CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 13436|Reply: 146

Netizen Terkilan, Pasangan Afrika Malaysia Ini Jadi Bahan Lucah Lelaki

[Copy link]
Post time 23-8-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Tular di media sosial bila mana seorang pengguna Twitter mendedahkan ramai kaum lelaki di Facebook, mengeluarkan komen-komen berunsur lucah terhadap pasangan Malaysia Afrika Fila Amir dan suaminya Adama Mohamed Camara.

Lelaki Melayu Di Facebook Berfikiran Lucah

Pasangan Malaysia Afrika yang pernah viral ini kini menerima banyak komen-komen berunsur lucah dari lelaki Melayu di Facebook. Komen-komen yang kurang menyenangkan ini dapat memperlihatkan betapa sempit dan tidak bersihnya pemikiran seseorang itu.

“Habislah kena gearbox turbo koyakkk”

“Piston oversize”

“Lancau besar punya pasal tak ada hal jauh pun tak apa”

“Pukulan padu”

“Wow besar ni”

“Senak perut 4 kali”

Lelaki Melayu Bersikap Perkauman Dan Seksis

Melihat ramai kaum lelaki di Facebook merendahkan maruah pasangan Malaysia Afrika dengan menggunakan perkataan yang tidak senonoh, membuatkan pengguna Twitter ini terpanggil untuk membela keadilan sekaligus memberi kesedaran kepada orang ramai.

“Perkauman, seksis, misoginistik, menjijikan.

Lelaki tu hafiz Quran, usahawan, anak orang alim, dan buka madrasah untuk rakyat dia. Dan melayu isley terutama lelaki buat ‘lawak”

Netizen Luah Rasa Jijik Terhadap Mentaliti Lelaki Lucah

Melihat tweet yang dikongsikan di Twitter itu menarik perhatian warganet yang lain, dan rata-rata ramai yang meluahkan rasa jijik tatkala melihat komen-komen lucah yang dimuatnaik lelaki Melayu di Facebook terhadap Pasangan Camara itu.

“Bila perempuan yang kahwin dengan warga asing memang dikritik begini. Bila turn lelaki pula yang kahwin dengan warga asing “ALHAMDULILLAH, semakin ramai umat Islam, biadadari syurga. Dah boleh perlahan-lahan didik untuk berhijab, tegur sesama Islam”

“Saya berkahwin dengan orang Australia. Seseorang pernah bertanya kepada saya “best ke?” ‘Like wtf??’ Dia layan saya seperti ratu, bantu mengemas dan urut kaki saya setiap malam tanpa perlu saya minta. Layan saya dengan hormat dan maruah. Jadi ya, memang best gila.”

“Sesetengah orang Melayu dengan obses dia pasal saiz totey bangsa lain berpisah tiada. Dia ingat orang kahwin pasal anu je ke? Oh, lupa orang macam ni berkahwin pun pasal nak menghalalkan seks, tanggungjawab lain letak tepi. Letih.”

Bukan itu saja, ramai pengguna Twitter yang lain meluahkan rasa marah melihat mentaliti orang lelaki yang berfikiran lucah terhadap rumahtangga orang lain dan sibuk memberi komen yang tidak senonoh.

“Dia orang tak kenal siapa Mr & Mrs Camara lagi ni. Buat malu bangsa sendiri je komen macam tu. Sampai tunjuk betapa rosaknya diri sendiri yang komen tu.

