CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
Post time 13-6-2006 04:09 PM | Show all posts
kat umah ni pakai aircond panasonic 1.5 hp tp kat bilik jer.. memang senyap sbb bleh setup quiet kat aircond tu ... so far bil bln2 dalm RM80 jer.. harga dlm rm1500 termasuk permasangan

[ Last edited by  an4zaara at 13-6-2006 04:11 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2006 11:40 PM | Show all posts
saya pakai Hitachi dalam bilik anak dan Panasonic dalam bilik sendiri...setakat ni tak ada problem.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2006 08:18 AM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 12-6-2006 11:37 PM


oh York bagus eh...nanti balik nak beli jenama York jugak la...:nyorok:


panasonic yg terbagus Noor
beza harga hanya dua tiga ratus aje

tu ler NOor,kita yg dah biasa beraircon siang malam kat obersi nie,balik menetap di msia nie,benda nie ler yg perlu dulu ..hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2006 08:19 AM | Show all posts
Originally posted by solara at 13-6-2006 03:21 PM




:::
pergggghhhhhhh.... besor piuk maka besor ler kerak nyer..... :tq:

Kiternyer ekon sure korank tak pernah dengor..I.. memula dulu okay jekk.... kengkunonnyer ada lightening prot ...


bil tuh bukan utk aircon aje ler solara
umah mok nik nie banyak guna peralatan letrik ...sebab tuh bil melambung tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 10:55 AM | Show all posts
kita pun nak beli aircond..  beli kat Carrefour tak bagus ke??
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 02:20 PM | Show all posts
installation charge tak termasuk harga..kalau kat kedai letrik biasa leh kautim...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 02:51 PM | Show all posts
seri guna panasonic puritee..setakat ni ok..senyap..tak bunyi apa pun..sejukkkk sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 09:02 PM | Show all posts
yup, memang suka panasonic... dulu pernah guna Mitsubishi Mr.Slim... lepas tu nak gi ober-c, kakak ambil air-cond tu.. orang air-cond yang buka, tapi air-cond tu lepas pakai beberapa lama dah tak sejuk kata my sister. Agak2nya air-cond ni kalau pindah2 dah tak efektif kesejukannya.... apa2 pun lepas ni nak beli Panasonic lagi... sebab sekarang pun dah murah.. dolu2 yang branded ni semua 1300 ke atas.. (yang 1 HP).. sekarang dah banyak brand tah apa2... tu yang murah agaknya.. Kalau beli barang letrik saya tak suka beli kat pasaraya, lika carefour ke giant ke.. suka beli kat kedai.. kalau beli barang letrik kat giant pun yang kecil2 like sterika tu bolehlah.. not yang besar... dia orang punya service teruk.. dah terkena masa beli kipas... pertama dan terakhir lah jawabnya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 10:41 PM | Show all posts
Originally posted by mok_nik at 14-6-2006 08:18 AM


panasonic yg terbagus Noor
beza harga hanya dua tiga ratus aje

tu ler NOor,kita yg dah biasa beraircon siang malam kat obersi nie,balik menetap di msia nie,benda nie ler yg perlu dulu ..hehhe


oh panasonic terbagus ye..ok2..(masuk dlm list)
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 08:18 AM | Show all posts
noor masri, beli la kat seng hang..murah..pastu service pun bagus...kalau jadi ahli ..bleh dapat diskaun lagi..Seri suka beli kat sengheng jerk..blh bagi 5 bintang la kat seng heng..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 08:47 AM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 5-7-2006 10:41 PM


oh panasonic terbagus ye..ok2..(masuk dlm list)


bebaru nie saya rembat panasonic. Memang senyap... & boleh pilih quiet ke tak...
Air-con nya memang puas hati tapi installationnya sangat-sangat tak puas ati...:geram: nak mintak dorang datang balik untuk betulkan. Ada ke tak nak buat switch asing. Nak tumpang dengan soket jugak....tensi...tensi... :agr:

[ Last edited by  solara at 6-7-2006 08:57 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 08:52 AM | Show all posts

Reply #51 solara's post

solara, bukan ke aircond panasonic ni dah ada yang wireless... tak perlu ada switch... guna remote jer? Saya punya tak ada switch..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:01 AM | Show all posts
Originally posted by aleesa1940 at 6-7-2006 08:52 AM
solara, bukan ke aircond panasonic ni dah ada yang wireless... tak perlu ada switch... guna remote jer? Saya punya tak ada switch..



Dakk... maksud che tu main switch tuh.... yang nak sambung kat power tuh... err... tu panggil apa... bukan switch ek ? tuk on-off aircon tu memang ada remote nya... ini kalau kita nak off abis-abisan... yg bilik satu lagi tu installer tuh buat satu lagi switch... tapi still tarik power dari soket jugak lah...
camner ek saya nak terangkan...:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:39 AM | Show all posts
takyah terangkan saya faham.. hehee....

ala main point tu kan..?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:45 AM | Show all posts
Panasonic tu 1hp baper rega? teringin gak nak beli.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:49 AM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 6-7-2006 09:39 AM
takyah terangkan saya faham.. hehee....

ala main point tu kan..?


hehehehehe.... ya la tuh kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 09:50 AM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 6-7-2006 09:45 AM
Panasonic tu 1hp baper rega? teringin gak nak beli.


Saya dapat beli Rm1049 (siap dengan kos installation). OK ka KO harga tuh kengkawan?
Ke saya kena ketuk ? :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:15 AM | Show all posts
panasonic aircond yg jenis maner ni puritee ke o2 ke? Owen  beli yg puritee tu RM900++ termasuk installation tapi ni masa panasonic carnival sale lah kat shah alam
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:25 AM | Show all posts
Originally posted by owencute at 6-7-2006 10:15 AM
panasonic aircond yg jenis maner ni puritee ke o2 ke? Owen  beli yg puritee tu RM900++ termasuk installation tapi ni masa panasonic carnival sale lah kat shah alam


:
Ye ke ? Alamakkkk... jelesnyerrrrr..... jelesnyerrrrr...... Bila salenyer tu owen ?
Owen, yang sale tu kat service centre dia ke ? Org nak gi antor oven laa... meletup la pulak... tensen betoi kena antor sendiri. Dah la weekdays aja bukak... org keje.... :hmm: sorry ter ff: plaks...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:40 AM | Show all posts
mi pun dok survey aircond..semalam baru gi tengok2 kat jusco home centre..smlm dah aim LG Art Cool tuh..compare price ngan panasonic, LG lagi mahal..ingatkan oklah..tp bila baca review forumer kat sini harini, macam panasonic lagi bagus dr LG..errr betul ke ni???

utk keluasan yang lebih kurang 26' x 20', kalo nak guna satu aircond je, agak2 brape HP yang sesuai ye??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 01:53 PM GMT+8 , Processed in 0.204370 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list