CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
anak_daddy This user has been deleted
Post time 20-7-2006 04:49 PM | Show all posts

salam perkenalan

hai semua.

mcm berminat lak nak cuba bidadari ni. tapi skrg tgh berisi, kena tunggu hjg thn la nmpknya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2006 07:49 PM | Show all posts
kalu ara keningau, sabah ni maner nak dptkan bidadari?
Reply

Use magic Report

jajadanial02 This user has been deleted
Post time 25-7-2006 11:24 AM | Show all posts

Product Penjagaan Dlm Pantang

Product ape yg bagus utk dlm pantang, ye? Mcm jamu ke param? Tolong advise...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 02:29 PM | Show all posts
tataula pernah ada thread mcmni ke idak..

for me.. masa bersalin anak 1st guna Sendayu Tinggi - full set. tapi allergic ngan param n yg sapu perut tu.. jadik gatal2 n bengkak2. so.. mak mentua belikan param kampung je. kat perut sapu jadam sbb allergic gak ngan kapur + limau tu.

masa bersalin anak no 2 guna nona roguy. sama.. takbleh pakai param ngan yg sapu perut dia tuh. so.. takde sapu apape pun. cuma makan pil nona roguy tu.. pastu sapu minyak panas je kat tapak kaki n berstokin. lps 2 minggu.. tak pakai bengkung tradisional tu.. pakai beautifulnyer korset. ehehe.. to my surprise.. memang slim balik.. lagik slim drpd sblm mengandung 1st child.

apape pun.. ikut kesesuaian org kot. mungkin ada org okey pakai satu produk.. tapi produk lain tak sheshuwaii.. kat kedai jamu biasa pun ada banyak jual param yg air mancur ke apa tah.. ira just allergic menda2 tu masa dlm pantang. abih pantang.. semua bleh pakai.. pelik gak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 02:40 PM | Show all posts
Suka pakai Tropical Herbs, jamu dia tak panas sangat. Param dia elok & berkesan kalau you tempek lama2 atas badan boleh hilangkan hitam2 yg kita kena semasa mengandung. Herbal Tea dia memang boleh bantu kes sembilt.
Tapi pilis dia tak jalan sangat, sebab lagi sakit kepala adalah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 03:33 PM | Show all posts
saya guna jamu selapan mustika ratu je...baru bersalin sekali, rasa ok la produk tu, sesuai la dengan saya. lagipun tak mahal sangat la...mampu la dibeli oleh orang yang berpendapatan sederhana macam saya ni.
bengkung, saya ambik mak mertua saya punya je..
tungku, beli kat kampung, pakai tungku besi je..batu punya susah nak dapat sekarang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 04:43 PM | Show all posts
shey guna produk yg tukang urut tu buatkan... param, pilis, utk tapel.. dia guna jadam dan asam jawa... alhamdulillah.. berkesan sgt.. mmg perot kempes...

llepas sebulan, brg2 yg beli ngan tukang urut tu habis.. shey sambung guna tropical herbs amway... bagus jugak... sangat mudah n praktikal.. packaging ngam2 utk tiap2 kali guna...

pestu dalam set tropikal herbs ni ade param, pilis, tapel, minyak utk bayi, minyk utk ibu, rempah mandian, rempah utk cuci kat bawah tu, herbs tea, jamu 2 set and bengkung....kalo kiter berpantang sorang mmg praktikal betullahhhh.... teramat2 berbaloi sangat untuk price dia yg rm200++ kalo xsilap.. shey xbeli tp opismet yg bagi...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 04:44 PM | Show all posts
Originally posted by Ina_zali at 25-7-2006 02:40 PM
Suka pakai Tropical Herbs, jamu dia tak panas sangat. Param dia elok & berkesan kalau you tempek lama2 atas badan boleh hilangkan hitam2 yg kita kena semasa mengandung. Herbal Tea dia memang bo ...

shey kalo pakai param mmg gosok habis2an lah kat kulit... amazing kulit jadik halus.. mcm pakai scrub je...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2006 04:45 PM | Show all posts
Originally posted by Ina_zali at 25-7-2006 02:40 PM
Tapi pilis dia tak jalan sangat, sebab lagi sakit kepala adalah...  


agree pasal ni, lagi satu xbrape lekat kat kepala lah... kalo buat cair nnti air dia meleleh2... kalo buat pekat lak, bertabur2 sbb cepat kering... shey sampai 44 hari guna pilis yg beli ngan tukang urut...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 05:10 PM | Show all posts
Dulu anak 1, pakai nona roguy, punyer lah mahal dalam RM400 gitu. Kesan memang bagus dan sentiasa berada dalam keadaan yang berpeluh.

