CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 29-6-2006 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by sisukon at 29-6-2006 12:34 PM
kak dideal..
su nak bersalin tak lama lagik..
ni anak su yg 1st..
kat sini su nak tanyer..kalo su amek semata2 bidadari nih jer masa dlm pantang tu sok okey tak..
kan biasanyer orang lepas pant ...


nak crite skit, masa pantang last month, kakwan cuma ambik bidadari jer...akak ni jenis tak suka telan ubat byk2...jdi masa pantang ambik bidadari ni..1sudu pagi dn 1sudu malam...stakat ni..alhamdulillah...sihat dn bertenaga..tapi kalau sesapa nak makan ubat or jamu, elok jarakkan pengambilan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2006 03:04 PM | Show all posts

Reply #94 sisukon's post

jamu kalau yg jenis serbuk memang pahit...

tapi kalau kalau jenis tablet or kapsul, takdelah pahit...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2006 03:39 PM | Show all posts
Originally posted by mmelonberries at 29-6-2006 12:15 PM

akum dideal..
aritu melon ader pm...xreply...
melon dh minum jus ni 5 ari.....
mula2 minum migrain stiap ari.... ni dh kurang sket...
tu mmg tindakbalas dia ke?
lg satu hidung melon ni asyik ...



melon

soryy kalau kak tak reply
tak pasti tak receive or what
anyway kak balas sini yer

kak rasa simptom tuh healing proses yg melon alami bila amik bidadari
kebiasaaan kita digalakkan utk teruskan pengambilan bidadari

bidadari ni boleh attack mana area/kawasan badan kita yg mungkin ada masalah tapi kita tak perasan

so buat masa ni melon boleh la kurangkan dos dulu
and at the same time minum air byk2
itu jer cara nak cure/kurangkan migrain nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2006 03:43 PM | Show all posts
Originally posted by sisukon at 29-6-2006 12:34 PM
kak dideal..
su nak bersalin tak lama lagik..
ni anak su yg 1st..
kat sini su nak tanyer..kalo su amek semata2 bidadari nih jer masa dlm pantang tu sok okey tak..
kan biasanyer orang lepas pant ...


boleh su, no problem
in fact bahan2 dalam bidadari nih mmg dah cover semua herba2 yg baik utk ibu dlm pantang mcm kacip fatimah, manjakani
pastu bidadari tak panas sebab bahan seperti asam jawa yg ada dalam bidadari buat ia sesuai utk ibu dlm pantang
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2006 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 29-6-2006 03:39 PM



melon

soryy kalau kak tak reply
tak pasti tak receive or what
anyway kak balas sini yer

kak rasa simptom tuh healing proses yg melon alami bila amik bidadari
kebiasaaan kita digalakk ...

tq kak dideal....
skang ni melon amik 1sudu pagi n malam........
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2006 04:19 PM | Show all posts
o yer ker gitu kak dideal..
kot gitu..boleh masok list nih bidadari nih..
arysa..bukan kalo jenis kapsul tu pong..still ada bau rempah2 ker??
eee.tu yang buat su loya tuh..su punyer perangai pelik siket..kalo dah susah2 kang..langsong su tolak tepi jer..tp kalo tolak tepi kang..tak pasal2 dapat notice awal ler dari cik abang..hehehe..buat haru jerk..
so kalo ada alternative lain..senang ler..
mujo ler ada bidadari nih..
pakat ngamok ler mak mentua su pasal tak mo minom herba2 tu sok..)
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2006 04:34 PM | Show all posts

Reply #100 sisukon's post

baunya tidaklah sekuat jamu serbuk...
saya pun dulu amik jenis kapsul...senang telan aje terus...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2006 04:54 PM | Show all posts
kalau beli bidadari ngan venergy capsule ( betul ke eja?) takde diskaun ke? kalau blh pm harga.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2006 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by arysa at 30-6-2006 04:34 PM
baunya tidaklah sekuat jamu serbuk...
saya pun dulu amik jenis kapsul...senang telan aje terus...


