CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
 Author| Post time 19-10-2006 11:53 AM | Show all posts
Nak inform berita gembira, utk kawan-kawan yg mengemari minuman bidadari
PEMBELIAN SEBOTOL BIDADARI PD HARGA RM48.80 ANDA AKAN DPT KEAHLIAN DCL PERCUMA
LEPAS TU BOLEH BELI BIDADARI PD HARGA MEMBER RM39 JER
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2006 12:16 PM | Show all posts
dideal

bulan Mac nanti saya beli bidadari semula dgn U
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2006 11:24 AM | Show all posts
Originally posted by katabatik at 21-10-2006 12:16 PM
dideal

bulan Mac nanti saya beli bidadari semula dgn U



wokey :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 05:24 PM | Show all posts

Set Berpantang

Assalamualaikum kengkawan

mama nak tanya dan nak minta pendapat tentang set berpantang..mana yang bagus dan harga pun reasonable..mama lagi 2 bulan nak bersalin tp still tak decide lagi..org kata amway paling bagus..tp mcm mahal la plak..lagipun sapa dealer amway kat sini?

kalau dah ada topic ni..mama mintak maaf....tak larat nak selak page sampai belakang...

ok...tq
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2006 12:15 PM | Show all posts
nak tanyalah. bila sebaik2 kita beli set dlm pantang ni? yelah pregnant masa bulan ke berapa? sy pun tak tau nak pakai set pantang yg mana?

pastu nak tanyalah, kat mana nak beli tepel, param dan seangkatan dgnnye?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2007 11:54 AM | Show all posts
slm...
nk tny kak dideal atau sesapa yg berpengalaman...
sy dh minum bidadari..setakat skrg takda prob la..cuma 1st day jer sakit kepala..
lepas tu ok la..rasa la ada kesan...bdn bertenaga ..bila bersama suami..rasa best ..hehe..
soklan saye..saye ada amik pil perancang...bole ke tak sbnarnya minum bidadari ni...
sy rasa (ni jwp sy sdiri) mcm takda masalah sbb bidadari nni kandungan nya herba..bknnya ada dadah mcm ubt biasa...sapa leh pastikan hal ini...?
thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2009 03:39 PM | Show all posts
Pad bersalin herba Susen ni org kata bagus utk cepat baikkan luka. X gatal & berangin je bila pakai.

Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli produk Lifecode atau Susen, sila hubungi Puan Zawiyah +6019-264 8623 (Marketing Manager) syarikat tersebut. Selain daripada pantiliner ada gak pad siang/malam, pad bersalin, pampers baby, pakaian dalam membentuk badan, susu colustrum (utk perbanyakkan pengeluaran susu ibu) & mcm2 lagi produk kesihatan.

Ada promotion terbaru 1 box supply utk wanita mengandung & bersalin which contains:

9 green - pack of pantiliners (for daily use)
8 blue - pack of sanitary pack (regular)
3 pink - pack of sanitary pack (overnight)
1 yellow - pack of sanitary pack (heavy flow - bagus pakai lepas bersalin)
4 pieces of vagina inflammation self-test card (boleh tanya lebih lanjut pada Puan Zai)

Price - RM183 (free membership) + lebih kurang RM10 courier charges (door to door)
Contact : Puan Zawiyah +6019-264 8623
http://zawiyah-lifecode.blogspot.com/

Hope this helps... Puan Zai ni sangat helpful. Tanya je apa2 pasal product ke, keahlian ke, InsyaAllah dia akan membantu. Sebab dia mmg employee company Lifecode ni (bukan pengedar biasa)...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2010 10:46 AM | Show all posts
akak ada post entri mengenai nie dlm blog akak...kalau ada masa jemputlah ke blog akak ye....
http://bidanbersalin.blogspot.com
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2012 03:48 PM | Show all posts
Set Berpantang

Terdapat pelbagai jenis set berpantang yang terdapat dipasaran, bagi ibu-ibu yang akan bersalin/baru bersalin pasti akan keliru set mana yang perlu dibeli. Terdapat beberapa kriteria yang harus anda fikirkan semasa membeli set berpantang.

Antaranya ialah

Pastikan set yang anda beli itu mestilah selamat dan tidak memberi sebarang kesan mudarat kepada ibu dan bayi. Terdapat set berpantang yang boleh menyebabkab bayi anda cirit atau mengganggu pengeluaran air susu ibu dan seterusnya mengganggu bayi menyusu.

