CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
Post time 6-7-2006 10:57 AM | Show all posts
Originally posted by solara at 6-7-2006 09:50 AM


Saya dapat beli Rm1049 (siap dengan kos installation). OK ka KO harga tuh kengkawan?
Ke saya kena ketuk ? :pmuka:


okay la kot..  :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 11:48 AM | Show all posts
Hari tu Ina gi Pana Shop cari air-cond, salesman tu cakap yg Panasonic & LG tu sama bagusnya, hanya Panasonic tu mahal sikit sebab harga dia. Kalau YORK tu bising sikit sebab tu sesuai kat dlm office. Jadi Ina beli LG Neo Plasma Plus (1 hp) RM 1070 inc installation. Yang LG Art Cool ni lagi mahal tapi function dia sama mcm Neo Plasma Plus.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 12:01 PM | Show all posts
oo camtu ke Ina..pana shop kat mane u pegi??murah tu..

mi suka LG sbb ader byk choice kaler n design cam moden skit..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 02:55 PM | Show all posts
tak taula...
mostly kedai cakap lg memang cantik...tp bising sket...

hari tu kedai tu ada promote toshiba dan panasonic...dia kata dua2 ok...tp last2 beli toshiba sebab function dia ada sikit lebih....

so far dalam seminggu ni ok jer la...memang senyap...cepat sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:02 PM | Show all posts
LG PUNYA BARANG BUKAN SAJA AIRCOND BISING.. TAPI WASHING MACHINE DIA PUN BISING...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:23 PM | Show all posts
hehe camtu ke..cancell lah LG..so skang ni lam kepala aim panasonic je lah..

so guys, u got any idea for my question pasal brape HP utk keluasan 26' x 20'??
mimi tak reti la bab2 ni..for bedroom, maybe 1HP je la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:40 PM | Show all posts
solara, normally bulan July diaorang ada sport Carnivale kat Shah Alam, masa ni lah diorang buat sale tapi yg jual tu authorize dealer diorang Eng Hin tp harga murahlah.. setakat ari ni lum nampak lagi diorang pasang banner kalau ada owen cakap..Biasanya end of month
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:50 PM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 6-7-2006 03:02 PM
LG PUNYA BARANG BUKAN SAJA AIRCOND BISING.. TAPI WASHING MACHINE DIA PUN BISING...



peti sejuk pun.....
macam mesin nak time travel je bunyi nyer... cam siri stargate...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:55 PM | Show all posts
Yeszaaaa... everytime cuci baju... my hubby cakap moroboat dah start..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:56 PM | Show all posts
Originally posted by mimi_19 at 6-7-2006 03:23 PM
hehe camtu ke..cancell lah LG..so skang ni lam kepala aim panasonic je lah..

so guys, u got any idea for my question pasal brape HP utk keluasan 26' x 20'??
mimi tak reti la bab2 ni..for bedroo ...


ermmmmm.... 1.5 okay kot eh ? Kalau nak sejuk lagik tauk ler 2.0 :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 03:58 PM | Show all posts
opsss... kejap.... 26X20 tu bukan bedroom eh.... ruang tamu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 04:01 PM | Show all posts
bukan bedroom, tp hall..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 04:02 PM | Show all posts
Originally posted by solara at 6-7-2006 03:56 PM


ermmmmm.... 1.5 okay kot eh ? Kalau nak sejuk lagik tauk ler 2.0 :pmuka:


solara pakai 1.5 ke?letak kat hall jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 04:10 PM | Show all posts

Reply #73 mimi_19's post

tak... kita pakai 1.0 tu kat seken bedroom...
kira dah cukup sejuk tuh...

Kalau hall tuh mungkin nak lebih besar lah HP nya....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 04:22 PM | Show all posts
Aprt liz kecil jer.. maybe 1hp cukup kott...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:31 PM | Show all posts
bila baca postings utk barangan letrik ni kebanyakan memang Pro-National Panasonic gitu.. samalah dengan saya... masa masuk rumah baru thn lepas memang dah azam nak beli barang Panasonic.. kebetulan barang2 yang tumpang kat rumah mak masa sebelum gi ober-c ada yang mak dah guna, so takkan nak ambil balik pulak kan.. saya beli barang pun kat Panasonic dealer tu.. yang kat tepi highway tu... kira beli banyak2 ada banyak juga kurang. Air-cond Panasonic ni pun ada 2-3 jenis... yg bezakan cuma function nya.. so tak heran lah kalau ada yang beli murah sikit atau mahal sikit sebab kemungkinan cirinya berbeza...kat Eng Hin tu ada juga jual barang Electrolux... saya beli fridge Elextrolux sebab nak yang saiz besar, masa tu kebetulan yang besar yang national tu freezer kat sebelah bawah... tak sesuai sapa ada anak kecil... so dia orang recommend yang Electrolux..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2006 09:35 AM | Show all posts
Ina pergi kat Kota Damansara nye Pana Shop, tokey dia macam ada buka dua kedai electric sooo salesman dia suggest beli LG kat other 2nd shop tu. Ina memang suka brand National Panasonic, setakat kat rumah tu dah macam2 dah barangan elektrik Panasonic yg ada. Ini kira first timelah beli LG.

Tapi Panasonic nye washing machine pun bising gaklah siap kalau dok seorang takut gak dengar bunyi berdentum-dentum bila tgh basuh. Tapi Ina tak pernah guna mesin basuh lain, so tak ada pengalaman lak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2006 12:02 PM | Show all posts
Smlm pergi Carrefour.. Brand Pensonic ada la.. PANASONIC tak ada... lain ke??

pastu nampak air cooler.. okay tak??
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 09:43 AM | Show all posts
semalam gi survey aircond lagi..

memang target panasonic je lah..salesman pun ckp panasonic is the best, 2nd hitachi..LG plak, bising sket katanya..
yg mimi paham, panasonic ada macam2 jenis..1st thing, kena tentukan kita nak pakai yg auto-clean @ tak..
kalau auto-clean mahal lah skit..tp maintenance freelah..
tp salesman tu kata, kalau nak ikutkan, memang rugi sket pakai auto-clean sbb pada hakikatnya, auto-clean tu tak bersihkan betul2..so, kita kena jugak bukak n bersihkan sendiri bila sampai satu tahap..cuma maybe kekerapan kita kena bersihkan sendiri tu kuranglah dr yg biasa..of course yg biasa kena kerap bersihkan at least 2 bulan skali ke..depend on usage la..

pastu, bila mimi ukur betul2 balik, my hall bukan 26 x 20, tapi 26 x 22..so salesman tu kata, the best is 2.0HP, sbb maximum keluasan utk 1.5HP is 24 x something..for master bedroom okaylah 1.0HP kot..

smlm mimi pegi 2 kedai, onking n sen-Q, hmmm utk aircond panasonic super alleru buster,price include installation, murah lagi kat onking..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 05:34 PM | Show all posts
mimpi semua bilik dan living aircond york so far ok. mungkin panasonic is the best lagipun takboleh nak
cuba panasonic sbb semua tempat dan ada aircond.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:34 PM GMT+8 , Processed in 0.086473 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list