CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

[Haiwan & Tumbuhan] Pasir Apakah Sesuai Untuk Bebulus?

  [Copy link]
Post time 17-9-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 17-9-2021 12:12 PM
jumlah semasa 17  betul mmg beza kualiti tofu cindy berbanding yg rm10-12 camtu. ingat nka try a ...

Product adabi ke? Tak pernah dengar brand ni. Harga berapa tofu adabi tu? Tu lah apa2 barang anakbuls ni beli online je sekarang, malas nak keluar masuk petshop
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iollss ade 3 ekor kucing.jadi ade 2 litter box 1 hooded lagi 1 yg biasa.gune pasir crystal sebab senang.dalam 2 hari sekali scoop.seminggu sekali tukar pasir dan basuh litter box.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I duk rumah kampung. So waktu siang I galakkan kucing I buang ja kat pasir luar tapi mmg spare untuk mlm la litre yg biasa ja cuma untuk baby I beli tofu. Kat petshop mahal sikit
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm aku suka guna Power Sand coffee. sbb anak bukus aku smua indoor. ada la 3ekor tdo dgn aku dlm bilik. dlm bilik aku letak pasir power sand coffee ni mmg tak beebau lgsg. lgipun rumah aku mcm tertutup skit. dlm bilik air ada 4bekas pasir. Alhamdulillah tak la tengit sbb coffee power sand the best
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi cikpuan trexxxxi. Kedai kita guna tofu brand reallabs. Clumping okay. Bau pun kurang. Budget lebih boleh try pottycats. Tapi sebab brand ni taknak bg stock harga dealer kat kedai iols jadi iols malas nak beli dah. Hahaha reallabs pun dh okay. Supplier bagi rm18. Kedai biasa jual 22-25.

Dulu2 layan la brand kawan ni tapi makin menyampah pulak since si bulus kuat kencing, jadi pakai banyak and clumping macam dh kurang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Gaisss, I ada bukak thread baru khas utk kita discuss pasal neuter/spay/ mandulkan/kembiri our cats

https://cintafamili.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1272349&mobile=2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
faaean replied at 18-9-2021 11:53 PM
Hi cikpuan trexxxxi. Kedai kita guna tofu brand reallabs. Clumping okay. Bau pun kurang. Budget lebi ...

Naiseee

I dah riki2 di Shopee
Nanti I nak try manalah tahu boleh reduce the dust ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Drpd komen komen sini, I tgh tofu lebih better drpd pasir semua la ye... I nak try bela sekor, dari kitten la sbb nak jadikan indoor.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
jujur kata 1dt time kaka dgr cat litter tofu ni
nnt nak riki dulu kt petshop area rumah ada ke jual, sekrg ni kaka guna bentonite dan crystals, tukar selang seli
Klu guna bentonite ni bulus2 kaka suka berkubang dlm tu, penat juga hr2 nk kena sapu walau bekas yu beso still bersepah sbb tu selang seli dgn Crystal
thanks utk info tuan tanah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 19-9-2021 01:50 PM
Drpd komen komen sini, I tgh tofu lebih better drpd pasir semua la ye... I nak try bela sekor, dari  ...

Yer kaka.. bela dr kitten senang.. kaka sunatkan awal jugak supaya tak spray umah (untuk jantan) kalau untuk betina 6 bulan tu dah mai heat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 19-9-2021 07:35 PM
jujur kata 1dt time kaka dgr cat litter tofu ni
nnt nak riki dulu kt petshop area rumah ada ke jual ...

Haha bentonite ni derang suka kais kais kais lagi macam mix simen nak buat rumah
Tofu senang tp mahai sikit je. Jimat tang tenaga dan masa rasanya. Sebab boleh flush, dan tak sepah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 19-9-2021 07:46 PM
Yer kaka.. bela dr kitten senang.. kaka sunatkan awal jugak supaya tak spray umah (untuk jantan) k ...

Tgh cari kitten kat kedai kedai tu. So far tak jumpa lagi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 19-9-2021 09:24 PM
Tgh cari kitten kat kedai kedai tu. So far tak jumpa lagi.

Kaka duduk area mana? Cuba cari di area market. Kalau belah2 KL/Sel byk kucing lawa2 berbaka.. orang buang camtu je.. at last mati dalam longkang bagai
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 08:34 PM | Show all posts
pernah guna crystal. sekali je beli.  kemudian terus tukar wood pallet.

mula-mula cuba ni.


lepas tu ni.


sekarang guna ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 08:44 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 19-9-2021 08:32 PM
Kaka duduk area mana? Cuba cari di area market. Kalau belah2 KL/Sel byk kucing lawa2 berbaka.. ora ...

Setia Alam. Takde market sgt kat sini. Ada kejap pastu tutup. Tapi nanti nak ronda lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 19-9-2021 08:24 PM
Tgh cari kitten kat kedai kedai tu. So far tak jumpa lagi.

Kalau kaka nak kitten baka non standard munchkin boleh roger iols. Kucing iols pi beromen pula dgn kucing member haritu ingatkan tak sampai sbb jantan tu munchkin, skali melekat pula.
Mak bengal, bapak super short munchkin.
Keluar 6 ekor , sekor mati. Sekor munchkin iols nak simpan, sekor lagi jantan teringin nak kucing jantan pula so simpan juga haha lagi 3 nak rehome.
Pengeras cuma 1 bag 10kg hair n skin ekekeke. Tengok kt facebook orang jual baka non standard pun dah 800. Tak sanggup nak jual kucing, tp nak mintak sponsor la makanan sikit sebagai hadiah ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai cat hotel owner, iols sarankan keraplah basuh litterbox tu. seminggu skali kalau paling malas pun.
Kalau kat kedai iols cuci litter box tu hari2. Kalau I masuk kedai berbau je siap la I bebel mesti diorg malas basuh. Hahaaha

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu bekas makanan jangan pakai plastik ya rakan2 sekalian. Pakai la ceramic bowl. Plastic ni buatkan kucing ada acne bawah dagu tu. saje je share kot la kalau taktahu.

Tofu pula kena rajin kaut juga. Sehari 2x cukup la kalau kucing anda sekadar 2-3 ekor. Sbb tofu ni biar lama2 hancur nnti leceh nak kaut. Bazir duit anda aje kalau anda pun malas seperti kucing anda

Kalau terlebih rajin macam kawan iols, setiap kali anak bulus dia meneran setiap kali tu la dia pi kaut hahahaha. Jd tofu dia macam baru je letak padahal berhari2 dah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
faaean replied at 20-9-2021 01:29 AM
Kalau kaka nak kitten baka non standard munchkin boleh roger iols. Kucing iols pi beromen pula dgn ...

Lokasi sis kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 20-9-2021 07:59 AM
Lokasi sis kat mana?

Saya di cheras kaka. Kedai di kota damansara
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 36248 Replies : 1394
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 329 Replies : 16
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 53 Replies : 2
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34882 Replies : 560
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1497 Replies : 35
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49612 Replies : 1128
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4166 Replies : 125
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 359 Replies : 6
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2608 Replies : 22



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.100830 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list