CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 12419|Reply: 21

interview pegawai penyelidik Q41

[Copy link]
sofea_hannan This user has been deleted
Post time 16-10-2006 09:19 AM | Show all posts |Read mode
ada sesape yang dapat intvw untuk jwtn ni x? aku kena intvw 7Nov ni..sesape ada pengalaman yang boleh dikongsi bersama plz..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2006 11:36 PM | Show all posts

Reply #1 sofea_hannan's post

Saya Q41 tp untuk jabatan mana ni?
Kementerian kesihatan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2006 10:19 AM | Show all posts
skrg byk post bukak kat jabatan kimiala
Reply

Use magic Report

sofea_hannan This user has been deleted
 Author| Post time 18-10-2006 12:37 PM | Show all posts
not very sure la padlie..dlm tu just tulis utk semua jabatan..
padlie kena intvw bile?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2006 01:48 PM | Show all posts

Reply #4 sofea_hannan's post

ooo... Pad dah jadi pegawai Q dah... interview tahun lepas...

kat semua jabatan yer... susah la nak bagi tips...
Tapi Q ni jawatan dalam skim tertutup...
Dia takleh tukar2 jabatan cam jawatan lain...
Reply

Use magic Report

sofea_hannan This user has been deleted
 Author| Post time 20-10-2006 10:37 AM | Show all posts
apa maksud skim tetutup pad?bestnye..dah dpat kj..sy sebenarnya tutor kat um..kontrak nak abih bulan 2/2007...ish..mintak2 la dapat kj ni..candidates ada 103org, kekosongan jwtn 1 je...aduih...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-10-2006 10:55 AM | Show all posts
eh..
name kite hampir same la..hihi...
goodluck...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2006 11:42 AM | Show all posts

Reply #6 sofea_hannan's post

sama la...
Pad sebelum ni pun tutor kat UM jugak... Fak mana?
tp belum sempat renew kontrak tahun kedua Pad dapat kijer ni...

Dia macam ni... Q biasanya stick ngan jabatan dia sampai pencen... Sebab bidang tugas Q khusus ikut kemahiran yang diperlukan oleh jabatan... Jadi bila dia nak pindah gi jabatan lain dah tak boleh sebab jabatan lain mungkin tak perlukan kemahiran tu... Lagipun x banyak jabatan yang ada Q... Yg Pad tahu jabatan yg ada Q:
1. ANGKASA - bidang engineering ( elektrical, electronic, mekatronik, mekanikal, komputer), remote sensing, fizik, sains komputer,geologi.
2. MACRES - sama cam ANGKASA
3. FRIM - tak tau bidang apa... mungkin kaitan ngan pokok la kot..
4. Kementerian kesihatan - tak tau jugak...
5. Ada satu lg jabatan kaitan ngan kelapa sawit... tak tau nama dia..

Biasa la, kekosongan selalu sikit je... :bgrin:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


sofea_hannan This user has been deleted
 Author| Post time 31-10-2006 10:11 AM | Show all posts
oo..gitu ke? sy tutor fak sains jabatan sains dan teknologi..masa intvw dia bnyak tanya apa ek? kena baca buku malaysia kita jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2006 10:57 PM | Show all posts

Reply #9 sofea_hannan's post

tak penah baca buku malaysia kita tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 03:27 AM | Show all posts
cm ner nak apply keje ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2006 08:05 AM | Show all posts

Reply #11 evita_ina's post

isi borang SPA
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2006 10:28 AM | Show all posts
my friend ada dapat keje jawatan yg Q nih... dia cakap bhg pokok getah...ekekekekekek

so tak tau nama sebenar bahagian laa... kot kengkawan tanya.. i normally said 'dia kaji pokok getah'
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2006 12:04 PM | Show all posts
Originally posted by wa'ah at 11-11-2006 10:28 AM
my friend ada dapat keje jawatan yg Q nih... dia cakap bhg pokok getah...ekekekekekek

so tak tau nama sebenar bahagian laa... kot kengkawan tanya.. i normally said 'dia kaji pokok getah'


RRI kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2007 09:20 PM | Show all posts
22nd ni ada interview peg penyelidik ni...

bleh bg cth2 soalan tak...?
myb tak sama jab. tp myb dpt mbantu skit...thanx..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2007 09:25 AM | Show all posts

Reply #15 battousai_G's post

banyak tanya tentang apa yg kita major..
kalo major bio..
mostly question akan come out on molecular method..
PCR, southern,western blotting and such..
HPLC knowledge..
dia nak tahu yg kita ni hand on in lab atau tak..
dalam erti kata lain, bole buat keje secara berdikari or asik nak minta tolong org je nanti..

anyway, goodluck on your interview..
moga dapat keje..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2007 07:15 PM | Show all posts

Reply #16 an324's post

thanx an324... ;)

harap xde la sejarah msia kuar
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by battousai_G at 18-8-2007 09:20 PM
22nd ni ada interview peg penyelidik ni...

bleh bg cth2 soalan tak...?
myb tak sama jab. tp myb dpt mbantu skit...thanx..



girl pernah p interbiu utk post Q41 ni.....

tapi utk kontrak ler bukan utk tetap

frankly, dalam interbiu tu dia tanya girl langsung tentang bidang yg girl amek

dia tanya isu sesama...

time tuh hangat pasal isu nuklear

dia tanya soklan,pada pendapat girl,iran akan serang iran ke tak...y....

pastu,ada lak tanya pasai ajaran sesat...awat yg bijak pandai pon dok terikut2 ngan ajaran sesat ni

ikotkan girl dah lulus(by phonecall ler dia bagitau)

tunggu punya tunggu,tengok2 derang cakap derang pendingkan pengambilan since grant tak realese lagik :@

tapi abe pad pon ada cakap,kat tempat dia ada gak kes yg delayed 1tahun lebey

tambah2 me ni utk jawatan kontrak jer

buat penat ku p interbiu jer:@
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 06:40 PM | Show all posts

Reply #18 auntie_girl's post

bila interview tu girl?
lucu ah girl ni...
tp syg girl xdpt..skrg dah gaji besar oh..

actually kta major sains tp keja admin pla, dah dekat stahun dah..
dah lupa la, study apa dlu
takut ah, kecut perut tggu bsok ni.. :time:
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
padlie replied at 17-10-2006 11:36 PM
Saya Q41 tp untuk jabatan mana ni?
Kementerian kesihatan ke?

Ada tips.. boleh share utk iv pegawai penyelidik q41
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:12 PM GMT+8 , Processed in 0.075926 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list