CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
anakperantau This user has been deleted
Post time 10-7-2006 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 8-7-2006 12:02 PM
Smlm pergi Carrefour.. Brand Pensonic ada la.. PANASONIC tak ada... lain ke??

pastu nampak air cooler.. okay tak??



Pensonic tu lain dengan panasonic.. sebagai customer saya tak recommend. kecuali barang letrik murah2 like jug kettel ke tak apalahlah.. go for Panasonic.. Satu lagi... kalau boleh toksah beli kat supermarket... lebih baik beli kat kedai.. pernah pengalaman beli fridge kat Carefour, dah lah lambat hantar, delivery charge lagi, warna lain minta, warna lain dapat, beli kipas kat Giant pulak, bila buka langsung tak boleh on.. minta refund dapatlah, tapi tak dapat dalam bentuk wang.. dalam bentuk voucher.. malas betul.. lepas tu serik, beli kat kedai jer..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 08:49 AM | Show all posts
semalam gi lagi survey kat pana shop taman kosas, memang confirm setakat ni kat pana shop paling murah..utk supersonic super alleru buster..

kat mana lagi ada pana shop ye?area bangi or nilai ada tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 11:44 AM | Show all posts
thanks kengkawan,  byk info dpt ari ni, memang tengah survey nak beli lagi satu aircond for my living room pulak, my aim before this panasonic dgn LG, yg LG tu suker dia punyer design, nampak moden dan slim features. ( paling suker yg mcm ada cermin tu), tapi bila baca kat sini , skrg more to panasonic lak. Kan bagus kalu panasonic tu buat design mcm aircond LG...

oye...apa beza puritee, O2 dll tuh? byk jenis jugak panasonic ni yek?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 8-7-2006 12:02 PM
Smlm pergi Carrefour.. Brand Pensonic ada la.. PANASONIC tak ada... lain ke??

pastu nampak air cooler.. okay tak??


PENsonic ngan PANAsonic memang 2 different brands.
Air cooler nie yang hat kena boh air/ais tu ker ? Kalau betoi yang tu, better takyah ler.... buat rugi jek nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 02:59 PM | Show all posts
Originally posted by pokokbunga at 11-7-2006 11:44 AM
apa beza puritee, O2 dll tuh? byk jenis jugak panasonic ni yek?


pokokbunga,

try refer sini panasonic.com.my
leh baca ciri2 utk stiap product, hope bleh membantu..

[ Last edited by  mimi_19 at 11-7-2006 03:01 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 05:17 PM | Show all posts
Originally posted by mimi_19 at 11-7-2006 02:59 PM


pokokbunga,

try refer sini panasonic.com.my
leh baca ciri2 utk stiap product, hope bleh membantu..



tq mimi...jab lagi i baca... :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 08:53 AM | Show all posts
mimi refer list pana shop kat web panasonic tu, tp cam tak updated la..sbb takde pun kedai yg mimi pegi kat tmn kosas tu..area bangi, nilai takde, or maybe ada tp tak updated kat web tu..the nearest pun kat kajang je..kalo sape2 tau/terdengar pana shop area bangi or nilai, bgtau kat sini ye..tq
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 11:51 AM | Show all posts
akunya aircond  sharp plasmacluster.1.5hp.masa beli tu dlm 1200 gitu la.tu reger thn 2002.lani lagi murah kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 12:19 PM | Show all posts
dah 4 tahun ni, diam lagi tak? my mom's house pakai sharp gaks, dah start nak memekak tu, tp dah 5 tahun lebih la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 01:13 AM | Show all posts
HMMM...SRONOK BACA BAB AIR COND NI.  AKAK BLUM ADA EKON LAGI.  AIR COOLER JE AKK PAKAI.. BUT MCM SAHABAT KITA KATA..BAIK TAK YAH, MEMANG BETUL PUUUN... :lol

LAGIPUN RUMAH SKANG NI YG DUK DUDUK NI, QUARTERS..SO, SUSAH SKIT LAA.  SO, DOK USHA UTK RUMAH BARU..AKK PLAN NAK BELI PUUN SBB KAT SANA AGAK PANAS, MAKLUMLAH, DEKAT JUGAK DGN LAUT.  LAGIPUN RUMAH SENDIRI KAN? BERBALOI EK.  :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 01:34 AM | Show all posts
Originally posted by puanseri at 6-7-2006 08:18 AM
noor masri, beli la kat seng hang..murah..pastu service pun bagus...kalau jadi ahli ..bleh dapat diskaun lagi..Seri suka beli kat sengheng jerk..blh bagi 5 bintang la kat seng heng..


