CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Nak Ketuai MPN, Tun M Tak Minat Sertai Kabinet

[Copy link]
Post time 22-8-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 atok pernah sindir lee kuan yew lepas dah tak jadi pm singapore..heols jadi menteri kanan..katanya lepas bersara atok x nak dah jawatan2 ni...x nak jadi mcm lky katanya..

Fast forward 2021....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 22-8-2021 09:53 AM
Org bodoh politik jah percaya dia kena game. Hakikatnya dia lah master nya

Ooo so maknanya dia geng ngan umno la ye. Tapi kenapa undi untuk dsai eh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 22-8-2021 09:54 AM
Mod mana yg bangang tu ?

xpdc tu la.. xtau plk sjk bila mod ci ala2 pondan.. komen sikit pon nk warning...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 22-8-2021 10:20 AM
xpdc tu la.. xtau plk sjk bila mod ci ala2 pondan.. komen sikit pon nk warning...

Matilanakkkk. Kena komen suci2 je utk pengkhianat dan barisan lembab2 tersembab
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sila mereput
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:42 AM | Show all posts
cer jadik mcm TS lee lamthye.. dok tepi je jd ngo..  asal pembangkang..
elok je dia masih bersuara utk rakyat.
kot Tun nak suarakan hak dan manfaat rakyat.. Tun buat je laa tp jgn paksa kerajaan terima pandangan Tun tu..
kita dah ada ketua pentadbir yg baru
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 22-8-2021 10:10 AM
Dulu2 atok pernah sindir lee kuan yew lepas dah tak jadi pm singapore..heols jadi menteri kanan..kat ...

sbb wtuk xsangka barisan pemimpin mkin lm mkin bebal.. xlrt nk tgk sj mkn pop corn
Reply

Use magic Report

Làlisá This user has been deleted
Post time 22-8-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak long mail dah buat tawaran kepada pihak pembangkang untuk sertai MPN..

Kan ular tua ni nak ketuai MPN dengan syarat Kerajaan kena terima keputusan MPN.. masih opposition kan ular tua tersebut.. Acah-acah buat tawaran ke tu?? Supaya senang nak lantik ular tua kemudian hari? same old same.. takpe lah yang penting rakyat bergembira kerajaan 60 tahun tu berkuasa semula..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Làlisá This user has been deleted
Post time 22-8-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
spicygirl3 replied at 22-8-2021 10:20 AM
Ooo so maknanya dia geng ngan umno la ye. Tapi kenapa undi untuk dsai eh?

Tak de makna nya dia undi DSAI laaa.. itu game dia jee.. dia cakap je undi.. padahal dia dah plan semua.. hari ni Pak Long Mail korang dah buat tawaran pada opposition untuk sertai MPN.. siapa pembangkang yang berminat? Si tua ni laaa.. jangan ingat dia dah tua nyanyuk tak reti main game ehhh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Làlisá replied at 22-8-2021 06:41 PM
Tak de makna nya dia undi DSAI laaa.. itu game dia jee.. dia cakap je undi.. padahal dia dah plan  ...

Asyik menyusahkan la si ular tua ni
Reply

Use magic Report

Làlisá This user has been deleted
Post time 22-8-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
spicygirl3 replied at 22-8-2021 06:46 PM
Asyik menyusahkan la si ular tua ni

Kalau tengok yang ada reporter interview dia pasal SD untuk DSAI tu dah boleh nampak vibe menganjing dia.. aku pun tak faham kenapa DSAI percaya dengan dia.. maybe aku memang tak faham seni politik yang DSAI tengah main..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 22-8-2021 10:10 AM
Dulu2 atok pernah sindir lee kuan yew lepas dah tak jadi pm singapore..heols jadi menteri kanan..kat ...

Mcm dia kata kat Tunku lah.
Org tua dok rumah diam2. Biar org muda buat kerja. Arwah ustaz Fadzil Noor kata Allah akan panjangkan umur tun untuk dia lihat/rasa balik apa yg dia kata/buat dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Làlisá replied at 22-8-2021 06:51 PM
Kalau tengok yang ada reporter interview dia pasal SD untuk DSAI tu dah boleh nampak vibe menganji ...

Level ular tua tu bukan level dsai. Sekarang ni dah ramai dan sedar dan nampak  ular tua tu macamana perangai dia sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 22-8-2021 06:56 PM
Mcm dia kata kat Tunku lah.
Org tua dok rumah diam2. Biar org muda buat kerja. Arwah ustaz Fadzil ...

I agree. Dia dapat balasan di dunia . Sekarang i rasa tak ramai pun pengikut atuk ni kan
Reply

Use magic Report

Làlisá This user has been deleted
Post time 22-8-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
spicygirl3 replied at 22-8-2021 06:59 PM
Level ular tua tu bukan level dsai. Sekarang ni dah ramai dan sedar dan nampak  ular tua tu macama ...

Nanti kita tengok la siapa yang dilantik.. thread sebelah cakap pembangkang ditawarkan sebagai ahli jawatankuasa je.. tapi nanti kalau tetiba ada pengumuman si tua ni ketuai MPN or maybe anak dia ke? mesti dia nak kena tone down jugak sikit khennnnz mana tau dia pun baca forum.. memang dia Master of Puppets yang berkaliber la.. yang dah di angkat tu semua puppet dia je.. plan dia menjadi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
spicygirl3 replied at 22-8-2021 07:01 PM
I agree. Dia dapat balasan di dunia . Sekarang i rasa tak ramai pun pengikut atuk ni kan

Aku jadikan peringatan untuk diri sendiri. Bila dah tua xperlu tunjuk pandai sgt walaupun dah mkn garam berkontena sbb zaman aku dah berlalu unless org  mintak adv sikit2 oklah. Hal anak2 pun xyah campur sgt. Let them lead their lives. Kita coach dari jauh jer kalau perlu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Làlisá replied at 22-8-2021 07:05 PM
Nanti kita tengok la siapa yang dilantik.. thread sebelah cakap pembangkang ditawarkan sebagai ahl ...

Yeah you cant count him out. Ada aje akal dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 22-8-2021 07:06 PM
Aku jadikan peringatan untuk diri sendiri. Bila dah tua xperlu tunjuk pandai sgt walaupun dah mkn  ...

Advice yang bagus. Ni, ngan anak dia pun nampak macam tak nak mengalah.. how is everyone supposed to move on?
Reply

Use magic Report

Làlisá This user has been deleted
Post time 22-8-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ada sorang uncle India aku kenal suka cerita dulu-dulu boss dia arwah Tan Sri Ani Arope simpan satu patung letak muka si tua ni sebab dulu mengacau LLN arwah tu akan sebat pukul terajang sebat patung tu.. uncle tu cakap lagi kalau ikut kepercayaan Hindu.. orang yang panjang umur ni maknanya dah buat banyak dosa so Tuhan nak bagi peluang lagi untuk dia bertaubat.. aku dengar masa tu cam terfikir logik nya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Làlisá replied at 22-8-2021 07:27 PM
Dulu ada sorang uncle India aku kenal suka cerita dulu-dulu boss dia arwah Tan Sri Ani Arope simpan  ...

Dah taubat ke belum ko rasa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 11:46 AM GMT+8 , Processed in 0.093250 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list