CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

[Haiwan & Tumbuhan] Kibbles Untuk Bebulus Anda ~ Meoww

  [Copy link]
Post time 20-9-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 19-9-2021 12:19 PM
Misha ada jual kat Kedai biasa kan

Petshop ada, pasaraya ada
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 19-9-2021 02:27 PM
dulu i de sekor kucing pandai melepas kt toilet bowl. tak tau mana dia belajar.huhu.
apa cat food ...

Try molly, way better dari reflex, harga pon lebih kurang reflex je
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 20-9-2021 11:56 AM
dari kecik sampai la arwah mak meninggal thn 2017, memang tak pernah bg kucing  mkn kibbles
menu ke ...

Wetfood,ayam,ikan rebus tu semua mmg menggemukkan kucing, tp kena rajin2 cek gigi dorang, cepat rosak
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku bagi makan misha, reflex plus. Tengah window shopping cari yg murah, elok & boleh sustain buat stok beberapa bulan. Yela dahla miskin, takde kojer pulak tu. Boss kat rumah aku dah bertambah, ada gelandangan yg masuk beranak rumah aku dengan cara tak malu.

At the end of the day, ikut owner tu jugak based on poket masing2 nak bagi makan apa. Bukan semua orang mampu nak bagi makan grain free. Aku percaya semua usaha nak bagi makan elok ikut kemampuan poket & masa. Paling2 pun elak kibbles warna warni. Elak garam. Cukup fluid.

Tapi idok ler bagi nasik perisa ikan. Baik tak payah bela kalau gitu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 19-9-2021 07:45 PM
Terkejut scroll2 nampak mata meow tu di dormeo
Sedap ke baunya? Dok dengar catparents suggest dor ...

i lupa dah macam mana bau dormeos tu.. tapi ada 1 brand yang i beli memang bau kuat, busuk sikit dari yang lelain but i tak ingat brand apa.. anak2 bulus i cepat bosan so every month memang beli brand lelain..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 20-9-2021 03:33 PM
Try molly, way better dari reflex, harga pon lebih kurang reflex je

wah realy .im gona try this
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru sampai icat yg I order .bulus suka. OK la Super premium harga murah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 20-9-2021 08:00 PM
Baru sampai icat yg I order .bulus suka. OK la Super premium harga murah.

For me icats bukan super premium, dia level2 misha je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 20-9-2021 09:56 PM
For me icats bukan super premium, dia level2 misha je.

Yeke tulis kat pack Super premium
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 20-9-2021 10:02 PM
Yeke tulis kat pack Super premium

Jangan tertipu dengan packaging. Dulu komot pon sama, pastu slow2 belajar baca ingredients
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 rakyat malaysia dah boleh celik akal la neuter or spay kucing2 belaan masing2 tanpa mempertikaikan tak dosa ke spay kucing?

Jadila pemelihara kucing bukan penternak lepastu dah banyak p buang kat pasar la, lorong la.. ish kejam..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 20-9-2021 06:03 PM
i lupa dah macam mana bau dormeos tu.. tapi ada 1 brand yang i beli memang bau kuat, busuk sikit d ...

Kalau busuk sgt nanti bebulus poo pun sama naik busuk
Lelagi kita indoor cats
Fitam makkkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 20-9-2021 10:56 PM
For me icats bukan super premium, dia level2 misha je.

Icats ni kibble dia kelihatan tak cantik
IDK tak pernah beli tapi irl dah pernah tengok repack packings pun.. I macam takpelah I beli yang lain utk bebulus

So far yang stray blacky tu bulu dia cantik makan Reflex plus. I bagi jugak ikan rebus + VCO. Dulu dia selalu gaduh dengan kucing jiran, luka2 bagai. Kejap je dah baik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 03:22 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 17-9-2021 09:41 AM
Vetri elok yach
Haa tula bela kucing ni mahai tang maintenance

betul.. medical pun astagaaaa.. semput..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 03:29 PM | Show all posts
budi_jentayu replied at 18-9-2021 06:18 PM
b&b tu button & bows kan? ok tak chuols...?

yup.. i bagi stray tapi macam tak sedap je..
dorang pandang lalu je..
lapar sangat baru makan agaknya..
stray pun memilih
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 21-9-2021 11:57 AM
Icats ni kibble dia kelihatan tak cantik
IDK tak pernah beli tapi irl dah pernah tengok repack pa ...

Komot suka tengok kibbles color coklat gelap. Tp jenuh jgk la nak belek makanan kucing ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
MinyakAngin replied at 20-9-2021 03:37 PM
Aku bagi makan misha, reflex plus. Tengah window shopping cari yg murah, elok & boleh sustain buat s ...

Betul tengok atas budget kita jgk tapi at the same time kibbles tu tak memudaratkan kucing bila makan
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 21-9-2021 04:07 PM
Betul tengok atas budget kita jgk tapi at the same time kibbles tu tak memudaratkan kucing bila ma ...

Memang la. Basic kot semua tu. Misha brand premium yg agak ok. Compare to power cat, makan misha a
kurang sikit bau tahiknya. Reflex plus super premium yg bolehla aku sustain dgn harganya. Dulu boleh la bulan2 sp je siap tukar2 takut jemu.

Dah kalau org tengah takde duit, mampu makan nasik dgn telur je, takkan nak bagi anak makan grain free kot. Ramai je b40 yg bela kucing jalanan banding dgn m40 & t20. Satu rumah berekor ekor. Abeh kalau tak berduit, nak suruh budak2 bulu tu puasa?

Ko kaya takpe la. Mcm aku ni dah la menganggur, bapak sakit. Bulan2 kena readykan pampers & susu.

Bagi aku, ikut kemampuan poket masing2 nak bagi makan apa. Kalau mampu whiskas, beli whiskas je cukup. Kalau mampu, beli la orijen. Tak mampu buat cara tak mampu. Allah tau tahap ikhlas kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2021 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
MinyakAngin replied at 22-9-2021 02:31 AM
Memang la. Basic kot semua tu. Misha brand premium yg agak ok. Compare to power cat, makan misha a ...

Makanan murah ade je yg bagus, kena pandai cari. Harga sama tapi kualiti berbeza. Kucing sakit lagi haru, bil klinik mahal. Komot pon bela stray cats plus minus 20ekor.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 02:39 PM | Show all posts
Anak bulus meols makan royal canin indoor, kadang2 bagi makan wet food apa2 jenis ikut bajet..yang anak2 angkat kat luar tu egocat..sapa pun datang InsyaAllah ada makanan, yang penting jangan rosakkan pokok i & berak merata je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 57879 Replies : 1914
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1937 Replies : 48
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5114 Replies : 88
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30787 Replies : 524
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6791 Replies : 122
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50152 Replies : 1158



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 07:35 AM GMT+8 , Processed in 0.099513 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list