CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 10-11-2005 02:33 PM | Show all posts
ohhh...
aku gi jumpa doc... doc tuh singh bukan muslim pon
dia ckp ngan aku... you'r just pregnant, not sick... you can fast... hehehhe

kalau bab nyusu tuh maybe up to the mother laaa.... ada yg nyusu kalau tak makan susu pon tak keluar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2005 10:50 AM | Show all posts
Originally posted by AjuZ7675 at 8-11-2005 11:15 AM


rasanya mak cik urut ni x de no contact kot,sbb hubby hari tu gi rumah dia terus ckp nak berurut.tapi ajuz try tanya kot2 dia ada no tel .nanti kalau ada ajuz pm. mmg mak cik ni kena jemput..ma ...


thank you so much dear...

actually mak mertua suruh balik kampung bila dah bersalin tapi kesian pulak ngan mama cik dee... so tak balik kampung hubby kot... apa2 pun buat kat sini gak :D

amacam raya you all mommies sumer? hopefully cik dee tak la gain byk sgt...

oklah, kerja byk nieh... nanti sambung lagi ok?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 11:19 AM | Show all posts
Nak tanya pada forumers sumer, kat mana nak cari orang yang boleh mengurut kat sekitar PJ? Helang due end of December ni and cadang nak berpantang kat rumah mak di Sek 14, PJ. Tapi tanya mak, dia pun tak tau kat mana nak cari tukang urut kat area tu... Kalau ada yang tau tukang urut kat area tu or yang sekitar PJ ( damansara ke, kelana jaya ke, bangsar ke ), boleh share dengan Helang? Terima kasih...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 11:19 AM | Show all posts
Anyone into Bio Jelly tak?..Storm tengok Wanita Hari Ini aritu...dia ader tunjuk set bersalin..ader tuam utk mama n baby...saper ader details dia ekk?..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 11:29 AM | Show all posts
Aah ler, takde sapa2 ker nak cerita pasal set bersalin? Bagi ler info lebih2 sikit pada 1st timer
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2005 08:13 AM | Show all posts
Sorry kalau ter off topic lak..tapi ada kaitan ngn budget/belanjawan lepas bersalin gak ni..


Kalau ada rezeki, leh la survey2 budget utk akikah anak nanti..

dengar kata kambing kat msia skang ni 400 ringgit seekor, PIL last wiken habis nearly seribu lebih gak buat akikah my niece..

lepas tu dorang ada cakap pasal kena sedekah emas seberat rambut anak, pernah dgr/bljr before this, tapi tak igt plak..

ada sesapa yg tahu apa hukumnya?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2005 09:24 AM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 15-11-2005 08:13 AM
lepas tu dorang ada cakap pasal kena sedekah emas seberat rambut anak, pernah dgr/bljr before this, tapi tak igt plak..


tak pernah dengar pulak
rasanya ini more to adat
bukan hukum agama
sebab dalam islam cuma ditekankan akikah jer
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2005 04:54 PM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 11-11-2005 11:29 AM
Aah ler, takde sapa2 ker nak cerita pasal set bersalin? Bagi ler info lebih2 sikit pada 1st timer

ada thread pasal set bersalin ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-11-2005 06:45 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 15-11-2005 09:24 AM


tak pernah dengar pulak
rasanya ini more to adat
bukan hukum agama
sebab dalam islam cuma ditekankan akikah jer


I've done a bit of research on this and jumpa this one site mentioned pasal sedkeah PERAK seberat rambut anak, not emas, sunnah Rasulullah SAW katanya..

Wallah hualam..

ni link dia..

http://www.muslimhands.org/Site/Pages/OurWork/Gifts/Aqiqah


sebelum ni pernah dgr gak but tak igt la kat mana..:stp::stp:
cuba tanya yg lebih ariff tgk
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2005 08:31 AM | Show all posts
Dah order Tropical Herbs Amway dr Dideal...Walau lambat lagik...tapi saje jek buat persiapan awal..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2005 08:47 AM | Show all posts
Berapa RM yer set Amway nih?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 08:29 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 16-11-2005 08:47 AM
Berapa RM yer set Amway nih?

Dideal bagi dealer price RM210...postage kena bayar sendri...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 09:42 AM | Show all posts
Kalau I nak order dgn Dideal mcm mana? Ada contact ke? I pun nak guna Tropical Herbs jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 09:46 AM | Show all posts
Originally posted by Ina_zali at 17-11-2005 09:42 AM
Kalau I nak order dgn Dideal mcm mana? Ada contact ke? I pun nak guna Tropical Herbs jugak.

Contact no Dideal...no opis nih..03-8888 2707 (DL) yg henpon tak ingat ler...nama betul dia Ella..bleh tanya banyak benda ngan dia...well experience...;)
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 10:33 AM | Show all posts
tq all for the info  ... nak tanye skit.. ade sesiape yg kenal tukang urut duduk kat area cheras ker atau kw. sekitarnye?? kite due dlm bln dec nie!!! tlg ekkkk....:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 10:35 AM | Show all posts
tq all for the info  ... nak tanye skit.. ade sesiape yg kenal tukang urut duduk kat area cheras ker atau kw. sekitarnye?? kite due dlm bln dec nie!!! tlg ekkkk....:pray:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2005 10:38 AM | Show all posts

Reply #56 zamnie's post

sorry terhantar 2 x....
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 12:26 PM | Show all posts

Reply #20 dideal_2004's post

berape harge bidadari nie?? kat mana nak gi beli???
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 03:12 PM | Show all posts
Cuba tanya dekat salun2. Kadang2 dowang nih pon ada wat servis mengurut utk pakej bersalin gak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 03:25 PM | Show all posts

Reply #58 katak_kiut's post

tq... nanti i carik gak!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.184297 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list