CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 27-2-2007 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by fuzzywuzzy at 27-2-2007 10:18 AM
Cute nye Ana nye dining area..best aar..tu pelantar tu tahan berat ke?


memula kantoi...ader tragedi jugak...
ye la..memula buat tu..duduk 2 org jerk..
skali dtg famili mertua...tak pepasal tmpt pak mertua ana duduk tu terjatuh...
tapi lepas betulkan balik...so far alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:35 PM | Show all posts
Originally posted by dafiza at 27-2-2007 11:17 AM
Cute dining table ni.
Kalu dah letak tikar buluh, memang sesuai sgt.
Tambah lagi kalu letak hiasan pokok buluh tu kat atas meja ataupun hiasan ranting kayu. Lawa sgt. Zennnnnn

pelantar tu buat sendiri ek?



yup! btol...
letak hiasan gitu mmg santikss!
TQ bagi idea...hehehe

ha'ah..pelantar buat sendri...
hubby buat....dah dier nak sgt ader pelantar...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 03:38 PM | Show all posts
Intan minat style2 cemgini...  cantek kan kalo letak kat kitchen kiter...



lagi satu... best kan cuci mataaa



[ Last edited by  intanazlynna at 27-2-2007 03:51 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:09 PM | Show all posts
dear all, need advice..

is it a must to put rug/carpet under the dining table? Is it for the 'look' only or does it serve a purpose?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:17 PM | Show all posts
it is not a must to put a rug under the dinning table..
its all up to the homeowner..

* i x put any rug under my dinning table   ( i ve removed it last month... )
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:26 PM | Show all posts


cantiknya meja makan tu......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:45 PM | Show all posts
Intan suka kerusi nyer cantek... meja tu sarat sangat hehhee tapi still cantek... dah tak payah guna alas meja lagi kan kan.. just leh taruk runner ngan candle stick atau pun lampu chandelier yang rendah.. lawaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 01:43 PM | Show all posts
dining area kat umah sy..

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 01:48 PM | Show all posts

Reply #188 dafodil's post

cantikkkkkkkkkkkk...

suka gak cara dafodil mendeco.. simple n kemas...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 01:52 PM | Show all posts
ha'ah...simple yerk..yet menarik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 01:54 PM | Show all posts

Reply #188 dafodil's post

Simple dan kemas  jer dining ni.
Cam showroom jer
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 02:00 PM | Show all posts

Reply #189 dealova77's post

tq dealova..idea awak pasal cermin tu saya akan gunakan kat dining area ni ha...
sekarang ni tengah survey kedai cermin yang boleh bg rega cermin murah skit.. ader satu kedai saya tanya 4 x 3 kaki lebih kurang Rm 280...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 02:05 PM | Show all posts

Reply #191 dafiza's post

hehe.. takde la.. kalo kat show room tu mana guna plastik wat lapik meja tu dafiza
nanti kalo ader duit lebih skit baru nak gantikan alas tu ngan kaca..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 02:23 PM | Show all posts

Reply #188 dafodil's post

i like...sedap mata memandang....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 04:01 PM | Show all posts
Originally posted by dafodil at 28-2-2007 01:43 PM
dining area kat umah sy..

?t=1172641288



suka sangat ngan hiasan kat dining dafodil nie...
nice and simple...
nanti alas ngan cermin... letak runner dan jambangan bunga yang besar sikit.. tentu cun punya
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 04:24 PM | Show all posts

Reply #195 agar2's post

kekadang bila dah boring ngan lapik tu.. mmg tukar ngan table runner plak... pasu2 dalam rumah tu pun sama.. kejap letak sini kejap letak sana...hehehe.. mmg suka tukar2..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 04:30 PM | Show all posts
dulu ader letak pokok kat tepi kabinet tu..
tapi lelama bhg hujung daun pokok tu jadi kering dah tak lawa...
mungkin sbb tak kena cahaya matahari langsung kot... walaupun siram air selalu.. lalama jadi cam tu..

ni gmbr tu.. tapi blur skit gambar ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 06:49 AM | Show all posts


Assalamualaikum n selamat pagi semuer,

Ini adalah my dining.
Ruang kecik...........so teman taruh meja Japang sahaja.

Sorry for the things on top of the table.
Tak sempat nak ubah.
Nak cepat.......

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 07:02 AM | Show all posts
Originally posted by MrsJohn at 27-2-2007 04:09 PM
dear all, need advice..

is it a must to put rug/carpet under the dining table? Is it for the 'look' only or does it serve a purpose?


Dear MrsJohn,

What is the purpose of putting a rug underneath the dining table?
1. decoration or
2. to cover cracks or
3. to warm or increase the temperature of the room.(the characteristic of a rug/carpet)

And what is the disadvantage?
1. one can slip on it
2. the carpet will get soil with the food dropping
3. trap dust etc
4. vacuum/clean it frequently

Rgds

Ghostie
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 08:17 AM | Show all posts

Reply #198 niceghost2005's post

ghostie,

kat mana cari meja japang tuh?, ni kita panggey kotatsu, kalau pure japan nya ada filamen pemanas bwh meja tu, letak ngan futon, tido best..

me ada jumpa kat nilai 3 utk saiz biasa dalam rm390,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 06:39 AM GMT+8 , Processed in 0.082777 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list