Set berpantang tersebut boleh dimakan walaupun bayi anda kena kuning, adakah anda sanggup menunggu hingga 2-3 minggu untuk makan makanan kesihatan dalam masa yang sama badan anda sudah keletihan, masuk angin dan tidak bertenaga. Anda perlu sihat dengan cepat kerana bayi anda memerlukan anda.

Badan anda harus rasa sihat, bertenaga dan tidak mudah letih kerana semasa berpantang bayi sering berjaga diwaktu malam, jika ada anak-anak yang lain mereka juga perlukan perhatian dari anda.

Set berpantang yang anda pilih juga boleh menyebabkan luka cepat sembuh.

Sembelit merupakan igauan ngeri bagi setiap ibu yang bersalin samada secara normal atau ceaserian. Jika set berpantang anda mampu mengelakkan sembelit dan mudah lawas itu adalah yang terbaik untuk anda.

BONUS jika set berpantang itu mampu membantu menghasilkan susu ibu dengan cepat dan banyak, itu merupakan satu kejayaan untuk anda.

Pilihan di tangan anda..


Saya mencadangkan set bersalin Shaklee yang terbaik untuk anda dan bayi anda

Vitalea (multivitamin)
Vitamin C
B Complex
Zinc

ESP untuk membantu penyusuan ibu

Ostematrix untuk mengelakkan sembelit dan untuk kesihatan tulang.

Untuk maklumat lebih lanjut sila email arnisyazila@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:32 AM | Show all posts
Lagi testimoni set berpantang Shaklee.

Salam.. Nak share pengalamn sendiri ni..saya start makan shaklee baru je tu pon amek set berpantang yg sangat superb!! Okie..

1)Masa bersalin saya trauma bleeding sbb kesilapan hospital, so luka n jahitan yg banyak menyebabkan saya susah nak begerak..mmg takot la even nak duduk.

2) lepas 3hari dibenarkan kuar wad, hari kelima anak disahkan jaundis, tinggi lak tu bacaannye..kompom2 stress, degn sakitnye dgn anak kene tahan wad, mmg pantang cowboyla saya, so bile anak kuning saya xbleh makan ape2 jenis jamu pon..

3) makin hari sakit luka xsembuh..rasa ngilu, kebas n nyut2 betambah2..hehe.

4) Then bile saya review balik pasal shaklee, saya terus decide nk amek, actually penah usha2 masa preggy, tp mak mntua suh mam jamu je dats y x beli, now bile da 2minggu jahitan n luka xbaik2 br rasa nyesal...hahah

5) After dapat set berpantang, saya trus cepat2 minum esp tu, dah la sodap, susu plak..xpayah cakap...TERPANCUT2 bile anak lepaskan time menyusu, habis baju n muka baby..hehe..lau pam tu..memey meriahla...sebelah je dapat lebih 4oz...perghh..bangga ibu..

6) Dan yang paling saya rasa bahagia bile luka jahitan yg banyak tu da semakin sembuh, jalan pon xtakot, nak duduk lagila xtakot...lau dulu nk duduk pon rasa ngeri, now siap da bleh bersila..baru SEMINGGU tau amek set berpantang nie!!!

7) tang badan plak memey rasa segar je n bertenaga even jadi JAGA kan malam2, anak kuat menyusu, sejam sekali bangun, tapi xde hal..bile siang pon, saya maintain lagi..xdela rase mngantok sangat..BERBEZA bile xamek shaklee...

Jadik....kesimpulannye kat sini SHAKLEE memey BEST... Lau org dtg melawat, mesti saya dok puji2 shaklee nie, sbb org asyik tegur sya macam org xpantang..hahahah... Mesti kene teruskan dengan shaklee after diz sbb da fall in love ngn Shaklee...tq...

P/S: menyesal xamek shaklee pas besalin dulu...xdela asyik terbaring je sbb takot nk gerak n duduk..memey menyesal!!! Hahahhaha...

Credit to Noor Akilla Salleh

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 02:05 PM | Show all posts
antara supplemen yg sy continued makan masa mengandung & makan masa/lepas pantang antaranya calcium amyway & pramilet/obimin .selain daripada tu amik madu,pati kurma & delima,myk zaitun & habbatus sauda ..itu semua nk bg badan cepat sihat dan utk tambah susu. cuba pd yg natural & sunnah. berpeluang juga dapat perah susu mcm ibu2 yg lain semasa bekerja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 03:38 PM GMT+8 , Processed in 0.076030 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list