CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 14796|Reply: 100

[Haiwan & Tumbuhan] Kibbles Untuk Bebulus Anda ~ Meoww

  [Copy link]
Post time 16-9-2021 06:01 PM | Show all posts |Read mode
Since I checked last thread di board ni adalah tahun 2019 aiyoo kesian
I bukalah thread ni kan?

So I nak share kibbles yang bagus untuk bebulus
Rate ikut stars and satiety tau

Momod kalau tak sesuai tolong inform I ya, I letak gambar di komen (sebab tak boleh upload gambar pulak di main thread)




Single Polls, Total Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-9-2021 06:03 PM | Show all posts




















Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:29 PM | Show all posts
Alhamdulillah terima kasih titi tolong ajarkan owner kucing yang kurang cakna macam iols.
Iols dah unsubs fb page pasal tips rawatan kucing bermasalah semalam.
Sebelum iols tak pasal2 emo tengok masalah kucing kat situ baik iols blah.
Kitten sakit sampai kebulur, ulat sampah makan bontot kucing dll I dont wanna see it.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kak sarah bela oyen senget.. Dia makan dry food jenama Nature's.. Wet food dia kekadang kak sarah bagi royal canine..kalau dia masuk asrama.. Vet bg oyen royal canine tapi caj kat kak sarah la.

Kisah 2019...oyen hilang.. X tau gi mana.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Misha tu kak sarah bg kat kucing2 homeless masa kat jitra.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Share jgk pasir/kayu untuk pembuangan kucing boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
i pun nak share.. i beli kibbles ikut suka i je and depends on budget.. this month my bulus makan kibbles kenko, wet food felix and temptations snack.. untuk litter, i pakai crystal.. ini yang paling i puas hati so far
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing kt rumah mkn ikan rebus, ayam rebus dan labu rebus
Kible equilibrio dan powercat

Kucing kat opis demand nk powercat
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 07:53 PM | Show all posts
i pernah try macam-macam brand kibbles..
now i prefer iams sebab najis tak berbau..
pada i bukan sebab malas bagi kibbles..
tapi faktor kucing indoor..
wet food/makanan manusia buatkan najis kucing jadi berbau..
tapi i bagi juga once in a blue moon..
also ada bagi vetri dmg walaupun bapak mahal
untuk stray, i tukar-tukar..
ada b&b, lovecat macam-macam tapi bukan brand murah jugak la..
pasir guna fifilitter..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-9-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2021 07:29 PM
Alhamdulillah terima kasih titi  tolong ajarkan owner kucing yang kurang cakna mac ...

Adoiiiii
Boleh join group Meowciked di FB tu mana tau dapat sikit sebanyak ilmu lagi. Deme rajin gak balas soalan kita, deme tak pilih bulus kita kampung ke idak

Iols ada dalam tu dari jaman noob sampai sekarang ni dah pandai ciked
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-9-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 16-9-2021 07:35 PM
Share jgk pasir/kayu untuk pembuangan kucing boleh?

Alright kejap lagi I share yer
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
once upon a time dulu, bagi my cat makan blackwood. Beli yg dlm jar tu. Kucing maine coon. And then my sister jaga, hilang dah beliau.

Lepas tu bela kucing kampung, ada bela burmese.. semua mkm brand tesco. Entah lah ok ke tak.. melahap elok ja, gemuk2 semua.

Now tak belia kucing dah. Bela hamster ja. Tapi nnt dpt rentas negeri nak pi ambil my cat dekat kampung, so tengah nak survey2 makanan untuk dia. Nampak yg mampu milik & ok mcm cindy's recipe, brit premium dgn button & bow tu.

Oh ada kucing dekat ofis juga. Tapi dia demand wet food whiskas and ayam goreng saja.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 16-9-2021 08:00 PM
Adoiiiii
Boleh join group Meowciked di FB tu mana tau dapat sikit sebanyak ilmu lagi. Deme rajin  ...

Allahu..tak berani join page wali2 ngucing ni. Baru tiga ploh taon bela kucing.
Memula tak berkenan pembawaan members. Kang tak kenan lidah diorg tergeliat english pasar..jenuh kena sekolah dgn iols yg kampung nih.
Maybe nama iols tak sampai makam lagi gamaknya di kalangan makhluk2 kucing
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 08:47 PM | Show all posts
u all letak sekali gambar bungkusan kibbles, wetfood yang selalu bagi kat kucing. kadang satu jenis brand macam-macam perisa.

lain jenama kadang lain bentuk kibblesnya. lain rupa wetfoodnya.

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi anak bulus makan RC dpd kitten sampai dah senior 8tahun ni.
Ni dah senior tahun ni start bagi dia RC kidney now dah tukar RC Urinary S/O sbb sebelum ni suspect dia ada kidney stone n reading kidney tak cantik.
Wetfood bagi dia Ciao yg dalam peket sebab bagi dia sikit2 tambah air lagi sbb nak bagi hydrate lebih.
Toilet pulak sebelum ni pakai crystal litter star, now saja tuka pakai tofu lagi senang kemas & flush
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala replied at 16-9-2021 08:47 PM
u all letak sekali gambar bungkusan kibbles, wetfood yang selalu bagi kat kucing. kadang satu jenis  ...

Kucing iols suka snappy tom tapi mak iols request catfood halal sebab dia taknak susah2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kibbles

Smart heart
Glory cat
Green
Ego cat
Carry's
Misha
RC
EQ
REFLEX

So far a few brand sahaja yang boleh di repeat  seperti glory cat, carry & green. Tukar brand selepas 3-4 bulan sebab kucing dah jemu dah

WETFOOD

SMART HEART
WHISKAS
SNAPPY TOM
KUCINTA
MORANDO

PASIR
TORNADO - sebab murah
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Royal canin mahal sgt so tukar properformance cuma sebulan now Green paling murah dan yg paling best tahi kucing kurang bau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
iols nak tanyaa ada x dlm nie kaka2 yang ajar ank buluss membuang kat toilet..? if ada blh xshare.mcm mana korg ajar bulus tu..? Hehe sorry tt off topikk
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 16-9-2021 10:09 PM
Royal canin mahal sgt so tukar properformance cuma sebulan now Green paling murah dan yg paling best ...

Hati2 guna greens takut terkena batu karang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.127106 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list