CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 17-11-2005 03:28 PM | Show all posts

Reply #58 katak_kiut's post

tq... nanti i try cari kat salun !! tapi sampai laaaa nie tetap tk dpt gak.... ade ker sesiapa yg ade no phone tukang urut kat area kl/pj/selayang ??? transportation tak kisah... hb blh dtg jemput????:pray:

[ Last edited by zamnie at 24-11-2005 10:53 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-11-2005 11:52 PM | Show all posts
Originally posted by zamnie at 17-11-2005 12:26 PM
berape harge bidadari nie?? kat mana nak gi beli???



boleh ode ngan dideal

nanti dideal Pm yer
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 02:42 AM | Show all posts
Dah pesan kat my mum suh bawak bidadari ni..


agak2 kan kalau makan lepas bersalin, 2 botol tu tahan berapa lama??

satu botol tu berapa ml ekk?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2005 08:13 AM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 18-11-2005 02:42 AM
Dah pesan kat my mum suh bawak bidadari ni..


agak2 kan kalau makan lepas bersalin, 2 botol tu tahan berapa lama??

satu botol tu berapa ml ekk?



1 botol kdg2 boleh tahan sampai 3 minggu bergtg kepada besar sudu yg digunakan
preferably, for first time user amik 2 sudu pg dan 2 sudu mlm for the first 2 weeks
lepas tu boleh amik sesudu jer jika mahu

kalau 2 botol i think boleh le cukup almost 2 months

sebotol berat dia 250ml jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 18-11-2005 08:13 AM



1 botol kdg2 boleh tahan sampai 3 minggu bergtg kepada besar sudu yg digunakan
preferably, for first time user amik 2 sudu pg dan 2 sudu mlm for the first 2 weeks
lepas tu boleh amik sesudu ...



tengkiu...  
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 09:57 AM | Show all posts
kawah dah try sebelum pregnant haritu, tp sakit kepala sgt2.. Nape ek? x sesuai ke dgn daku?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2005 10:09 AM | Show all posts
Originally posted by kawahapi at 18-11-2005 09:57 AM
kawah dah try sebelum pregnant haritu, tp sakit kepala sgt2.. Nape ek? x sesuai ke dgn daku?



kawah~ itu antara healing proses yg memang terjadi pd sesetengah pengguna dan bergtg kepada individu juger.. mcm dideal lepas amik bidadari mlm tu, the next morning badan rasa sengal2 sgt, nak bangun dr katil pun payah, mcm siksa sgt.. dideal kena dlm 2-3 hari gak le.. tapi tetap teruskan dan asfter a few days, hilang semua rasa sengal2 tu.. now rasa bertenaga jer esp waktu mlm.. eheheheheheee..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 11:10 AM | Show all posts
kita dah 58 hari dari bersalin hari tu..start minum bidadari dari 25/10 dulu. so far oklah, cuma masa mula minum tu tak suka rasa dia...tapi sekarang boleh terima rasa dia...tak perasan pulak pasal  healing crisis. Effective atau tak , tak boleh comment lagi , sebab kena tunggu lepas 100 hari, kalau hubby puji ,,,,berkesan lah kot....hari ni dah abis dah. nih tengah tunggu poslaju dok hantar bidadari lagi. order sampai 3 botol, senang cerita......mana nih..tak sampai -sampai lagi ...jenuh dok tunggu! :love:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-11-2005 02:19 PM | Show all posts
Originally posted by rzjs at 18-11-2005 11:10 AM
kita dah 58 hari dari bersalin hari tu..start minum bidadari dari 25/10 dulu. so far oklah, cuma masa mula minum tu tak suka rasa dia...tapi sekarang boleh terima rasa dia...tak perasan pulak pasal ...



pehhh... ini mcm mesti cik abg bertambah syg kat u.. maklumler 100 hari tunggu, mesti mantap giler nih :lol
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 03:02 PM | Show all posts
ada orang sakit kepala, ada yg yg rasa letih, mengantuk macam yg saya alami...tapi lepas 2-3 hari ok dah...pulak tu masa mula2 amik bidadari ni bersaing pulak dgn phyto fiber...apalagi.. double healing crisis...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2005 04:51 PM | Show all posts
In ada beberapa persoalan mengenai bidadari bagi panduan ibu-ibu lepas bersalin

Soalan : Kalau lepas bersalin, bila boleh mula minum Bidadari?

