CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
Post time 23-5-2007 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by marisa_anuar at 23-5-2007 09:16 AM
kat umah sumer pakai aircond brand York...
alhamdullilah tak der masalah so far...
memang heavy duty...bukan ker York ni memang specialist
utk aircond...so tak payah risau...

kat opis pulak ...



Panasonic Ionizer memang senyap... saya pasang yang 1.0 HP kat master bedroom.. saiz bilik tak besar mana, ok lah... cuma sebab bilik tu bukan 4 segi sama, bahagian yang membelakangkan air cond tu kalau saya buka setakat 24-25 C, kurang sikit rasa dinginnya....

Ingat nak beli satu lagi untuk letak family hall... nak beli Pana brand juga tapi mak oii... tanya regenya, budget ku tak cukup lagi... simpan dulu niat... family hall tu panasnya macam ketuhar..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2007 06:22 PM | Show all posts
Originally posted by marisa_anuar at 23-5-2007 09:16 AM
kat umah sumer pakai aircond brand York...
alhamdullilah tak der masalah so far...
memang heavy duty...bukan ker York ni memang specialist
utk aircond...so tak payah risau...

kat opis pulak ...




ye ke marisa, dah baper lama u pakai.  kalo cenggitu confirm la plan i nak pow 2 bijik york utk letak kat umah

york specialist ke??, tak tau la plak, sesapa yg tau ke kat sini??

but as far yg i tau york mmg banyak guna kat ofis, cuma dgr2 kata bising la skit, tapi rasanye takde la mcm bunyi org ketuk buat umah tu ye dak??
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2007 09:32 PM | Show all posts

Reply #179 bRaBus_23's post

brand haier ok, kat oberc byk produk brand nih   aku penah beli mesin basuh kecik die, dh kawin pas le kt xhousemateku
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2007 10:21 PM | Show all posts

Reply #183 mizahanan's post

ye ke? thanks
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 02:58 PM | Show all posts

Reply #184 bRaBus_23's post

ainarin pakai panasonic ionizer gak
1.5 utk hall & 1hp utk bedroom..rege sumer campur installation RM2590
dah survey abes kedai ni la rege paling murah

asalnye nk beli panasonic inverter yg jimat letrik 50% tu..tp mak eh..mahalnye
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 04:20 PM | Show all posts

Reply #182 hike80's post

so far pakai kat umah pakai brand york tu tak lah
pulak bising...
master bedroom pon every night tido bukak aircond...
kalo bising sure x leh tido punya...tp york ni memang x bising...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 04:21 PM | Show all posts
brand panasonic pon x bising...cool jer...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 05:23 PM | Show all posts

Reply #186 marisa_anuar's post

CONFIRM!! YORK!!!

TQVM marisa
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 07:52 PM | Show all posts

Reply #185 ainarin's post

haah.. mahal tak tercapai poketku

kita pakai brand heiar lah.. after sales service pun cemerlang, gemilang, terbilang

janji boleh tahan lama, sejuk & tak banyak hal..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-5-2007 01:05 PM | Show all posts
saya ambil pana. masa proses pemasangan, tanya tukang pasang aircond tu...nak kata brand apa yg bagus susah tapi dia suruh ambil berjenama terkenal. bg saya biar keluar $ lebih sikit asalkan puas ati. jgn nanti kita pulak rasa nak tendang aircond coz bising sangat. fuji kalau depa kata buatan jepun jgn percaya!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2007 01:19 PM | Show all posts
tak tahu mana yg bagus...tapi kat rumah nie panasonic ...

tapi bukan yg ACrobot tu.... ..yg nie kalo beli takyah service, tapi lari budget woooo...kalo 1 tahan lagi, kalo 5....huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2007 04:24 PM | Show all posts
saya baru pasang aircond LG Art Cool....maybe model lama tapi eksekutif sgt.........tak nampak mcm aircond biasa......sejuk sungguh walaupun pasang 27 darjah celcius......amik yg 1HP jek pasang dlm bilik
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2007 04:25 PM | Show all posts
eksklusif ek..............bukan eksekutif.......wakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2007 04:31 PM | Show all posts
amik LG ni bukan apa...tertarik dgn ciri2:

1. ada neo plasma
2. ada auto clean....so tak perlu nak bersih2 selalu......
3. ada deodorizer...apa ntah....
4. ada jet cool.........

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2007 08:25 PM | Show all posts

Reply #194 spirkaklampuru's post

a'ah... LG art cool ni lawa casing nyer.

Nampak certificate LG art cool ni kat Harvey Norman Ikano power center.
Kat certificate ni, LG art cool neo plasma boleh mematikan virus bird flu, flu, bacteria e-coli samolina dan few type virus lain.

Bil electric spirk sejak pakai LG aircond ni camna? Tinggi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2007 11:46 PM | Show all posts

Reply #195 dafiza's post

baru pakai....td dtg bil......setengah bulan kena rm49.98......agak2 sebulan mau rm 100 kot.......ok le tu......demi keselesaan.......
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2007 09:47 AM | Show all posts
kat master bedroom - Panasonic Inverter - 1.5HP
kat daugther room - Panasonic ionizer, 1.0 HP

So far, mmg ok sgt...tak bising...cume tunggu bil letrik la ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2007 03:31 PM | Show all posts
Originally posted by MrsJohn at 15-6-2007 09:47 AM
kat master bedroom - Panasonic Inverter - 1.5HP
kat daugther room - Panasonic ionizer, 1.0 HP

So far, mmg ok sgt...tak bising...cume tunggu bil letrik la ni....


eh..eh..sama lak,, my masterbedroom pun pakai 1.5HP Panasonic inverter yg kata nyer jimat 50% letrik tuh, kat bilik lagi satu lak pakai ionizer 1.0 HP, masa psg inverter tuh kena lbh krg RM2000 termasuk upah pasang plus free set cadar ,
tapi mmg very quiet, x bising...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2007 10:20 PM | Show all posts
Originally posted by pokokbunga at 15-6-2007 01:31


eh..eh..sama lak,, my masterbedroom pun pakai 1.5HP Panasonic inverter yg kata nyer jimat 50% letrik tuh, kat bilik lagi satu lak pakai ionizer 1.0 HP, masa psg inverter tuh kena lbh krg RM2 ...


bil letrik jimat tak ngn inverter?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2007 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by RedDevils at 28-4-2007 01:05 PM
Penentuan berapa HP patut dibubuh ni actally based on Volume ruang tersebut.

Tu sebab diadakan konsep BTU/Hr tu.

The most common misunderstanding about HP is that the higher the HP, the bet ...


RD, aku nak tanya lah.. utk ruang square sebesar 20x25 ft, ko rasa aircon 1.5 HP cukup tak? kitaorg selalu letak temperature dlm 19' camtu.. pasang dr kul 9 mlm sampai dekat 7 pagi the next morning.. bill yg terbaru ni RM119.03.. aircon jenis Panasonic.. memang senyap lah.. tapi tu la tak tau enery efficient ke tak.. tu yg nak mintak pendapatan ko nih...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 02:55 AM GMT+8 , Processed in 0.080384 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list