Anak ke 2, ingat nak pakai nona roguy, tapi mak bidan perkenalkan satu jamu melayu nama "Warisan Alfiat" murah aje RM65. Siap ngan bengkung herba lagi. Alhamdulillah.. sihat.. Tak ada masalah.

Dulu mula-mula macam tak percaya ngan jamu murah2 nie (takut tak berkesan). Rupa-rupanya sama aje ngan jamu mahal. So .. baik makan jamu yang murah nie..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 05:11 PM | Show all posts
Pasal jamu2 nie sebenarnya ikut badan jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2006 05:19 PM | Show all posts
Originally posted by hairanaz at 21-7-2006 07:49 PM
kalu ara keningau, sabah ni maner nak dptkan bidadari?



nanti dideal try tgk dlm buletin no tepon
kebayakkan dealer dideal semua dok sem malaysiai jer
Reply

Use magic Report

aHMoi78 This user has been deleted
Post time 25-7-2006 05:24 PM | Show all posts
dideal_2004,

nak tanya, amoi lu ade beli bidadari ni..b4 kawen..pastu dah kawen peknen tak minum dah bidadarii tu..terperuk jer dlm fridge..so nak tanya..bleh ke minum lagik lepas bersalin nanti,  sbb rase dah lame dlm fridge tu....
tq
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 01:56 PM | Show all posts
you all yg mkn Bidadari ni, product ni dpt kelulusan Kementerian Kesihatan ke? I don't think so sbb i read in the website, kononya supplement herbal tak perlu dpt kelulusan KKM. Which is true. But Herbal kalau campur dgn drugs yg u all ambik may have side effects! We don't know for sure how much herbs been added. Too much of everything might do harm instead of good.

Bukan ke recently dlm Edisi Siasat isu about ubat tiruan & herbal supplement?

I don't trust anything yg tak berdaftar dgn KKM.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2006 06:35 PM | Show all posts
Originally posted by muslyn at 26-7-2006 01:56 PM
you all yg mkn Bidadari ni, product ni dpt kelulusan Kementerian Kesihatan ke? I don't think so sbb i read in the website, kononya supplement herbal tak perlu dpt kelulusan KKM. Which is true. But  ...



aduhhhh.. maleh nyer nak jawab2 soklan mcm nih

sorry ekkk...jgn marah..

[ Last edited by  dideal_2004 at 26-7-2006 06:41 PM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2006 06:36 PM | Show all posts
Originally posted by aHMoi78 at 25-7-2006 05:24 PM
dideal_2004,

nak tanya, amoi lu ade beli bidadari ni..b4 kawen..pastu dah kawen peknen tak minum dah bidadarii tu..terperuk jer dlm fridge..so nak tanya..bleh ke minum lagik lepas bersalin nanti ...



seeloknya jgn simpan bidadari dlm fridge
sebab bidadari homeopati based
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2006 11:38 AM | Show all posts
erm...mcm mana dgn leesa cosmetic ekk..ada sesaper cuba x?..
sy pun tgh carik produk dalam pantang..nak wat persediaan...sok senang je trus beli..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 01:04 PM | Show all posts
Ira79.. masa u guna sendayu tinggi tu, panas tak? Ada tak effect kat susu badan (susu badan kita panas sangat ke etc etc)..
Kismis guna tropical herbs, taktaulah cemana, panas kot jadi susu badan, bila baby minum jadi ruam panas, bibir kering.. kesian baby.. bila stop makan tropical herbs, terus kulit baby, bibir jadi ok..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 01:55 PM | Show all posts
Tina makan jamu nona Roguy..makcik tina yang suggest...byk juga kwn tina cuba Warisan Afiat dan Sendayu Tinggi...Okay jer dia org...jamu ni ikut pada bdn seseorg..kadang2 sesuai,setengah org tak sesuai..............
Reply

Use magic Report

Satsuki This user has been deleted
Post time 2-8-2006 02:21 PM | Show all posts
saye pon tgh survey jamu .. yg 1st dulu bli kt bidan kampong jer.. x suker kene minum serbuk-serbuk ... yeks... ader bau lg.. x mo.. kalo ble nk mkn kapsul ajer..
kalo mustika ratu jamu selapan tuh semer kapsul ker ader serbuk eiirr..?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 01:56 PM GMT+8 , Processed in 0.108670 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list