CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
Post time 28-10-2005 08:20 AM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 25-10-2005 04:06 PM
korang...nie tina susun ikot schedule saper 'meletop' dulu....hehe....selamat melahirkan, mummies! :love:

December 05
1.kainbatek - 10/12
2. fairyjasmine - 15/12
3. jas - 15/12
4. sul ...


rajin si Tina ni...best arrr. Meriah la bulan 2. ramai kat sepital agaknya time tu. Ni baru kat forum punya list lom lg yg kat luar.

Mummy before this 2-2 boy......next ni pun,ikut scan doc..jeng,jeng.ada bird ! It's a boy again..x pe janji sihat.mmmmm mummy ni kena dok pinang anak dara org ajer le. kena sedia pantun bebanyak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2005 08:28 AM | Show all posts
lupa plak..

baby: boy
location of birth: Hosp Putrajaya or KPMC Kajang. ( Memang plan nak pi Putrajaya tp kalo penuh pi KPMC la. Back up. sebab takut bila dengar  kawan mummy kena reject time nak bersalin kat Putrajaya sebab dah penuh.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 08:44 AM | Show all posts
Originally posted by mummy_aifan at 28-10-2005 08:28 AM
lupa plak..

baby: boy
location of birth: Hosp Putrajaya or KPMC Kajang. ( Memang plan nak pi Putrajaya tp kalo penuh pi KPMC la. Back up. sebab takut bila dengar  kawan mummy kena reject time n ...


hi mummy..nampak cam tempat sama jek kita dua nak beranak. EDD pon 1 week apart. dah start daftar kat spital putrajaya ke?kita ingat nak gi daftar masa dah masuk 7 bulan. dengar citer kena daftar awal
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 08:48 AM | Show all posts
hi sumer...

Week of pregnancy: 23++
EDD: 22/02/2006
Gender: ari tu scan rasanya dr dah tau, tapi dia tak inform pun sebab tak tanya. Surprise!!
LOB: tak sure lagi either HUKM, KPMC, Hospital Putrajaya or Pusrawi Kajang. First baby last year kat HUKM. Service boleh bagi 9/10 mark.

Nak tanya kat mummies yang plan nak bersalin kat Hospital Putrajaya or KPMC la, apsal korang tak list Pusrawi ye? Ada dengar info apa2 tak pasal Pusrawi? Kita selama ni dari 1st baby pun memang buat monthly checkup kat KPMC tapi dengar cite most of the O&G specialists kat Pusrawi tu pompuan, so macam nak try sana pulak.

[ Last edited by acik311 at 28-10-2005 08:50 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 08:49 AM | Show all posts
Originally posted by mummy_aifan at 28-10-2005 08:28 AM
lupa plak..

baby: boy
location of birth: Hosp Putrajaya or KPMC Kajang. ( Memang plan nak pi Putrajaya tp kalo penuh pi KPMC la. Back up. sebab takut bila dengar  kawan mummy kena reject time n ...



Mummy_aifan, awat la jauh sangat, Putrajaya ngan Kajang? KPMC pun ada gak cawangan kat Puchong. Is it kajang punya lagi dekat ? He he he, saya ni geogrophi tak terer... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 10:58 AM | Show all posts
Gender: Pegi check semalam, nampak ada 3 dot, tapi dot yang tgh tu bentuk membujur lalu sikit, so Dr kata mebbe boy (hepi! hepi! hepi! sebab me & hubby mmg harap baby boy). Tapi tak confirm lagik ler. Next scan baru lagi clear kut.

