CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 3-8-2006 11:26 AM | Show all posts
atas kita lah nak makan jamu jenama aper--yang sesuai...

saya anak pertama sampai anak ker 3 makan nona roguy set bersalin..
alhamdulillah OK..saya puas hati..
ader kengkawan guna sendayu tinngi pun ok..
ader jugak kengkawan guna jamu buatan kg pung ok jugakkkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-8-2006 11:47 AM | Show all posts
Eynda guna NR....lepas bersalin anak ke2 ni pun tetap dgn NR...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2006 12:07 PM | Show all posts
Masa 1st guna jamu bidan yg mengurut kan kampung.

Yg ni tak tau lagi tgh survey, sbb nak berpantang di KL aje. Aritu check kat Mydin 'Warisan Afiat' dgn Afiat. Sapa pernah pakai ? YG mana satu lagi bagus ek? Warisan Afiat ni harga mahal sikit dr Afiat..tapi tgk lebih kurang aje itemsnya..:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2006 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by O2 at 3-8-2006 12:07 PM
Masa 1st guna jamu bidan yg mengurut kan kampung.

Yg ni tak tau lagi tgh survey, sbb nak berpantang di KL aje. Aritu check kat Mydin 'Warisan Afiat' dgn Afiat. Sapa pernah pakai ? YG mana satu l ...

teh gune warisan afiat tuh
68.00 saje.
utk permulaan tuh best, tapi minyak die tak panas sgt. teh tak leh pakai param atau pilis coz teh G6PDintermediate.
first baby teh, guna jamu puteri ayu. yg tuh mmg confirm jalan. minyak die pun ok. bedak die sangat ok. tapi cari skang dah tak jumpe. bidan tuh dah tak jual.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 07:28 PM | Show all posts
Originally posted by Satsuki at 2-8-2006 02:21 PM
saye pon tgh survey jamu .. yg 1st dulu bli kt bidan kampong jer.. x suker kene minum serbuk-serbuk ... yeks... ader bau lg.. x mo.. kalo ble nk mkn kapsul ajer..
kalo mustika ratu jamu selapan tu ...


HMM... JAMU SELAPAN MUSTIKA RATU TU...BIJIK2 KECIL DIK, BUT KENA LAA ATUR IKUT HARI2 DIA.  TAK TAU LAA SKANG NI.  SUKA MINYAK TELON DIA UTK BABY.  KALAU SERBUK2 TAK SUKA, CUBALAH BIDADARI.. LENGKAP RAMUANNYA UTK KAUM HAWA...TAK KIRA UTK MENTEN KER, LEPAS BERSALIN NORMAL OR CEASER, MENYUSU  KER, SENGGUGUT, KEPUTIHAN, RAHIM TAK KUAT KIRA SMUAA HAL WANITA LAAH.

http://forum.cari.com.my/viewthr ... page%3D2&page=1

BOLEH TENGOK KAT LINK ATAS TU.. PILIS, AIR MANCUR PUN OK. MUSTIKA RATU PUN..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 09:57 AM | Show all posts
Saya 2 kali pantang pki amway..ingt nk cuba yg lain gak..tp tk tau lagi nk pakai ape??
Reply

Use magic Report

casturee This user has been deleted
Post time 9-8-2006 12:19 PM | Show all posts
aku pon tgh cr gak jamu utk mase pantang2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 12:30 PM | Show all posts
Kalau ikutkan pengalaman korang semua, barang2 yg macam mana dikatakan  lengkap untuk set berpantang nie?Khas untuk kita la from head to toe, luar dan dalam? Agak2 boleh ke campur dgn produk lain2. esp. untuk luaran.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2006 12:51 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 3-8-2006 11:47 AM
Eynda guna NR....lepas bersalin anak ke2 ni pun tetap dgn NR...



eynda.. NR tuh brand aper lak? kita pun tgh survey nih!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by O2 at 9-8-2006 12:30 PM
Kalau ikutkan pengalaman korang semua, barang2 yg macam mana dikatakan  lengkap untuk set berpantang nie?Khas untuk kita la from head to toe, luar dan dalam? Agak2 boleh ke campur dgn produk lain2. ...

rasanye amway tu dah cukup dah O2...sumer ade.. tukang urut je xde dlm pakej... :bgrin:

tp kalo leesa formula punye xterai lg.. ade tambahan tungku... xtaulah ok ke tak sbb shey guna batu bata jek..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by aja_cute at 9-8-2006 12:51 PM



eynda.. NR tuh brand aper lak? kita pun tgh survey nih!

nona roguy
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 01:27 PM | Show all posts
Originally posted by HerSheys at 8-8-2006 05:02 PM

rasanye amway tu dah cukup dah O2...sumer ade.. tukang urut je xde dlm pakej... :bgrin:

tp kalo leesa formula punye xterai lg.. ade tambahan tungku... xtaulah ok ke tak sbb shey guna batu bata ...



