CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
Post time 14-11-2005 09:43 AM | Show all posts
Originally posted by sultana at 13-11-2005 03:27 PM




huuu... nak mengadu nih....:cry: Hari tuh gi check up, doctor kata baby kecik. Mungkin kena Intrauterine Growth Restriction... (IUGR). Baby tak membesar. Dia kasi injection utk matangkan pa ...


sabar yeeeaa...banyak2kan berdoa!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2005 10:12 AM | Show all posts
Originally posted by sultana at 13-11-2005 03:27 PM




huuu... nak mengadu nih....:cry: Hari tuh gi check up, doctor kata baby kecik. Mungkin kena Intrauterine Growth Restriction... (IUGR). Baby tak membesar. Dia kasi injection utk matangkan pa ...

takpe sultana.. pray for the best.. shin pun sama2 mendoakan sumernya selamat... :pray:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2005 10:33 AM | Show all posts
Originally posted by storm at 11-11-2005 08:13 AM

Ibuk Tina makan banyak ya? Sampai semput...;)
BIla next check up? Mungkin masa tuh dah bleh nampak gender baby...excited jugak nak tau nih...:cak:


ibuk storm..kiter nyer upcoming check up 21/11 nie...lg 2 minggu...

tak saba gak nak tau gender...

tp ntah la..ive the feeling yg tgh practice summersoult dlm perot nie mcm baby boy laaa....

but the truth is yet to be revealed....jeng..jeng...jeng......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2005 10:39 AM | Show all posts
korang....

air susu dah 'terjadik' ker belom???

mine....errrr....me rasa mcm dah ada dahhhhhh...... :malu:

[ Last edited by tina^^ at 14-11-2005 11:53 AM ]
Reply

Use magic Report

miau This user has been deleted
Post time 14-11-2005 11:42 AM | Show all posts
osheenz, kancil, acik,katak..oo...korang pun berat badan kurang naik yer..miau pun sama..mmg risau..tapi, doctor tak cakap apa2 pulak..bila dengar korang pun sama,..lega sikit hati miau...kalau tak, miau risau jer pasal baby ni...sihat ker tak...

wah..ezlyn dah meletup!!..sempat berposum lagi yer masa pantang2 ni..ihiksss....
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 12:13 PM | Show all posts
nak jugak ler masuk list kowang...:love: Yog punyer EDD 30.3.2006

my hubby birthday 25/3..kirenya lewat 5 hari..tapi kalau lah dia kuar same date ..
wah meriah jugak ek.hehe :-)
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-11-2005 12:15 PM | Show all posts
Hola girls!! Terima kasih kawan2 for the doas. Hmm harap2 gituh lah. Ni hari2 tgh pulun makan bebanyak.. :lol entah le... usaha jek. Walaupun kekadang tak lapar, cuba makan regularly. At least breakfast, lunch, dinner right on time. Tak lupa juga vitamins yg doktor bagi. Next week lah jumpa doctor... harap there'll be good news.:pray: I hope you girls will keep being healthy yeah. Will keep you girls posted.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 14-11-2005 10:39 AM
korang....

air susu dah 'terjadik' ker belom???

mine....errrr....me rasa mcm dah ada dahhhhhh...... :malu:


Tina,

belum lagilah...kalau mengikut buku yg i baca sepatutnya dah keluar dah colostrum tuh, tapi masih belum ada tanda-tanda tuh.  Masa bila colostrum tu keluar ek tina, sorrylah takde pengalaman....ia keluar sendiri atau bila kita gosok masa mandi ker apa ker....nak gak tau:cak::cak:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2005 04:41 PM | Show all posts
Welcome to the gang yogurt...

seronok ek ramai member yg akan melahirkan nanti...meriah..he he
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2005 04:50 PM | Show all posts
shinky...

me ader gak belek belek mine....and ader cam liquid kuar...but am not tend to taste it...terpk gak..nie colustrum ker? masa tue blur lagik...

err...biler bersama hb, well u knowlah....

ada, then cek lagik, belek belek, baca baca....tanyer tanyer yg ader experience...kompomlah....heheh :malu:..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 04:58 PM | Show all posts
Tina,

Hubby jauhlah...dia kat US sekarang nih...tu yg tak dapat kesan tuh...ngeh ngeh ngeh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2005 05:20 PM | Show all posts
shinky..sooooooo noti of u la...