Wey, untuk pengetahuan anda bangsa dia orang walaupun nampak luar hitam tapi hati baik wey. Negara dia orang walaupun ekonomi tak macam kita tapi semua rendah diri


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pro n cons dlm hidup kan.. makin banyak ditunjuk kepada public maka makin banyakla komen ditujukan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
akak suka fila dan adama

laki dia muka bersih dan sopan baik romantik

diorg tinggal kat guinea..ok je laki tu bisnesman bagus apa. netizen mmg bodo takde keje
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 23-8-2021 12:58 AM

mesti yg komen tu yg jenis alim2 kan..keji bethol komen2 gitu..gurau biawak kan gini

tp si fila ni pun blh tahan jgk baju2 dia pakai..kecik mcm semut ok bdn dia..i dok jeles pun
tp laki dia nigeria yg baik la..syg bethol nmpak..romantic gitew..nmpak si fila pun manja2 gituh..i suka gak tgk utube channel dorg..tertengok bkn nk tengok..dorg tnjk g pasar kt sana..org sana semua mcm terpegun gitu kt fila..mcm sheols antara perempuan yg cantik la kt sana..
pastu i tgk dorg beli ayam panggang ke apa nth..nmpk sedap jgk..tp xjaga bab hygiene..i rasa i xblh duk sana la..tiber..
gituh pjg lebar
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 12:58 AM | Show all posts
Saya suka pasangan ni.  Sangat bermotivasi.  Dan, ye...ramai lelaki melayu yang berfikiran sgt2 kotor.  Jijik!  Keji!
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
lelaki mmg xkan tinggal pikiran lucah smpi ke sudah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 23-8-2021 01:36 AM

Aku baru tau pasangan ni npk lalu lalang kt fb aku..pernah npk laki dia mkn guna tangan mak aih..ngeri tgk..tangan masuk ke mulut tu..hmm..tp x lama la..lps tu laki nye mkn mcm coverline jgk la.mmg berani la fila ni..klu aku takot aih..dgn ipor,biras je aku dh rasa x selamat! bdn besar2 mcm tu dia keding je..klu aku mmg takot..kalau apa2 jd kat laki dia aku rasa dia kurang selamat kat sana..sape yg ambik video dia yer..fila ada bwk sedara mara ke? Tp npk dia disayangi fmly laki dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 01:50 AM | Show all posts
lelaki yg jealous sebab masing masing kenit kot ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki maleyu dengki la tu perempuan melayu tak pilih dorang. Selain Nalla, laki fila ni pun layan fila baik sangat..apa saja diberikan.
Dorang balik kampung je kan..bukan menetap terus
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh yang tu anak theyols eh?  Laki2 tu mesti jenis yg dok paksa artis pakai tudung tapi layan xhamster tiap malam, bio gambar bendera palestin
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 02:04 AM | Show all posts
Tak boleh nak elaklah mulut orang ni nak menyedap... dalam pada rasa tercabar kerana terprovok dgn perasaan sendiri maka keluarlah kata-kata untuk cuba melepaskan tekanan itewww
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Best je video dorg ni. Satu family suka tgk sbb dpt tgk tmpt org..budaya org Guinea. Guinea cantik lah bg iols. Tgk couple tu pun happy & nmpk comel ja
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun suka tgk sbb suami dia x sepoyo si durian kimchi tu... Dia ni pun ckp X jerit2..X bingit la Kalo dgr..ok je la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-8-2021 05:53 PM
Laki maleyu dengki la tu perempuan melayu tak pilih dorang. Selain Nalla, laki fila ni pun layan fil ...

Mcm ada baca dkt IG Fila. Mmg stay sana sebab hubby kerja sana. Katanya sudah lama discuss dengan hubby and family.. Iols suka ja tgk dua ni.. Comel.. Gituuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaya k adama ni.. laki2 yg mengata tu kaya kerr...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
laki meleis masuk carta top ten 2b dunia kan
rengsa lettewww

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 05:49 AM | Show all posts
Yg low self esteem dan rasa inferior je yg melucah merata2
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama jd meluat plak dgn kapel nih. Lebih nk cari content jah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu anak diorg ka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
CurangLagi replied at 23-8-2021 02:42 AM
Mcm ada baca dkt IG Fila. Mmg stay sana sebab hubby kerja sana. Katanya sudah lama discuss dengan  ...

Sudah tinggal sana eh… dioorang ada bisnes jugakan kt mesia ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2021 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.187027 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list