CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3065|Reply: 16

Earphones dah connect tp internal speaker masih bunyi

[Copy link]
Post time 15-8-2006 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Kengkawan, saya adai notebook Acer Aspire 5550/3670. Masalahnya bila earphones dah conect kat laptop, bunyi masih keluar kat internal speaker. Jadi earphones kuar bunyi, internal speaker pun kuar bunyi. Macamana nak hilangkan bunyi kat internal speaker tuu..TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2006 01:06 PM | Show all posts
uiks pelik gak ekk...cuba try mutekan internal speaker di volume control windows..sepatunya by default internal speaker akan senyap terus..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2006 02:29 PM | Show all posts
Originally posted by reputarena at 15-8-2006 01:06 PM
uiks pelik gak ekk...cuba try mutekan internal speaker di volume control windows..sepatunya by default internal speaker akan senyap terus..



dah cuba dah...kalau mute kan internal speaker, earphones pun mute sekali...
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 15-8-2006 03:03 PM | Show all posts
cocok earphone tu betul2 dalam2 kadang2 kalau cucuk separuh pun masalah ni leh happen gak..
btw pelik gak eh..mungkin plug yang ko cuba cucuk tu tak sesuai masuk kat port earphone kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2006 03:15 PM | Show all posts
dah cuba cocok dalam2 tapi tak bole gak...hampeh betul..tadi call acer servic centre...diaorang suruh hantar sebab mungkin ada problem kat lobang aearphone tuu...
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 15-8-2006 03:21 PM | Show all posts
kalau tukar earphone lain?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2006 03:39 PM | Show all posts
compom tak bole pakai...tadi dah cuba pakai earphones lain..tak bole gakkk...kene hantar acer lah gamaknya
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 15-8-2006 03:47 PM | Show all posts
mujur ada resit ngan waranti lagi eh.
kalau aku rela guna usb extension je uhuuuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-8-2006 12:07 PM | Show all posts
cehhh...aku dah hantar kat acer service center 3 hari lepas...sampai sekarang tak siap lagi...hampeh betullllllnf:  kalau aku marah kang diorg buat rosak laptop aku lagi naya....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2006 12:26 PM | Show all posts
Acer punya service centre dekat mana? maksud aku bukan collection center cam kat KLCC tuh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2006 08:57 AM | Show all posts
diaorang kata hari isnin bole siap nak test system lah... kalau tak siap gak bole stress aku nanti:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by Mr.Forensics at 15-8-2006 03:03 PM
cocok earphone tu betul2 dalam2 kadang2 kalau cucuk separuh pun masalah ni leh happen gak..
btw pelik gak eh..mungkin plug yang ko cuba cucuk tu tak sesuai masuk kat port earphone kot..



:setuju::setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2006 08:59 AM | Show all posts
Acer service center kat ipoh memang teruk...aku dah dapat balik laptop aku Isnin lepas tapi dioarng tak bole solve aku punya problem..diaorang cakap aku punya problem disebabkan aku guna Windows pirate...rasa macam nak maki jer sebab kebodohan diorang tuu.nf:aku ambik balik laptop aku & call Acer service center KL, cerita masalah aku...diaorang suruh aku reinstall balik aku punya sound card...jadi aku reinstall balik guna Resource CD yang memang ada kat dalam beg laptop aku...terus OK & takde problem lagi...tanhiah untuk aku sebab bole solve this problem within 1/2 jam as compared tu budak2 service center ipoh yang simpan laptop aku 6 hari & konon berlagak pandai tapi tak bole handle this small matter....hampehhhhh & geram...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2006 09:00 AM | Show all posts
terima kasih jugak untuk kengkawan forumners yang bagi advice:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 01:27 AM | Show all posts
ACER Sux~!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 08:32 AM | Show all posts
elok submit komplain ni pd Acer HQ & KL supaya mrk tau dan perbaiki kelemahan mrk.
sertakan skali case no. atau ref. no yg berkaitan.  mesti ada job sheet kan.

mana tau kot2 dpt free gift ker
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2006 12:07 PM | Show all posts
Originally posted by saifulz at 24-8-2006 08:32
elok submit komplain ni pd Acer HQ & KL supaya mrk tau dan perbaiki kelemahan mrk.
sertakan skali case no. atau ref. no yg berkaitan.  mesti ada job sheet kan.

mana tau kot2 dpt free gift k ...


:setuju:

kene ajar sket diorang...buat sambil lewa jer...hampeh... <---- eh aku plak yg marah...hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 09:42 AM GMT+8 , Processed in 0.086512 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list