Location: Hospital Selayang jer, tak grand cam korang!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-10-2005 11:48 AM | Show all posts
Originally posted by snbaiti at 28-10-2005 08:44 AM


hi mummy..nampak cam tempat sama jek kita dua nak beranak. EDD pon 1 week apart. dah start daftar kat spital putrajaya ke?kita ingat nak gi daftar masa dah masuk 7 bulan. dengar citer kena daft ...


tul la.......ari tu call hosp putrajya. dia suruh dtg sana bawak refer letter dr doc yg kita buat monthly check up tu, then dia akan setkan appoinment bila nak jumpa doc. ingatkan nak pi 7/11 ni. rasa2 depa nk ke layan esp lepas2 raya ni. takut x de staff plak. try aje la dulu memandangkan ari tu mummy cuti.

mummy check up kat KPMC kajang dgn doc Jamil. Snbaiti check up situ gak ke? dgn doc apa?

Ada sesapa leh comment pasal KPMC? ok ker erk?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:57 AM | Show all posts
acik311-mummy sblm ni 2nd bb bersalin kt Putrajaya, pastu yg 3rd ni check up KPMC. Tu yg list 2 tmpt bersalin aje. x de le plak tahu apa2 info pasal pusrawi kajang tu.Tunggu forummer lain comment k.

sultana-tu la, mmg plan nak pi Putrajaya tp kalo dh penuh, pi aje la KPMC Kajang sebab dh check up kt sana. Kang pi KPMC Puchong,  x tau plak nak jumpa doc mana.Sultana check up sana ke?OK ke?
geogrophi x terer pun x pe de....janji pandai baca papan tanda cukup ler.. mummy pun hancus gak geogrophi..........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2005 12:23 PM | Show all posts
EDD-18/04/06
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 12:33 PM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 28-10-2005 10:58 AM
Gender: Pegi check semalam, nampak ada 3 dot, tapi dot yang tgh tu bentuk membujur lalu sikit, so Dr kata mebbe boy (hepi! hepi! hepi! sebab me & hubby mmg harap baby boy). Tapi tak confirm lag ...


Katak kiut
Pray for your baby BOY...heheh...mine tak tau lagik...surprise lepas raya...
jangan sangka yang deliver kat private, grand...sebenonyer sengkek gak...ekekek...sebabnyer sumer covered by company...heheh...kalau harap duit sendri...kat gomen hospital jek kot...

[ Last edited by storm at 28-10-2005 12:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 12:44 PM | Show all posts
me,
gender baby: tak tau lagi.. sbb baru 4 months, maybe next check up blh nmpak kot.... hopefully dia tak nyorok..
location: tawakal, jalan pahang
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 01:31 PM | Show all posts
Originally posted by mummy_aifan at 28-10-2005 11:48 AM


tul la.......ari tu call hosp putrajya. dia suruh dtg sana bawak refer letter dr doc yg kita buat monthly check up tu, then dia akan setkan appoinment bila nak jumpa doc. ingatkan nak pi 7/11 n ...


tu la mummy..kalau nak gi daftar hosp. putrajaya on 7/11..maybe tak ramai staff..tapi of course akan ada doc on duty kan?

setakat ni antenatal dah buat kat 2 tempat dah..hehe..first 3 months kat Az-Zahrah Bangi (sebab buat fertility checkup & Treatment w Dr. Khamsiah), the since semua ok n normal Alhamdulillah..buat antenatal kat ada satu klinik panel UIA kat Bangi (sebab hubby keje UIA..so, free le) bebaru (5th Month) ni gi scan jek kat KPMC ngan Dr. Jamil sebab gatal nak buat 3D scan kan..hehe.tengok tempat tu pon ok..plus UIA cover kalau nak bersalin situ..so..kiranya KPMC tu one option la..

Hajat di hati sebenornya nak beranak kat Putrajaya..nak baby jadik baby putrajaya sebab mama dia keje n dok kat putrajaya..tapi  cam ada dengar citer
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 02:23 PM | Show all posts
Originally posted by mummy_aifan at 28-10-2005 11:57 AM
sultana-tu la, mmg plan nak pi Putrajaya tp kalo dh penuh, pi aje la KPMC Kajang sebab dh check up kt sana. Kang pi KPMC Puchong,  x tau plak nak jumpa doc mana.Sultana check up sana ke?OK ke?
geogrophi x terer pun x pe de....janji pandai baca papan tanda cukup ler.. mummy pun hancus gak geogrophi..........


