CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

[Haiwan & Tumbuhan] Kibbles Untuk Bebulus Anda ~ Meoww

  [Copy link]
Post time 18-9-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade 3 ekor kucim jadi bagi lain2 makanan sebab umur x same semua.yg paling tua umur 11 tahun.jadi bagi die makan chicken cube freeze dried n RC senior ageing tu.yg ASH bagi equilibrio sebab diekor makan je semua sampai gemuks.semua kucing dh spay siap2 time mude.wetfood bagi fussie cat/prodiet/delizious.treat bagi ciao churu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
emiko replied at 17-9-2021 10:10 PM
Kalau tak keberatan, boleh tak nak minta tolong snap & share bahan-bahan josera tu? First time den ...

Alamak i bli yg repack je dulu sbb petshop tu yg suggest kan die 33% protein 20% fat.dr Germany
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-9-2021 07:53 PM
i pernah try macam-macam brand kibbles..
now i prefer iams sebab najis tak berbau..
pada i bukan s ...

b&b tu button & bows kan? ok tak chuols...?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wek bagi ikan ke ayam rebus gaul dengan nasi.
Kibbles ni anak dara mek jemah oyen wek tak nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 12:14 AM | Show all posts
appleapril87 replied at 18-9-2021 03:57 PM
Alamak i bli yg repack je dulu sbb petshop tu yg suggest kan die 33% protein 20% fat.dr Germany

Oooh it's okay. Thanks ye. Sebab dok google macam tak jumpa pulak ingredients yg penuh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Gaisss, I ada bukak thread baru khas utk kita discuss pasal neuter/spay/ mandulkan/kembiri our cats

https://cintafamili.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1272349&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 17-9-2021 11:18 AM
Ye ke knp ye. Bolih tak u suggest I the Best food untuk Cat yg murah la sbb I byk anak bulus.

Misha setakat ni xdengar lagi ada masalah . harga pon ok
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 19-9-2021 12:04 PM
Misha setakat ni xdengar lagi ada masalah . harga pon ok

Misha ada jual kat Kedai biasa kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:03 PM
Toilet kita kaka.. iols.ingat nak ajar diorang yakyak kat toilet kita so blh laa jimat xyah beli p ...

dulu i de sekor kucing pandai melepas kt toilet bowl. tak tau mana dia belajar.huhu.
apa cat food yg afordable unt bg kucing gemok eh?i bagi reflex tp kurus je. ubat cacing bagi dh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 19-9-2021 02:27 PM
dulu i de sekor kucing pandai melepas kt toilet bowl. tak tau mana dia belajar.huhu.
apa cat food ...

kucing iols gemoks2 tapi xmakn pon cat food mcm kibbles wet food sume tu. Bulus iols sume makan ayam or ikan rebus, iols campor carrot sikit.. Pelek jgk sbb dia xsukaa mkn cat food.. iols dah try tukar2 jenama makan tapi tidk dilayan juaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
thanks mod bagi tacang.. ni i tepek pic lama.. yang belakang, dormeos tu i punya.. trendline yang depan tu i sedekah kat jiran..

untuk kucing my mum kat kampung, i selalu beli enrich, trendline or snappy tom.. untuk dog pula tak pernah tukar, memang makan probalance je..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 19-9-2021 03:27 PM
dulu i de sekor kucing pandai melepas kt toilet bowl. tak tau mana dia belajar.huhu.
apa cat food ...

Bg reflex plus
Bg VCO campur dalam wetfood

Nanti badan naik sikit, dia sihat dan bulu pun cantik
I bagi stray yang dok mai rumah, dia sekor je so I mampu la bg Reflex plus
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 19-9-2021 04:14 PM
thanks mod bagi tacang.. ni i tepek pic lama.. yang belakang, dormeos tu i punya.. trendline yang de ...

Terkejut scroll2 nampak mata meow tu di dormeo
Sedap ke baunya? Dok dengar catparents suggest dormeo di group meow
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 08:23 PM | Show all posts
banyak kali juga tukar kibble sebab pernah ada kitten, dan ada kucing dewasa jugak. apa jenis kibble pun diorang bantai, kecuali Blackwood, agak slow. diorang paling suka Equilibrio dan RC.