SAMA LAAH KITA..ADA YG KATA SAMSENG, ADA YG KATA HANG SENG... :lol  

OK SERVICE KAT SENG HENG NI.. BANYAK CAWANGAN PUUN.. :ah: JADIK MEMBER CARD PUN TK RUGI, ADA POINT.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 09:03 AM | Show all posts
ni ghupernye yg mimi dok survey..

Panasonic Puritee R2 - Supersonic Super Alleru Buster

Price setakat ni yg mimi dok survey, paling baikkkk punya
1 HP = RM1049
1.5 HP = RM1260
2 HP = RM1950
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 09:49 AM | Show all posts
Originally posted by mimi_19 at 12-7-2006 12:19 PM
dah 4 tahun ni, diam lagi tak? my mom's house pakai sharp gaks, dah start nak memekak tu, tp dah 5 tahun lebih la..

okey lagik mimi.tadak problem so far.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 10:25 AM | Show all posts
Mimi...

Nak tanya sikit tu termasuk sekali installation ker?

:tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by mimi_19 at 13-7-2006 09:03 AM
ni ghupernye yg mimi dok survey..

Panasonic Puritee R2 - Supersonic Super Alleru Buster

Price setakat ni yg mimi dok survey ...



Yang ni kontraktor civic bagi. 1 HP and 1.5 HP. So far memang puas hati. Senyap and cepat sejuk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 12:54 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 13-7-2006 11:00 AM



Yang ni kontraktor civic bagi. 1 HP and 1.5 HP. So far memang puas hati. Senyap and cepat sejuk.


REZEKI HANG LAA CIVICSI OOI...APA FUNGSI2 ALLERU BUSTER NI? PURITEE NI MCM DIA TAPIS UDARA DLM RUANG RUMAH KITA KE? :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 01:38 PM | Show all posts
Originally posted by sheila at 13-7-2006 12:54 PM


REZEKI HANG LAA CIVICSI OOI...APA FUNGSI2 ALLERU BUSTER NI? PURITEE NI MCM DIA TAPIS UDARA DLM RUANG RUMAH KITA KE? :tq:



Ntahlah. Rasanya nak menapis habuk habuk kecik. Civic tak tengok sgt.. sebab kontraktor tu yang bagi... so ambik je lah.
Dari segi bill letrik tak mahal sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 02:52 PM | Show all posts
Originally posted by sakuragi at 13-7-2006 10:25 AM
Mimi...

Nak tanya sikit tu termasuk sekali installation ker?

:tq::tq:


without installation cost..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 03:06 PM | Show all posts
Ni features untuk Panasonic Puritee R2 dr web..detail explaination on super alleru buster ada kat phamplet kat umah, nti mimi update esok ye..

Healthy Air Quality
Supersonic AP System
SUPER Alleru-Buster Filter
Auto Refreshing DEO
Odour-Removing Function
Removable, Washable Panel

Comfortable
Quiet Mode
Powerful Mode
Soft Dry Operation Mode
Wide & Long Airflow Vane  
Airflow Direction Control (Up & Down)
Manual Horizontal Airflow Direction Control
Automatic Operation Mode (Cooling)  

Convenient
24-Hour ON&OFF Real Setting Timer
LCD Wireless Remote Control

Reliable
Random Auto Restart (32 Restart Patterns)  
Blue Fin Condenser
Long Piping [15m]
Top-Panel Maintenance Access
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 03:09 PM | Show all posts
ada sorang member nih dia jenis idung sensitif...kategori sinus gak kot..dia pakai panasonic...dia ckp ok ah..sbb jarang gak dpt sinus...kire betul le dia tapis abuk agaknyer..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 06:05 AM GMT+8 , Processed in 0.081581 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list