CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3694|Reply: 29

Cara Block seseorang kita 'kurang suka' dalam forum ni

  [Copy link]
Post time 14-10-2021 05:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 2-11-2021 02:18 PM

ok..untuk korang belum berapa nak tau ,forum kita, ada options blacklist
yang mana,kita boleh block seseorang yang kita kurang  'minat nak baca
segala post2 dia dalam forum ni ,katalah korang tak suka saya  hehe

cara block nya. korang boleh pergi ke bahagian friends




pergi option.my blacklist dan taip nama dan add,dan siap di block




untuk remove pula mudah sahaja, tengok anak panah tu





kelebihan nya, korang tak akan nampak dah post2 ' si dia'
dalam forum ini lagi, dia akan auto hide.tapi,korang kena login lah
baru berjaya hide dia.

apa pun. berforumlah dengan berhemah, kongsi pendapat yang baik2
kongsi ilmu yang ada boleh jadi rujukan pada orang yang membaca
nak gaduh2 sampai bila? dosa kita 'melekat' dalam forum ni  :_D





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-10-2021 06:27 PM | Show all posts
Bmanafaat. Tq for sharing.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2021 06:43 PM | Show all posts

ya,sebab cara ini boleh mengelak kan kita buat dosa memaki orang itu
apa pun, dalam forum ini,banyak lagi  board2 yang kita boleh lepak
untuk menimba ilmu..




Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tq @musangbodoh

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
so kita xnmpk dia..dia xnmpk kita??
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 03:36 PM | Show all posts
so kena add dia dulu, baru boleh block?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 06:52 PM | Show all posts
edayildiz replied at 1-11-2021 01:33 PM
so kita xnmpk dia..dia xnmpk kita??

dia nampak kita awak sebab dia tak block kita hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 06:53 PM | Show all posts
makton replied at 1-11-2021 03:36 PM
so kena add dia dulu, baru boleh block?

tak payah add friend, cubalah dulu, apa2 masalah quote saya sini
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-11-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 1-11-2021 06:52 PM
dia nampak kita awak sebab dia tak block kita hehe

la yeke..ingt dedua xnmpk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 07:09 PM | Show all posts
edayildiz replied at 1-11-2021 07:03 PM
la yeke..ingt dedua xnmpk

haha,sekurangnya,takla kita buat banyak dosa membaca post2 dia dah
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 1-11-2021 07:09 PM
haha,sekurangnya,takla kita buat banyak dosa membaca post2 dia dah

tp dia nampak kita..dia kutuk kita..kita xtau pulak
tp kan kalau dorg reply kita..xblh la kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 07:20 PM | Show all posts
edayildiz replied at 1-11-2021 07:11 PM
tp dia nampak kita..dia kutuk kita..kita xtau pulak
tp kan kalau dorg reply kita..xblh la kan
  1. tp dia nampak kita..dia kutuk kita..kita xtau pulak
Copy the Code
dalam forum ini,saya nasihatkan kita berforum dengan berhemah, iaitu

tak perlu layan kalau ada yang provoke@buat kita naik darah..
dia nak kutuk kita sampai lebam -itu hal dia..yang penting,kita
'tak payah' baca ,sebab kita dah blocked dia pun- so IGNORE




  1. tp kan kalau dorg reply kita..xblh la kan
Copy the Code
dia memang boleh reply kita, tapi,kita tak payalah baca sebabdah auto hide post dia
cuma kalau nak baca pun boleh aje.ada saja button boleh baca di post yang kita
hide tu..tapi,macam saya nasihatkan tadi,lebih baik jangan baca,dan teruskan
saja hal kita dalam forum ni bergembira dengan kawan2 yang dapat terima'kita
seadanya.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 07:23 PM | Show all posts
edayildiz replied at 1-11-2021 07:11 PM
tp dia nampak kita..dia kutuk kita..kita xtau pulak
tp kan kalau dorg reply kita..xblh la kan

kalau awak masuk thread yang si dia ada post, post dia akan keluar begini



dan kalau masih nak baca dan akan sakit hati hehe,boleh saja
klik anak panah tu dan baca

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 1-11-2021 07:23 PM
kalau awak masuk thread yang si dia ada post, post dia akan keluar begini



oic..ok la khenzz..nnti mlm ni i try godek2
tq ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2021 07:46 PM | Show all posts
edayildiz replied at 1-11-2021 07:27 PM
oic..ok la khenzz..nnti mlm ni i try godek2
tq ye

hehe semuga berjaya apa2 masalah boleh quote saya sini

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 07:24 AM | Show all posts
trunks replied at 1-11-2021 07:20 PM
dalam forum ini,saya nasihatkan kita berforum dengan berhemah, iaitu

tak perlu layan kalau ada  ...

nak tnya, kalau hide post, kita cuma hide komen dia kat post itu shja @ smua komen2 dia kat smua post?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-11-2021 07:34 AM | Show all posts
trunks replied at 1-11-2021 06:53 PM
tak payah add friend, cubalah dulu, apa2 masalah quote saya sini

ni cth sorang forumer. kat mana yg sy boleh click utk block dia?



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2021 01:30 PM | Show all posts
makton replied at 2-11-2021 07:34 AM
ni cth sorang forumer. kat mana yg sy boleh click utk block dia?

makton kena ikut step2 untuk block dia di post 1 ni

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1276622&page=1#pid150064637

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2021 01:32 PM | Show all posts
makton replied at 2-11-2021 07:24 AM
nak tnya, kalau hide post, kita cuma hide komen dia kat post itu shja @ smua komen2 dia kat smua p ...

di semua post2 dia  dalam forum ni.selagi kita login ID forum
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 01:48 PM | Show all posts
trunks replied at 2-11-2021 01:32 PM
di semua post2 dia  dalam forum ni.selagi kita login ID forum

ok tq...                           
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 05:35 PM GMT+8 , Processed in 0.102947 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list