SAVA KITTEN



DORMEO KITTEN



FIRST CHOICE SALMON



BUTTON & BOW



BLACKWOOD



EQUILIBRIO



ROYAL CANIN HAIR AND SKIN



TASTE OF THE WILD ROCKY MOUNTAIN



ROYAL CANIN VETERINARY ADULT


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sblm ni bg buttons & bows. Pastu tukar brit premium. Tukar lg smartheart gold..pastu tukar rc. Nyesal tukar rc..10kg x smpi 3mggu.. tukar smula smartheart gold+britcare free grains. Skang tukar molly. Bulus aku jenis mudah boring... Kucing mak aku yg mati bru ni, mknn dia orijen. Pengsan tgk rega orijen.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Missfadh replied at 17-9-2021 12:16 PM
Kibbles brand prodiet yg kucing meols suka. Powercat susah cari Itu pun okay. Now nak ikan campur na ...

Kucing tak perlukan carbs ya jadi elakkan bg carbs. Depa needs protein je yang penting.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
cikpuanviolet replied at 17-9-2021 01:21 PM
Banyak kes batu karang guna green ni sebab kandungan garam tinggi. Kalau boleh elakkan ya. I sugge ...

Kucing iols makan green dua tahun lepas gugur bulu teruk and lose weight. Terus tukar dan maintain royal canin. Try bg brand hills depa tak suka. Padahal hills adalah diet terbaik so far yang vet suggest
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 19-9-2021 02:27 PM
dulu i de sekor kucing pandai melepas kt toilet bowl. tak tau mana dia belajar.huhu.
apa cat food ...

Try bagi booster kat bulus. Brewer Yeast pun okey. Iols guna salmon oil bagi kt anak2 iols. Kelebihan salmon oil ni boleh buat depa gebus montok dan bulu cantik. Kurang gugur. Tp tak semua kucing suka la. Iols picit je dlm mulut lantak engkooo tak suka janji aku suka hahhahaah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
faaean replied at 20-9-2021 03:07 AM
Try bagi booster kat bulus. Brewer Yeast pun okey. Iols guna salmon oil bagi kt anak2 iols. Kelebi ...

Hahaha bebulus I lagi senang feed VCO dari salmon oil
Macam bersilat nak ajak mandi pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 11:56 AM | Show all posts
Edited by She-Ra at 20-9-2021 11:58 AM

dari kecik sampai la arwah mak meninggal thn 2017, memang tak pernah bg kucing  mkn kibbles
menu kekucing sama je dgn apa yg kami makan harian, lauk gaul dgn nasik
kadang2 kekucing tu ikut puasa bila arwah mak puasa.. mkn je apa yg ada , tp tetap la gemok membesar bagai johan. pandai cri mkn jgk.. kdg tangkap tikus la, burung la, cicak la dgn binatang2 belakang rumah.. kdg bkn sb nk mkn pn, lebih kepada main. ular pn ada je kekucing tangkap tp bkn utk mkn, tp jd bahan mainan lambong2 gitu..

sejak arwah mak meninggal, mmg order kibbles
tiap kali balik kg, mesti rebuskan ikan/ayam, buang tulang pastu simpan je dlm esbok
bila nk bg mkn, keluarkan dlm 15min gitu, pastu gaul la dgn nasik

memula dlu order power cat, pastu vital plus sampai sekarang... beli size 18kg terus, puas hati
tp jarang nak bertahan lebih dr 2bln.. pernah jgk tak sampai 2 bln, askar byk  naw kt kg tu hehee

vital plus ni sesuai utk semua peringkat umur, jd senang la takyah pening2 nk beli lain utk kitten
kt kl ni lak, beli tin snopy tom.. tp lama2 tu nampak kekucing tak selera naw nk mkn, dh bosan kot
jd belikan ikan atau ayam goreng je la.. atau masakkan sup ayam...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 03:50 AM GMT+8 , Processed in 0.088065 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list