CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
Post time 5-3-2008 09:23 AM | Show all posts
Originally posted by SANKURIANG at 5-3-2008 09:13 AM
skrg ni org tgh sibuk ngan PRU 12... so lepas ni baru blh bagi cadangan ye...


Undi lah dengan bijak...jadikan setiap undi di kira.....renung2kan...selamat mengundi..heheheh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2008 09:28 AM | Show all posts
Aku pun pakai Hitachi, dah 2 tahun lebih,

Electric Consumption bagus, dimana aku pasang setiap malam (mod Auto), bil elektrik tambah +- RM 40 sahaja... itupun lepas takrif baru.

Compressor dia pun senyap....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by SANKURIANG at 5-3-2008 09:13 AM
skrg ni org tgh sibuk ngan PRU 12... so lepas ni baru blh bagi cadangan ye...


huhhh..PRU...
malas nyer nak blk ngundi...ada roket dgn dacing jerk...xdak pilihan lain
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:41 AM | Show all posts

Reply #3 cikgutuition's post

kedai ari tu promote hitachi & samsung jerk..

ada gak tanya york ..dia kata x sesuai utk umah..utk factory..opis o.k..
tu sbb nak tanya u ols...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:42 AM | Show all posts

Reply #5 peace's post

wahhh..ye ker...
mmg jimat tu...
selalu yg i tau..kalau pakai a/cond letrik melambung...
ada ironizer x?
u bli rega brp time tu?

[ Last edited by  dealova04 at 5-3-2008 12:21 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 12:08 PM | Show all posts
Originally posted by peace at 5-3-2008 09:28 AM
Aku pun pakai Hitachi, dah 2 tahun lebih,

Electric Consumption bagus, dimana aku pasang setiap malam (mod Auto), bil elektrik tambah +- RM 40 sahaja... itupun lepas takrif baru.

Compressor  ...

Ni dah bagus ni...biasa klu pkai mlm je pun,bil dh melambung..
Brand Hitachi..kedai mana? Harga?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 12:19 PM | Show all posts
waa..
blh  gak ...
beli hitachi..
ne yg nak ngendeng hsbd ne..
haha
lagipun smlm hsbd dah sebut
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 02:52 PM | Show all posts

Reply #1 dealova04's post

sesuai sgt la you bukak topik ni
aircond bilik tv I tu dah rosal lak semalam...  
tension tol la...
ingat cuba2 baiki dulu
kalau tak boleh gak kena la beri baru...
duit lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2008 02:55 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 5-3-2008 10:41 AM
kedai ari tu promote hitachi & samsung jerk..

ada gak tanya york ..dia kata x sesuai utk umah..utk factory..opis o.k..
tu sbb nak tanya u ols...


hmm...kenapa brand york tak sesuai utk rmh eh...
I pakai york kat bilik tv
tapi semlm dah rosak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 03:09 PM | Show all posts

Reply #12 whiteDhahlia's post

da rosak?
brp thn guna?

x tau lah nape kedai tu ckp brand york mcm tu...
dia galakkan amik yg ada ironizer...

i tanya gak LG...
dia x rekemen coz LG korean..
design jer cantek...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 03:15 PM | Show all posts
bagilah tau berapa harganya
sennag nak buat proposal...
kalau pemasangan cari org lain / org kedai yg kita beli tue pasangkan...........
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 5-3-2008 10:42 AM
wahhh..ye ker...
mmg jimat tu...
selalu yg i tau..kalau pakai a/cond letrik melambung...
ada ironizer x?
u bli rega brp time tu?


ada,
Senheng (sobab buleh utang 6 bulan),
RM 1299 dengan extended warranty ke 7 tahun untuk compressor, upah pasang RM 80
Electric tak melambung sangat sebab pakai mod auto dimana aku set suhu supaya -3C berbanding suhu luar, termostat akan ejas sendiri. Kalau pakai suhu 16 je memanjang haruslah bil naik.

Kalau tak mau pakai mod auto, Bagi aku suhu yang sesuai untuk tidur ialah 25c @ 26c ~ Suhu kat Awana燝enting waktu siang, lebih dari itu tak baik utk kesihatan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 01:24 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 5-3-2008 03:09 PM
da rosak?
brp thn guna?

x tau lah nape kedai tu ckp brand york mcm tu...
dia galakkan amik yg ada ironizer...

i tanya gak LG...
dia x rekemen coz LG korean..
design jer cantek...


tak ingat lah
tapi byk tahun gak la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2008 11:11 PM | Show all posts

Reply #5 peace's post

Ya, Hitachi ni brand yang bagus. Yang pentingnya air con ni senyap saja. tak da bunyi bising pun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 11:22 AM | Show all posts
ekon yg ada mcm kaler tuh jenis ape hah... bape hingget???
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2008 12:06 PM | Show all posts
aircond bocor.. menitis2 kat blower aircond tu.. tak la sejuk sangat... cuma yang keluar tu air dia bleh tahan sejuk.. asal eik??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2008 11:48 AM | Show all posts
econ panasonic inverter...katanya jimat 50%...is it true??
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 08:48 AM | Show all posts

Reply #237 belangtaro's post

maybe aircond hang dah clogged ngan habuk manyak kots....sib kang tak kuar aisss...kat opis aku ari tuh sampai kuar aisss...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by myhazil at 13-9-2007 11:11 AM
ok..kalau nak carik outdoor yang second lebih kurang jek ngan beli yang baru..cuma murah sikit dalam rm 250 ke rm 300 jek..baik beli one set baru..puas hati...gerenti tak rosak...sakit hati pun t ...


owen punya aircond blower yg indoor punya patah..macam mana boleh patah pun tak tahu...brand panasonic ionizer...so bunyi bising klu pasang hi speed...boleh ke ganti blower or kena beli whole set...n klu ganti blower je berapa cost?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 11:52 AM | Show all posts
Originally posted by pentium_catz at 12-9-2007 09:06 PM
air cond bilik catz pun dah start bunyik2 and dah kurang sejuk..iskkk...


pentium
tu memang nak kena service
kalaou u pandai, u bukak sendiri pastu cuci ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 11:27 PM GMT+8 , Processed in 0.102551 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list