CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

[Haiwan & Tumbuhan] Kibbles Untuk Bebulus Anda ~ Meoww

  [Copy link]
Post time 17-9-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 17-9-2021 09:08 AM
bagi kibbles dgn wetfood cuma wetfood tu dah kurangkan sebulan skali. treats kadang2. aku lagi suka  ...

Tu lah nasi memang iols takkan bagi kat kucing. Kucing bukan perlukan karbo dalam diet. Paling geram bila kita nasihat kat orang lain jangan bagi nasi kat kucing, boleh pulak jawab dah puluh tahun bagi nasi gaul ikan kat kucing, sihat n gemok2 je kucing diaorang. Tak pernah buat check up mana korang tau kucing tu sihat makan nasi. Ayoyoyo
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing2 i bagi holistic punya kibles. Tukar2 antara taste of the wild, pure vita, Carnilove. Wet food pulak sheba,felix & nekko.

Walaupun kucing kampung tapi bulu gebusss. Badan tak gemuk tapi otot pejal & tak pernah sakit. Portion i control supaya kucing i tak gemuk.

Kang jadi pemalas & banyak penyakit datang
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cikpuanviolet replied at 17-9-2021 01:21 PM
Banyak kes batu karang guna green ni sebab kandungan garam tinggi. Kalau boleh elakkan ya. I sugge ...

Tq tapi baru order icat. Lepas ni la
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 17-9-2021 11:40 AM
Misha okay katanya
Murah pun murah
Sedap pun sedap

I penah bagi bulus I tak nak
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing sy makan memilih yang amat...dah try macam2 kibbles..paling lama boleh tahan sebulan jer..pastu x nak dah makan kibble yang sama..
bagi ayam rebus...kalo rajin blend dengan sayur..kalo malas potong kasar2...tue pon dorg jemu...
kalo wetpud brand snappy tom chicken&liver sahaja..brand lain pandang pon x...
ikan rebus@ikan goreng x sume kucing saya boleh makan..ada yang makan muntah balik..
yang pasti kucing saya pantang dengar tudung periuk bunyi terus terpacak bawah meja makan...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-9-2021 09:31 AM
Si gendut @ supervisor kak sarah ni.. Makan ikan rebus.. Seminggu sekali anak opah akan beli 3-6 kil ...

Amboi amboi diaaaa tergedang dah la pakai mankini
Hahaha Oyen meol ada sekor pattern camni gak

Oyen have2 ni ikan rebus dgn RC
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 17-9-2021 10:08 AM
bagi kibbles dgn wetfood cuma wetfood tu dah kurangkan sebulan skali. treats kadang2. aku lagi suka  ...

My neighbor kan dia bg nasi pd kucing2 dia yang berpuluh-puluh tu. Nisbah nasi lg byk dr ikan, maka matilah bebulus tu semua

Kita nak tgoq pun tak dak nak dgr aih, org tua2
Kita pulak baru ja dlm bidang jadi bibik bebulus ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 17-9-2021 04:55 PM
Amboi amboi diaaaa tergedang dah la pakai mankini
Hahaha Oyen meol ada sekor pattern camni gak
...

Hahaha.. Tadi kak sarah baru siang kan 6kg termenung utk anak opah rebus bagi kat gendut ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 17-9-2021 03:14 PM
I penah bagi bulus I tak nak

Itulah kalau yang memilih tu kena beli2 pack kecik.. try error apa yang dia nak makan

My cats neutered and spay so depa memang jenis selera makan, I selalu bg ikan rebus (ikan kembung dpt harga murah area I)

Kibbles tu sampingan je macam treats. I takde la ajar bg treats apa2 sebab malas nak layan mengada nanti

Samalah kucing kampung jugak, start bela tu mak dia hari2 datang rumah I mintak makan dengan muka memelas mintak kesian. Lastly I adopt buat hak milik

Bg I spay ibu kucing ni sangatlah penting, dia tak stress. Kita pun tak stress kalau asyik on heat pastu beranak byk2
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing saya tak suka Cindy’s Recipe.

Saya beli Reflex Plus dan RC Gastrointestinal (mahal )
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 17-9-2021 04:58 PM
My neighbor kan dia bg nasi pd kucing2 dia yang berpuluh-puluh tu. Nisbah nasi lg byk dr ikan, mak ...

mcm bagi nasi berperisa ikan jah, sian kucing2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lwyl replied at 17-9-2021 07:03 PM
Kucing saya tak suka Cindy’s Recipe.

Saya beli Reflex Plus dan RC Gastrointestinal (mahal )

Reflex plus sedap agaknya
I bagi stray yang mai umah, sekor jela tapi
Warna itam pakai necktie putih

Baik budaknya dengar kata, I suruh jaga rumah.. so malam2 tangkap tikus atas bumbung pastu bagi I sakit dada dengar dia melompat-lompat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 17-9-2021 07:06 PM
mcm bagi nasi berperisa ikan jah, sian kucing2

Kannnn
Gitulah cycle on repeat sampailah last May ada sekor ibu tu mati beranak, dengan babies semua mati dalam perut..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cikpuanviolet replied at 17-9-2021 01:21 PM
Banyak kes batu karang guna green ni sebab kandungan garam tinggi. Kalau boleh elakkan ya. I sugge ...

Pernah try chunk bits dulu tapi tak laku. Diwhoryuskan je dek kekucing
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucin i sblom ni i bagi RC..skng rc susah nak dapat stock.i bagi josera plk grain free.nasib la die jenis tak memilih.bedal je kibble ape pn i bagi .wetpud i bg felix yg ade bayam skali tu..so far ok  je bdn die.tak gmok sgt..vit die brew & yeast tu pon kadang2 je bagi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 10:10 PM | Show all posts
appleapril87 replied at 17-9-2021 09:58 PM
Kucin i sblom ni i bagi RC..skng rc susah nak dapat stock.i bagi josera plk grain free.nasib la die  ...

Kalau tak keberatan, boleh tak nak minta tolong snap & share bahan-bahan josera tu? First time dengar, so nak tengok bahan-bahan dia mcm mana since rega nampak ok
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bagi kibbles taste of the wild, wet food mcm2 brand, kalau diaekor berkelakuan baik iols bagi treat Roti pun iols bagi sikit kadang2
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya. Ada tulis 'Has Pork' tp ada 'Halal Cert'? Acane pulak ni? Kee..iols salah pandamg?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by trexxxxxi at 18-9-2021 01:23 AM
Zazama replied at 18-9-2021 12:40 AM
Tumpang tanya. Ada tulis 'Has Pork' tp ada 'Halal Cert'? Acane pulak ni? Kee..iols salah pandamg?


Tu label description untuk each picture
Label tu kalau ada ditepek sticker di packaging kibble tu, barulah ada item tu

Contohnya Hill's Holistic category tu ada label pork
Kalau takde label tu, maka takde
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 18-9-2021 12:21 AM
Tu label description untuk each picture
Label tu kalau ada ditepek sticker di packaging kibble  ...

Owh..iols yg sebenarnya tak faham dik. Terima kasih dgn pencerahan ini ya!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 36739 Replies : 1413
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49622 Replies : 1131
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 329 Replies : 16
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 53 Replies : 2
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34882 Replies : 560
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1497 Replies : 35
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4166 Replies : 125
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 359 Replies : 6
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2608 Replies : 22



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 01:14 PM GMT+8 , Processed in 0.088122 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list