Mummy_aifan, KPMC puchong tuh kecik je lagik. Baru bukak bulan 7 hari tuh. So tak susah nak cari doktor. Yup saya buat check up kat situ. Doktor pompuan, Raja Juhaidah. Okaylah, layanan baik. Doktor pun muka keibuan gituh, so tak lah takut sangat. :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 02:29 PM | Show all posts
Originally posted by snbaiti at 28-10-2005 01:31 PM


KPMC rasanya nurse dia friendly..environment dia pon cam ok. eh..tapi betul ke KPMC Puchong lagi dekat ngan Putrajaya daripada Kajang??..confuse le...sebab nak ke Kajang dr Putrajaya pon boleh tahan pening kepala jam gak kengkadang.



snbaiti,

  tu jugak saya tertanya tuh... So far kalau saya gi putrajaya or dari putrajaya ke puchong, traffic memang okay. Just use the highway le. Hmm, kalau nak banding dari putrajaya ke kajang or putrajaya ke puchong mana lagi dekat that tak pasti. But kalau ada sesiapa yg tau lagi bagus, at least apa2 problem ada alternatif. :ah:
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 09:09 PM | Show all posts
Originally posted by osheenz at 28-10-2005 12:44 PM
me,
gender baby: tak tau lagi.. sbb baru 4 months, maybe next check up blh nmpak kot.... hopefully dia tak nyorok..
location: tawakal, jalan pahang



masa preggy bella 4 months dah bley tgk gender.....sbb bb dah tunjuk awl2 hehe..insyaallah.....osheenz next month tunjuk ler tu dia...:love:
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2005 10:18 AM | Show all posts
printech sama ngan mummy aifan, dah ada 2 anak teruna. hehhe..
21st week g scan.. yg ini tak nampak gender, tapi probably girl, doc kata tak sure cuz still too small. lepas raya scan lagik! hubby is so eager to know.

gender : update later on 28th week
deliver : Ipoh Specialist Centre.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2005 09:07 AM | Show all posts
Originally posted by BellaDeLaRossa at 28-10-2005 09:09 PM



masa preggy bella 4 months dah bley tgk gender.....sbb bb dah tunjuk awl2 hehe..insyaallah.....osheenz next month tunjuk ler tu dia...:love:

iye ker bella?... wah.. tak sabar nak tau gender baby... :love::love: jgn dia main cak2 ngan mummy dia pulak for next check up... ;);)
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2005 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by storm at 28-10-2005 12:33 PM


Katak kiut
Pray for your baby BOY...heheh...mine tak tau lagik...surprise lepas raya...
jangan sangka yang deliver kat private, grand...sebenonyer sengkek gak...ekekek...sebabnyer sumer cover ...

u're lucky la company cover duit bersalin.. my company, jgn harap la.......... hospitalize sumer bayar sendiri except duit monthly check up jer boleh claim...  apa2 pun, hubby jugak kena cover everything duit nak bersalin nanti... :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2005 02:35 PM | Show all posts
hi mums..

my first child EDD shall be on 10th May 2006
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2005 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 14-10-2005 04:14 PM
kejap dr kata 11/3/2005
kejap lak dia kata 2/3/2005

errr...tak stabil lagi laa
asik ubah2


EDD ni dia kira from our last mens date then campur 7 hari..

eg: my last mens date was 3rd Aug 2005, so my EDD shall be on 10th May 2006
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 162914 Replies : 2491
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 14539 Replies : 13
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19730 Replies : 283
Pelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,  Shannen Doherty meninggal dunia
mojarean_XPelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,
Views : 28324 Replies : 30
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13030 Replies : 84
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 30046 Replies : 35
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31486 Replies : 203
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91851 Replies : 764
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28013 Replies : 85
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83866 Replies : 3728

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.069825 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list