CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 2-12-2005 10:48 AM | Show all posts
Originally posted by Juju at 2-12-2005 10:04 AM
nie dining room rumah juju ...simple je tak leh nak hias2 atas meja tu...tapi long letak gambar tu boleh le curi idea




Nak tnaya skit Juju.

Naper meja dinning tu menyempit ke dinding?? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2005 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 2-12-2005 10:48 AM


Nak tnaya skit Juju.

Naper meja dinning tu menyempit ke dinding?? :hmm:


sbb nak bagi laluan kat org keluar masuk...sbb pintu tu main entrance...kira kalau masuk rumah juju jumpa dinning dulu baru jumpa living area...dapur pun kat depan
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by Juju at 2-12-2005 12:06 PM


sbb nak bagi laluan kat org keluar masuk...sbb pintu tu main entrance...kira kalau masuk rumah juju jumpa dinning dulu baru jumpa living area...dapur pun kat depan


Miker dok ghumah teres single story ker? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 12:30 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 5-12-2005 12:20 PM


Miker dok ghumah teres single story ker? :hmm:


a'ah rumah single storey
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2005 12:40 PM | Show all posts
juju...sebelah  kanan meja makan tu ada rak....kat area tu  juju letak apa?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2005 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by sy2003 at 2-12-2005 06:07 AM
i want italian design....


kat KL ada DaVincci ke hapa (kalau x tukar nama lagi)  kedai furniture ni  bersebelahan dengan Sogo. dulu2 memang long selalu g cuci mata kat sini...banyak italian, european  furnitures, chandelier macam2 la kat sini...tapi tak tau  la sekarang ni masih ada lagi ke tak!.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 02:00 PM | Show all posts
Originally posted by long at 5-12-2005 12:40 PM
juju...sebelah  kanan meja makan tu ada rak....kat area tu  juju letak apa?


kak long...sebenarnya tu telephone table ....dari wrough iron...ada sale masa tu RM99.00...dok sapu le ...last2 tak tahu nak letak mana.....ingat nak bagi in lwa....tapi tak hantar2
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 02:47 PM | Show all posts
kalau dining kita sempit..i.e 15x10 kaki je..sesuai tak kalau kerusi tu kita pakaikan baju (alah..yg ala-ala hotel tu). meja  6 seater
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2005 06:07 PM | Show all posts
tehbunga tumpang cuci mata je...
nak paste gambor umah tehbunga...segan...
rumah tak super rumah...grade atas skit je dr pondok..heee...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2005 11:26 PM | Show all posts
Originally posted by long at 5-12-2005 12:47 PM


kat KL ada DaVincci ke hapa (kalau x tukar nama lagi)  kedai furniture ni  bersebelahan dengan Sogo. dulu2 memang long selalu g cuci mata kat sini...banyak italian, european  furnitures, chande ...

still ada sebelah sogo tu. n dalam sogo pun ada jugak, tingkat 4 or 5 sebelah american accent. but da vinci sgtla mahal for me... tak mampu..... i love diorang punyer side table, table lamps, n mcm2 lagi la.. mmg cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2005 12:10 AM | Show all posts
Originally posted by long at 29-11-2005 02:13 PM



long gambar2 dining room tu semua kat rumah long ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2005 06:36 AM | Show all posts
Originally posted by Juju at 5-12-2005 02:00 PM


kak long...sebenarnya tu telephone table ....dari wrough iron...ada sale masa tu RM99.00...dok sapu le ...last2 tak tahu nak letak mana.....ingat nak bagi in lwa....tapi tak hantar2


atas telephone table tu pon boleh letak pokok berdaun wat hiasan pon cantik juga.

semuga gambar yg long tepek ni boleh  bagi  idea  nak positionkan meja makan juju tu...(meja tu cantik like one of those pictures)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2005 06:41 AM | Show all posts
Originally posted by alahai at 7-12-2005 12:10 AM



long gambar2 dining room tu semua kat rumah long ke?


Lahai..ini semua kat model home.. cantikkan!  Rumah sendiri x der la gini  lawo ghoper nya
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2005 07:37 AM | Show all posts
Originally posted by long at 7-12-2005 06:36 AM


atas telephone table tu pon boleh letak pokok berdaun wat hiasan pon cantik juga.

semuga gambar yg long tepek ni boleh  bagi  idea  nak positionkan meja makan juju tu...(meja tu cantik like  ...



long bagi idea tu thanks...mmg nak kena cari pokok berdaun...pastu nak tanya...sbb org melayu meja makan mesti letak alas palstik coz takut tumpah & rosak meja tu...ok ke kalau tak yah letak alas meja...letak plastik tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2005 11:20 AM | Show all posts
juju
myra rasa, lebih molek if u replace alas meja tu dgn kaca... cam gambar dining table yg long posting kat msg #1 or msg #31 (alahai paste)

kaca tu bleh tempah kat kedai 'aluminium & glass'.. harga biasanya ikut ketebalan kaca yg kita pilih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2005 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by myra03 at 7-12-2005 11:20 AM
juju
myra rasa, lebih molek if u replace alas meja tu dgn kaca... cam gambar dining table yg long posting kat msg #1 or msg #31 (alahai paste)

kaca tu bleh tempah kat kedai 'aluminium & gla ...


setuju ngan myra...lagi pon kaca senang nak  lap kalau makanan tumpah dan tak rosakkan kayu..
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 7-12-2005 01:54 PM | Show all posts
dengan kaca jugak.. akan pelihara meja dari mudah tercalar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2005 12:18 PM | Show all posts
Assalamualaikum semuer,

Ini adalah dinning dari bungalow Proton City.


Wasalam
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2005 04:55 PM | Show all posts
Assalmaualaikum semuer,

Ini plak deme punya ruang rehat/hall.








Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2005 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 14/12/05 04:55 PM
Assalmaualaikum semuer,

Ini plak deme punya ruang rehat/hall.


alamak.... sofa dia sama cam sofa kat umah emma la..... kiranya taste emma nie kira orait la jugak ek....

[ Last edited by shahemma at 14-12-2005 05:12 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 07:05 AM GMT+8 , Processed in 0.088205 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list