CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
Post time 10-7-2007 05:15 PM | Show all posts

Reply #1680 heart_princess's post

hai..lama tak sembang..cemana interview tempohari....dapat ke?

......tahniah sbb nak dapat baby baru!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2007 05:15 PM | Show all posts
tompok EDD 10 Nov 2007
my fisrt baby.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 05:16 PM | Show all posts

Reply #1676 ReksakseHuduh23's post

tak lama lagi la tu....

so, semua ibu2 n bakal2 ibu....take care ye....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 05:18 PM | Show all posts

Reply #1682 tompok78's post

10 Nov...besday my hubby...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 05:19 PM | Show all posts

Reply #1679 Maisarah's post

doa byk2 ye...moga dipermudahkan...amin
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 10:33 PM | Show all posts
manis masih menunggu dan menunggu. bila la baby nak kuar ni. doc dah bg date line 12/7 ni kena masuk wad, induce.....  
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-7-2007 12:25 AM | Show all posts

Reply #1686 manisma's post

Kim doakan semoga manis selamat and baby sihat... lepas tu, jaga diri ok... dah dekat sgt ni... Byk2 tawakal ta..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 09:37 AM | Show all posts

Reply #1681 neisya's post

hi...itu hari nyer intw tuh LHDN gagal...SPA calon simpanan..i start keja private comp baru dalam 5bln...diikutkan bulan ni i naik pangkat n tetiba tak sempat nak merasa gaji baru kat sini..SPA panggil lapor diri kat Mindef (kem pertahanan) minggu depan... ha ha... so me n hubby now..sama2 gomen servant...

n..neisya nak tau, saya dp tau pregnant masa wat medical checkup nak masuk gomen... sbb dah lewat period 2 hari...masa urine test doc terus wat UPT sblm proceed xray...n result UPT is +, so tak leh le wat xray...

neisya mcm mana skrg..apa perkembangan terbaru..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2007 09:56 AM | Show all posts

Reply #22 storm's post

+- 5 hari ker? nakal besday 14.2... due aritu doktor cakap 9.2 kalau tambah 5 jadi 14 la ek.. harap2 sama besday nakal 14.2
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 10:18 AM | Show all posts

Reply #1688 heart_princess's post

bila kena lapor diri kat mindef..? mindef jln pdg tembak ker..? kalo yer, kita sebangunan la nanti..he..he...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 10:26 AM | Show all posts

Reply #1688 heart_princess's post

dapat 2 rezeki serentak...alhamdullillah...

neisya macam ni jugak..bz dengan baby baru...hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 11:40 AM | Show all posts
tigger punya EDD 6/8 nie... tapi dr kata mungkin awal seminggu sbb tgk tigger skrg nie dah bengkak kaki, muka, tangan suma...

anak tigger yg first birthdate 8/6, terbalik dari EDD 2nd baby nie... mcm plan jer
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 12:35 PM | Show all posts

Reply #1679 Maisarah's post

mai...betul ckp doc tu, bidan kg. mmg bole pusing tp tinggi risiko..
kalo kat hospital doc bole scan tgok keadaan baby ..takut terbelit dgn talipusat kan bahaya...
kwn in doc pusingka baby dia ms dah 8 bln lebih..doc tgok jgk jantung baby kuat..kalo kuat n x bahayakan baby..dia akn pusingkan..
mai..klu dah tba ms berserah je k..alwiz think positif..
mcm in dulu baby ok je dah siap pusing..tp dia nak kuar ikut tingkap jgk..xleh buat ape dah ...so,jgn risau2 k..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 07:09 PM | Show all posts
good luck utk semua mommy2 baru...

hehe, rindu plak time merandung2 dulu... selalu lepak kat theread ni  
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 11:46 PM | Show all posts
EDD Jambu 7/9 ni...tapi scan punya EDD lari 10 hari...sebenarnya jambu kene diabetis masa pregnant ni so..bagi ibu2 yg baru preggy tu jambu nasihatkan masa nak gi buat monthly checkup tu pagi2 jgn minum air manis...once dia dapat kesan gula dalam air kencing mesti dia suruh  minum air gula (MGGT) pulak...pas tu mesti kantoi kencing manis sape yg ader history diabetis ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 08:43 AM | Show all posts

Reply #1693 Incandessence's post

errkk..?doc pusingkan baby? x sakit ke? kdg2 kalau baby gerak kuat sgt pun saya dah rasa sakit, camne lah kalau dipusing ye?

dah pusing pun keluar ikut tingkap? psl apa tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2007 10:07 AM | Show all posts

Reply #1690 zaida's post

awak lapor diri hari yg sama ker? or awak dah lama keja sana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 10:13 AM | Show all posts

Reply #1697 heart_princess's post

me dah 7 thn kerja kat sini... ada rezeki nanti buleh la kenal2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 10:27 AM | Show all posts

Reply #1695 jambu_batu's post

kalo yg 1st preggy leh kene diabetes gak tak.. kalo dah msk 9 bln ni..kalo gi checkup still kene uji air kencing tak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by ReksakseHuduh23 at 12-7-2007 10:27 AM
kalo yg 1st preggy leh kene diabetes gak tak.. kalo dah msk 9 bln ni..kalo gi checkup still kene uji air kencing tak..


mcm jambu anak yg first dulu alhamdullillah tak kene aper2..berat baby 3.6kg bersalin normal lagi...tp yg kedua ni mcm2 pulak..kalo nak ikutkan mak jambu dulu pregnant tak pulak kene diabetes ni..cuma family mungkin ader yg kene kot...jambu rase (ni rase jer kalo nak confirm tanya doc) kalo dah 9 bulan doktor tak cakap ape2 maksudnya sihatlah tu cuma reksase hanya  tunggu hari due jer nak bersalin kan...insyaallah tak kene diabetes dah...jgn overdue sudah pasti kene induce pulak pastu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 182368 Replies : 3103
BERENANG LAUTAN MERAH, HARAPKAN HASIL BERBEZA...
kruzamanBERENANG LAUTAN MERAH, HARAPKAN HASIL BE
Views : 11271 Replies : 19
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 55926 Replies : 142
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28736 Replies : 97
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 21117 Replies : 44
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91957 Replies : 819
Bantah penjualan saham MAHB kepada BlackRock, Aktivis M Mythreyar teruskan mogok lapar lebih 80 jam
YgBenarBantah penjualan saham MAHB kepada Black
Views : 10899 Replies : 1
Al-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
chaconAl-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
Views : 4170 Replies : 4
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 25862 Replies : 13
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38311 Replies : 300

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.054728 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list