 bln, kompeni still pegang sijil dan mintak staf bayar exam fee kalau nk sijil tu. fyi, exam + training fee is claimable under HRDF dan goverment agency (MDEC,MOSTI bla bla..) . Kalau ikutkan, kompeni ni kira amek untung la pulak hantar staf g training.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 12:29 AM | Show all posts
tadek org boleh jwp ke      
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 12:45 AM | Show all posts
minta tolong...

ada sesiapa bole rekomenkan lawyer...

tadi siang pegi pejabat buruh, minta advise.  according to them, i bole menang case ni tapi since gaji >RM1.5K pejabat buruh tak leh tolong, mereka suruh i hired lawyer

try usha few legal firms... mahal sungguh fee nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2009 02:32 AM | Show all posts
aku nk tnya ni..aku ot hr minggu tp compeni aku xbyr double...juz byr 1.25 dr basic...so aku xleh fight balik ker..murah sgt siot ot ...pastu aku nk tau cara pembayaran ot secar detail
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 11:52 AM | Show all posts
ada ke lawyer kat forum ni nak tolong reply...?

kinna kena potongan gaji 10%.. semua pekerja keje..

alasan co x cukup duit... nak bukan branch baru.. nak tambah alatan baru..dll....


apasal x de duit nak buka branch.. pastu potong gaji pekerja pulak....:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 04:04 PM | Show all posts
salam tooo alll....

aku nak tanya hal ni pasal hubby aku yg dibuang keje...hubby aku dah kerjaselama 7 bulan n dia nya prohbition selaman 6 bulan sepanjang 6 bulan tu dia tak terima apa2 surat utk sambung prohbition tu atau confirm so tpat je 7bln hubby ku tanya pasal confirmation letter...tup2 dia dapat surat termination letter dr company dgn alasan kerja tak perform kira benti dalam tempoh seminggu notis...gaji dia 3k > so agak2 kalau aku ngadu pejabat buruh bleh ke? n dia tak pernah terima warning letter ke advse letter tup2 dapat warning letter je...mintk tolong pada yng pakar...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 08:15 AM | Show all posts
53#http://mforum2.cari.com.my/redirect.php?goto=findpost&pid=34114552&ptid=276485]53#[/url[/url]] cmf_kinna
Under section 24, employment act 1955
majikan tidak boleh potong gaji pekerja tanpa sebarang alasan melainkan under section 24 (1), (2), (3), (4) shj. plz refer.
apapun pemotongan sbb selain itu adlh menyalahi peruntukan undang2.harap membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2009 10:26 AM | Show all posts
saya nak tanye..
adik saya telah diterima bekerja di badan berkanun yang berstatus contract. die cuma sempat bekerja sehari sahaja dan pada esoknya dia ingin menghantar notis. ini kerana die telah diterima bekerja di sebuah syarikat swasta yang menawarkan imbuhan yang lebih baik. masalahnya sekarang ketua jabatan tidak ada utk sign notis then adik sy "cabut" without notis. semue dokumen da sign, cume surat akujanji, pengisytiharan harta masih lagi belum complete. persoalannya di sini, adakah name beliau akan "blacklist" di bdn kerajaan atau beliau akan dikenakan tindakan susulan selepas ini.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:26 PM | Show all posts
saya ingin bertanya....

situasi : saya dipukul oleh officemate (hal yang remeh temeh) di tempat kerja yang mempunyai cctv....sudah buat laporan polis. ingin membawa kes ini ke mahkamah......

1) adakah patut saya diberi notis pemberhentian yang mengandungi syarat supaya saya berbaik semula dan jika ingkar dalam masa sebulan saya diberhentikan?

2) apa tindakan yang boleh dibuat kerana majikan kononnya ingin berlaku adil tetapi sebenarnya tindakan yang dibuat adalah tidak adil kerana saya adalah mangsa kerana dipukul dan diminta supaya berbaik semula dan buat seperti sediakala...adakah patut benda ini?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:32 PM | Show all posts
tade owang leh jawap ker...tolong ler.....sakit hati tul ler ngan org yang pukul tu n my majikan sekali.....sedih tul dah lah keje bagai nak rak, bila jadi camni majikan bodoh 2 jer nak buang....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 10:16 AM | Show all posts
seorang rakan saya telah difitnah mempunyai skandal. tanpa ada siasatan menyeluruh pegawai atasan sumber manusia terus mengarahkan beliau bertukar serta merta. Apa hak yg beliau ada kerana beliau sorg kakitgn badan berkanun. beliau bercadang buat aduan kepada ketua pengarah, KSN atau pun jabatan buruh kerana ia talah mengaibkan beliau dan memberi tekanan kerana beliau juga telah berkeluarga. Ada tak rakan2 pernah menghadapi kes sedemikian??
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 10:17 AM | Show all posts
seorang rakan saya telah difitnah mempunyai skandal. tanpa ada siasatan menyeluruh pegawai atasan sumber manusia terus mengarahkan beliau bertukar serta merta. Apa hak yg beliau ada kerana beliau sorg kakitgn badan berkanun. beliau bercadang buat aduan kepada ketua pengarah, KSN atau pun jabatan buruh kerana ia talah mengaibkan beliau dan memberi tekanan kerana beliau juga telah berkeluarga. Ada tak rakan2 pernah menghadapi kes sedemikian??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35159 Replies : 590
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 6 Replies : 1
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 47373 Replies : 1699
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 3082 Replies : 67
Bina Karier d Mcdonald's
Uqbah008Bina Karier d Mcdonald's
Views : 18 Replies : 1
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina karier d McDonald's
Uqbah008Bina karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Lelaki suntik otot punggung meninggal dunia dalam hotel
sharlenetexasLelaki suntik otot punggung meninggal du
Views : 1857 Replies : 44



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 05:10 PM GMT+8 , Processed in 0.345558 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list