Jawapan : bagi yg baru lepas melahirkan anak, elok di minum bidadari secepat yg boleh. mulakan dr 2 jam pertama selepas bersalin. lagi cepat, lagi baik. lepas bersalin paling baik sebab kita nk keluarkan darah2 kotor (nifas) dlm rahim, selain utk kecutkan semula peranakkan, membaiki sistem kewanitaan. aturan minum sama jugak, 2 sudu, 2 kali sehari..


Soalan : Kenapa lepas bersalin boleh minum bidadari sedangkan ketika itu darah nifas sedang keluar, tapi waktu datang haid tak boleh minum?

Jawapan : Lepas bersalin, kita mmg baru lepas melalui satu perubahan dlm kehidupan kita..proses mengandung dan melahirkan bayi tu, telah merubah keadaan rahim, peranakkan dan sistem kewanitaan kita yg lain...jadi selepas melahirkan, kita nk betulkan semula..membina semula..sebab tu kena keluarkan segala darah2 kotor dr rahim..bidadari akan mencuci rahim semula... kalau dlm keadan haid..ni proses normal yg kita lalui setiap bulan. kita dilarang minum bidadari masa ni sebab ditakuti darah turun dgn byk dan ditakuti menggganggu tugasan harian kita. bukan le disebabkan bidadari boleh bahayakan rahim atau sebagainya.. sebab tu lepas bersalin..kita berpantang..rehatkan diri..utk betulkan semula segala2nya..tapi time period..kita jalani hidup/kerja seperti biasa..kan?..sebab tu tak digalakkan ambil bidadari...


Soalan : Ibu yg sedang menyusukan anak boleh ke minum bidadari ni? takut susu keringla....

Jawapan : Bidadari ni boleh diambil seawal lepas bersalin.. takde masalah kalau nak ambik kalau menyusukan baby.. BIdadari ni tak panas, tak menjejaskan pengeluaran susu badan...


Soalan : Bidadari ni ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan ke tidak?

Jawapan : Pemakanan Kesihatan atau Minuman yg tidak dikelaskan dalam kategori ubatan tidak perlu kelulusan KKM. Tidak mengandungi dadah dan bukan UBAT.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2005 01:06 AM | Show all posts
Betul ke nak minum dia takleh guna sudu besi? ada sesapa leh kompm kan tak? sbb suh my mum beli kat kawan dia, and org tu cakap takleh minum guna sudu besi, kena pakai plastic..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2005 09:44 AM | Show all posts
rk..mebbe sbb salah satu kandungan dalam bidadari nie, adalah madu kot..sbb tu takleh pakai sudu besi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2005 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 7-12-2005 01:06 AM
Betul ke nak minum dia takleh guna sudu besi? ada sesapa leh kompm kan tak? sbb suh my mum beli kat kawan dia, and org tu cakap takleh minum guna sudu besi, kena pakai plastic..



yup betul, sebab bidadari nih homeopati based and tak boleh guna sudu besi, ala... kira mcm aada complikasi la sebab elemen besi tu beri kesan pd komposisi bidadari, in fact semua produk yg homeopati based mcm salindah, examo, dbrain semua tak boleh ada touch dgn besi...

so the best way, boleh guna sudu plastik or tuangkan jer atas penutup botol bidadari jer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2005 09:47 AM | Show all posts
Ibu-ibu breasfeed boleh amalkan bidadari ni sebab bidadari tak panas, w'pun komposisnyer as persediaan herba
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2005 03:08 PM | Show all posts
utk ibu yang bersalin melalui c-section pulak, adviseable amik 1 sudu  2 kali sehari
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-12-2005 10:30 AM | Show all posts
saja nak up balik topik
Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 01:58 PM | Show all posts
salam..
hmmm kt pon nak jugak kalo ade contact makcik2 yg boleh urut, mandi,tungku sume tu...tolong ekk sape yg ade contact no. inform kt sini
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 02:07 PM | Show all posts
wansha,

bgtau ler area mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2005 02:07 AM | Show all posts
area selangor...kt dok kt dgn sg buloh...tp kalo ade area gombak ke..selayang ke..kepong ke..shah alam ke..blh gak..
nak tau gak bp charge ..ape servis nye...manela tau kalo2 kt memerlukannyer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:13 PM GMT+8 , Processed in 0.086346 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list