Amway ek. ok boleh masuk list . lagipun ada member opis ni jadi member Amway.. leh tanya dia details lagi. Haah! Baru ingat nak kena cari tungku, masa kat kampung aritu mak ada 2 tungku batu sungai satu kecik satu besar.. Yg besar tu dah pecah, tinggal yg kecik aje.. mana nak cari batu sungai untuk tungku ek? Sheys guna batu bata? Yg buat rumah tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 01:36 PM | Show all posts
Originally posted by O2 at 9-8-2006 01:27 PM



Amway ek. ok boleh masuk list . lagipun ada member opis ni jadi member Amway.. leh tanya dia details lagi. Haah! Baru ingat nak kena cari tungku, masa kat kampung aritu mak ada 2 tungku batu  ...

nak carik batu sungai kena gi kat sungai la.. shey masa dh nak abis pantang baru dpt batu sungai... masa awal2 tu mmg pakai batu bata.. aahlah batu bata yg nak buat umah tu.. hahaha... sedap jugak pakai.. sama cam pakai batu sungai... kepanasan pon tahan lama jugak... siap terbakar2 lagik kain nak balut tuh.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 01:47 PM | Show all posts
klau ceaser...jamu apa yang sesuai yer...nak berbengkung2 tu bleh ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 02:06 PM | Show all posts
Originally posted by HerSheys at 8-8-2006 05:36 PM

nak carik batu sungai kena gi kat sungai la.. shey masa dh nak abis pantang baru dpt batu sungai... masa awal2 tu mmg pakai batu bata.. aahlah batu bata yg nak buat umah tu.. hahaha... sedap juga ...



Wahh! camne nak pegang gedabak camtu. Tapi kalau pakai batu tungku yg berat/besar..memang sedap aje rasa. panas pun tahan lama.. agak2nya kalau tak dpat batu sungai yg sesuai.. nk rembat  la seketul 2 batu bata kat projek perumahan kat umah tu.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 02:11 PM | Show all posts
Originally posted by O2 at 9-8-2006 02:06 PM



Wahh! camne nak pegang gedabak camtu. Tapi kalau pakai batu tungku yg berat/besar..memang sedap aje rasa. panas pun tahan lama.. agak2nya kalau tak dpat batu sungai yg sesuai.. nk rembat  la  ...

hahaha... alah.. batu bata yg shey guna tuh pon kebetulan dah terkerat dua... jumpa kat blakang umah.. dulu2 nye balance batu buat rumah... so xdelah berat sgt....n xbesar sgt
nikmat betul tiap kali bertungku... panas je perut sampai ke dalam....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2006 02:13 PM | Show all posts
Originally posted by kembara at 9-8-2006 01:47 PM
klau ceaser...jamu apa yang sesuai yer...nak berbengkung2 tu bleh ker?

most of kawan2 shey yg bersalin c-sect xberbengkung... tp rasanye after 2 weeks dah boleh rasanye...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 02:20 PM | Show all posts
me......guna sendayu tinggi jerk
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 09:33 PM | Show all posts
1st child guna mustika ratu...tak tahan bau yg semerbak tu..so,

2nd child, guna amway...sama jugak..tak tahan bau n tak larat makan ubat pahit n letak ntah apa2 color kat perut tu sb nak bagi kempis perut..so,

3rd child ambik leesa formula ..mmg sgt2 puas hati..sb dia takde param, instead dia ganti ginger cream yg mmg colorless untuk letak kat dahi n satu badan (ginger kan buang angin)..kat perut guna slimming cream, so, mmg colorless n odorless...ubat2 pun tak banyak kerenah...tunku pun dia bagi sekali in the set n yg best nya tunku tu hanya perlu steam jerr...sgt2 mudah...norsha mmg suka leesa formula nie...untuk wanita zaman moden..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by norsha at 9-8-2006 09:33 PM
1st child guna mustika ratu...tak tahan bau yg semerbak tu..so,

2nd child, guna amway...sama jugak..tak tahan bau n tak larat makan ubat pahit n letak ntah apa2 color kat perut tu sb nak bagi ke ...



Norsha, amway punye tropical herbs yg rega RM260 tu kan?

Leesa formula tu plak berapa RM ek utk set bersalin tuh?

Aja pun tgh sibuk nak survey gak nih since dah nak masuk 3rd trimester peknen heheh! :bgrin:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 02:19 PM GMT+8 , Processed in 0.097545 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list