hehe...sendiri boleh kesan laaa shinky...cuma kalau nak extra manjer...suruh hubby kesankan...

tp kalau hb jaoh nuuuuuunnn disana, suruh hb beli detector dari US ok....

eiii...notik sungguhlah!! :lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 05:23 PM | Show all posts
Originally posted by miau at 14-11-2005 11:42 AM
osheenz, kancil, acik,katak..oo...korang pun berat badan kurang naik yer..miau pun sama..mmg risau..tapi, doctor tak cakap apa2 pulak..bila dengar korang pun sama,..lega sikit hati miau...kalau tak ...

yup miau.. mine punya berat badan, b4 pregnant, 43kg, masa mabuk teruk terus drop 38 kg, till i dah 5 mnths pregnant still tak naik. but syukur alhamdulillah my gynae kata baby sumer ok, growing mcm biasa.... :pray:

so, don't worry sgt la as long as ur baby sihat kat dlm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 14-11-2005 10:39 AM
korang....

air susu dah 'terjadik' ker belom???

mine....errrr....me rasa mcm dah ada dahhhhhh...... :malu:


Tina..

i punya colostrum pon dah kluar dah ..kaler dia jernih n sticky kan?..dulu sket jek..skang ni cam banyak lak..padahal i baru jek masuk 6 months plus.

my ofismet siap cakap i ni sure nanti susu banyak..hehe..bra pon dah brapa kali kena tukar..dulu 34B..skang dah 36C!!..heeh...mebbe dah dekat nak bersalin..ada yg kena naik/tukar sampai 2 cup size ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 14-11-2005 04:50 PM
shinky...

me ader gak belek belek mine....and ader cam liquid kuar...but am not tend to taste it...terpk gak..nie colustrum ker? masa tue blur lagik...

err...biler bersama hb, well u knowlah. ...

ahaks.... :cak::cak:
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 14-11-2005 05:20 PM
shinky..sooooooo noti of u la...

hehe...sendiri boleh kesan laaa shinky...cuma kalau nak extra manjer...suruh hubby kesankan...

tp kalau hb jaoh nuuuuuunnn disana, suruh hb beli detector d ...



:lol :lol :lol... tumpang gelak ja... :lol :lol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2005 06:14 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 11:39 AM
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby ...



Wah bestnya storm dah tau baby boy. U dpt tau baby boy masa week ke berapa?  baby last week check up, masa tu 17 weeks,  doc kata too early to tell. tapi my doc kata why not i tak yah bagi tau u je, this is your 1st baby, let it be surprise, barula best. ohhhhhhh tidak, walaupun tak kisah boy ke girl, tapi tetap nak tau awal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by snbaiti at 14-11-2005 17:24


Tina..

i punya colostrum pon dah kluar dah ..kaler dia jernih n sticky kan?..dulu sket jek..skang ni cam banyak lak..padahal i baru jek masuk 6 months plus.

my ofismet siap cakap i ni sur ...


weh...apsal aku tak kuar apa2 lagik??... dah nak masuk 8 bulan dah ni?... :stp:   
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 06:23 PM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 14-11-2005 06:20 PM


weh...apsal aku tak kuar apa2 lagik??... dah nak masuk 8 bulan dah ni?... :stp:   



Takpe kancil, baca kat buku pregnancy dia kata tak semua ibu ngandung keluar colostrum awal... Ada yg lepas bersalin 2-3 hari keluar pun. Tp kalau nak check ada idak... cuba picit sikit mesti ada keluar sikit jek...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 07:52 PM | Show all posts
Tina,

notty eh...he heh...masa mandi shinky ada gak belek-belek..so far takde, mungkin belum lagi kot

org kata makan buah kurma, so nanti banyak susu...kena practik nih..memang nak breasfeed baby nanti...kalau susu takde tak best lah...hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14675 Replies : 44
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12627 Replies : 96
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12757 Replies : 78
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114348 Replies : 2976
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9992 Replies : 11
Hati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
lucky_peaceHati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
Views : 46093 Replies : 139
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87643 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40302 Replies : 335
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59473 Replies : 107

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:37 AM GMT+8 , Processed in 0.191134 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list