CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3804|Reply: 20

Video di Internet

[Copy link]
Post time 2-8-2006 08:12 PM | Show all posts |Read mode
adusss... dah puas aku cek page ni takde jumpa jugak
... ader sesapa tau tak kat mana ada hosting video selain daripada www.youtube.com / www.metacafe.com / www.phohobucket.com

bagitau aku kalau ader sesapa yang tau:pray:

[ Last edited by  geForceFX at 2-8-2006 08:14 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2006 09:01 PM | Show all posts
Metacafe, IFilm, Google Video, Bolt...
Reply

Use magic Report

mazudi This user has been deleted
Post time 2-8-2006 11:17 PM | Show all posts
Aku suka Google ngan Bolt.
Tapi kebanyakan video ada kat UTube
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2006 12:44 PM | Show all posts
putfile.com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2006 08:42 PM | Show all posts
err... mekasih... lagi satu.. nak download video file tu nanti mcm mana??
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2006 09:23 PM | Show all posts

Reply #5 geForceFX's post

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2006 10:14 PM | Show all posts
dumpalink.com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2006 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by trunks at 6-8-2006 09:23 PM
Javimoya.com


tak dapat pun. saya download ikut prosedur yang disuruh. download pakai download manager pastu download
FLV player. tapi lepas download saya bukak fail tu tak dapat.... mcm mana ekk??

[ Last edited by  geForceFX at 14-8-2006 08:36 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2006 09:45 AM | Show all posts

Reply #8 geForceFX's post

Ko dah tukar ke belum extension file yg ko download tu ke FLV ?

Kalau belum, tukar dulu  dan open file tu dgn


VLC Player
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2006 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by trunks at 13-8-2006 09:45 AM
Ko dah tukar ke belum extension file yg ko download tu ke FLV ?

Kalau belum, tukar dulu  dan open file tu dgn

VLC Player


Oi! Fail VLC Player ko tu tak support Windows la!!!:geram:
Mac OS X BeB!!!:geram:
Ei Kawan, Aku Pakai Micosoft Windows XP SP3 oi..... :geram:
Adessss............... :geram:
Sapa bleh tolong akuuu..... :geram:

[ Last edited by  geForceFX at 14-8-2006 08:37 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 08:53 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by geForceFX at 14-8-2006 08:33 AM

Fail VLC Player ko tu tak support Windows la!

FYI VLC tu bukan aku yg cipta. Dan VLC Player support Windows ok.
Tengok link kat posting kat atas ni, dan tengok sini http://www.videolan.org/vlc/.

Sepatutnya FLV player yg ko guna tu pun boleh open video tu. Aku tak tau cara apa yg ko buat.
ko guna Encoder ini utk encode FLV Video ke Mpg, dan guna Windows Media Player utk playback.

Riva FLV Encoder 2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2006 06:03 PM | Show all posts
camni aku buat,
1. Aku ambik URL video yang aku nak kat youtube.com
2. Pastu aku pastekan kat Javimoya.com ko tuh
3. Aku pilih direktori youtube kat sebelah kanan tu
4. bila dapat URL kat bawah yang diberi, dia cakap ambik link tu pastu download pakai download manager. Aku copy link tu
5. Pastekan kat Download manager aku ( pakai DAP8 )
6. lepas siap download aku cuba play pakai FLV player... (open with)
7. tak dapat la plak......

abistu apa nak buat....

nak encode / convert lagi ker file tu baru dapat bukak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 07:55 PM | Show all posts
Habis tu , ko ada pilihan lain ke?

Jgn lupa sebelum convert,  kat hujung nama file tu type  .flv
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2006 08:47 PM | Show all posts
Fullamak....!!! Maaskan aku selama ini kalau ada silap dan salah percakapan ku....... ko memang terer.... dapat dah.. mekasih yek atas tunjuk ajar awk slama ini dan yang lain lain tuh!!
TRIMASS!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 09:42 PM | Show all posts
ada tak freeware yg boleh convert dari FLV ke MP4 ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-9-2006 07:47 PM | Show all posts
erm... aku download FLV Converter kat www.download.com
ko taip ja kat search dia tu FLV converter pastu ko cari yang freeware punya
belambak tu kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 06:25 PM | Show all posts
Web nie senang nak peekvid.com ngan keepvid.com

Copy-paste url jer nak download...

FLV boleh pakai VLC Player...codec semua download k-lite codec pack...nak lagi cun play guna ALShow...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2006 11:34 PM | Show all posts
saper leh tolong ajar ..camne nak download video kat youtube tu.....tak tau le..plsssssssss
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 12:14 AM | Show all posts

Reply #19 illa's post

Mula2 pergi website ni

http://keepvid.com/




Copy paste URL video drp youtube spt gambar diatas dan click button hujung sekali. Lepas tu kau akan dapat download link. Click kekanan link tu dan pilih options save as, dan rename file extension kpd .flv

Dah siap download, file itu boleh dibuka guna

VLC Player
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 10:04 PM GMT+8 , Processed in 0.110511 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list