CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: FanTasyCreaTioN

Menjahit Beg kain sendiri

  [Copy link]
Post time 11-8-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 11-8-2021 08:29 PM
Penah beli kain nak jahit langsir konon nak blaja
Tinggal kenangan je tak buat pun..

Langsir 2 memang I jahit sendiri, tapi yg simple je lah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahit butang baju yg tertanggal je mampu. btw, untung sesiapa yg kreatif ni, blh buat side income.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-8-2021 05:39 PM
meh la share2 gambar

nak kena cari dlm phone lama .nanti rajin2 I cari..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2021 05:19 AM | Show all posts
Buritan replied at 11-8-2021 06:22 PM
Tu laaa.. nak happy happy kan diri.. tak mo sedih sedih.. saya manpu buat kemas rumah.. bilik tido ...
tanam2 ...?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2021 05:20 AM | Show all posts
caca_eric replied at 11-8-2021 08:29 PM
Penah beli kain nak jahit langsir konon nak blaja
Tinggal kenangan je tak buat pun..
hahaha baca ni... FC tergelak terus sambil dok ingat .. kain2 dalam lemari yang tak berjahit2 lagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2021 05:23 AM | Show all posts
Xim replied at 11-8-2021 08:31 PM
Hahahaha kain perca mntk kat mak sedara tu pun tak gerak2 lagi.....
buat la selimut ...

ada jual kat shopee



100 pieces rm3 ke rm5 ... ikut size



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2021 05:25 AM | Show all posts
caca_eric replied at 11-8-2021 08:37 PM
Masa kawan kawin, dia bagi semua yg dtg tot bag buat sendiri.. cantik2 guna kain perca je..

sb ...
best kan jika dapat bagi sendiri door gift masa kawin ...

aritu masa abang sulung kita kawin pun FC dan adik2 buat sendiri door gift untuk tetamu terhormat dan tetamu


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2021 05:27 AM | Show all posts
veocast replied at 11-8-2021 08:49 PM
Jahit butang baju yg tertanggal je mampu. btw, untung sesiapa yg kreatif ni, blh buat side i ...
ha`ah memang d akui ... yang kreatif memang mudah nak wat income sendiri ...
tapi ...
ada kelebihan memasing ...

jahit butang baju tu pun ramai yang malas tau


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 12-8-2021 05:19 AM
tanam2 ...?

Tanam pun aku buat.. tp tanah sekanksbg kera jd dpt tanam kynyit serai daun pandan limo purut.. mcm tu laa.. satu lg rumput kat lmn sekankang kera aku tu pantang panjang skit aku akan cepat cepat potong.. koh koh.. itu je laa yg aku mampu buat.. buat masa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-8-2021 11:31 AM
kain tu banyak kat sini masa tu ... beli borong dapat rm6 satu ...
sekarang dah makin kurang corak ...

Lawanyaaaa!!!

Kain ni i beli buat kain pakai dgn telekung je hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya pandai jahit coz boleh design baju2 sendiri... boleh design baju2 utk kids jugak. Takde jual kat kedai punya!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Another pouch bag, macam bentuk kotak ni. Yg ni zip nampak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasang zip

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahit bucu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada dlm 15 baju/jubah/blouse yg dh jahit tepi tp lum cantum. Mujur byk yg plain color. Kain yg tak gunting lagi pun ada. Table cloth ada 2 - 3 tak gunting pun. Pastu ada cotton lerang 95 konon nk buat bedsheet set tp dh 9 tahun tak jahit2

Kombah stor.
Belek2 kain.
Bentang kain.
Gulung balik.
Simpan dalam stor.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 12-8-2021 03:20 PM
Another pouch bag, macam bentuk kotak ni. Yg ni zip nampak

Cantik kejadian.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 12-8-2021 03:33 PM
Ada dlm 15 baju/jubah/blouse yg dh jahit tepi tp lum cantum. Mujur byk yg plain color. Kain yg tak g ...

Wah, I kalau ada kain cotton 90" , suka benar. Suka buat cadar, selimut
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 10:32 PM | Show all posts


Kawaii sangat
Tunggu mood mai
Nak buat ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 10:33 PM | Show all posts
ketupatnasi replied at 12-8-2021 04:33 PM
Ada dlm 15 baju/jubah/blouse yg dh jahit tepi tp lum cantum. Mujur byk yg plain color. Kain yg tak g ...

Hahahaha biasalah tu
Peram kain hikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 12-8-2021 10:33 PM
Hahahaha biasalah tu
Peram kain hikhikhik

Chuols buat la jugak sis.

Kalau tak buat beg pun, buat alas lesung menumbuk sambal. Kalau dok apartment tade la org bawah bising masa chuols melesung. Kihkihkih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.238063 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list