rysa guna jamu aper??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2006 09:03 PM | Show all posts
Originally posted by marissa_irayu at 30-6-2006 04:54 PM
kalau beli bidadari ngan venergy capsule ( betul ke eja?) takde diskaun ke? kalau blh pm harga.


venergy kak dideal jual rm50 jer
nanti kak di Pm rega total
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2006 09:06 PM | Show all posts
Originally posted by sisukon at 30-6-2006 05:13 PM


rysa guna jamu aper??


kebanyakkan jamu sekarang tak bau kuat
kecuali jamo kocok ( heheheh bahasa indon)
mcm set bersalin amway pun ada 2 jenis jamu
dalam btk kapsul
senang nak telan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2006 09:09 PM | Show all posts
sisukon~ kak di lupa nak explain dlm PM pasal beza antara amazing n bidadari
sebab sisu concern about kalau u kena c-section kan

actually kalau u kena c-section, u boleh amik2
sebab berbeza juger antara bidadari n amazing nih

amazing ni lebih kepada penyembuh luka dalaman
manakala bidadari walaupun membantu mnyembuh luka dalaman tapi finction dia lebih lagi antaranya sebagai memulihkan rahim dan anggota adalam wanita yg baru lepsa bersalin, membekalkan tenaga, merapatkan dan sebagainyer laaaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 09:57 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 30-6-2006 09:03 PM


venergy kak dideal jual rm50 jer
nanti kak di Pm rega total



kalau projek bulan ni tak jadi, insya allah kita akan order bidadari ngan venergy kat kak dideal ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2006 10:54 AM | Show all posts
Originally posted by marissa_irayu at 3-7-2006 09:57 AM



kalau projek bulan ni tak jadi, insya allah kita akan order bidadari ngan venergy kat kak dideal ...


Insya Allah, nanti Pm jer kak dideal
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 11:04 AM | Show all posts
sedap rasa bidadari nie..sy dah habis sebotol..nak masuk botol ke-2 pulak..

elok utk wanita..cheewaahh..tulun promote pulak.. he he he
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 11:42 AM | Show all posts
salam kak dideal,

saya ada guna satu product lain pas bersalin ni, tp mebe panas sgt sampai tgh malam saja mesti bangun buang air. saya breastfeeding my baby so takut sbb saya amik ubat tu baby saya pun panas badan sekali.

so product bidadari ni, ada effect tak pada breastmilk? buleh diambil sekali masa kita masih bf baby ker?

hermm camna cara2 pengambilannya (actually saya dah beli sebotol ni, cuma blom guna lagi).

sekian, thanks
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-7-2006 03:25 PM | Show all posts
Originally posted by salju_putih at 3-7-2006 11:42 AM
salam kak dideal,

saya ada guna satu product lain pas bersalin ni, tp mebe panas sgt sampai tgh malam saja mesti bangun buang air. saya breastfeeding my baby so takut sbb saya amik ubat tu baby  ...


kak dah balas PM mu itu

bidadari nih tak sepanas jamu2/tradisional herbs yg lain
sebab ia mengandungi bahan seperti asam jawa yg bertindak sebagai penyejuk
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2006 11:46 AM | Show all posts
hi semua...

kalau ada yg nk dapatkan bidadari..terutama area kemaman,kerteh,dungun dan kuantan...boleh hubungi/pm saya jugak..

ym:aweks_sempoii@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 11:45 AM | Show all posts
salam. tumpang tanya. dekat mana buleh shi dapatkan jus bidadari ni..shi duduk kat keramat. thanks..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-7-2006 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by shigim_mardhiya at 19-7-2006 11:45 AM
salam. tumpang tanya. dekat mana buleh shi dapatkan jus bidadari ni..shi duduk kat keramat. thanks..



bidadari tak jual di kedai2 jamu
kena beli dr dealer DCL sebab ni produk MLM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 03:26 PM GMT+8 , Processed in 0.192420 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list