CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: FanTasyCreaTioN

Menjahit Beg kain sendiri

  [Copy link]
Post time 10-8-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 10-8-2021 01:21 PM
Ini antaranya... dulu tome rajin leh dpt rm3k sebulan.. skrg sekupang pun haram..

Rajinnnn
Sis burit cikgu ert ke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kakyung awal 20an dulu minat buat craft ni.. Selalu guna mesin jahit mak buat beg, pensel box, uncang duit tu.. Lepas tu lama dah tak buat lupa dah.. Mesin jahit mak tu pon dah xde dah.. Kakyung ingat nak beli mesin jahit kecik tu buat balik la craft ni.. Mesin jahit elektrik harga 100-200 kat shoppee tu ok tak? Ada sape2 pernah beli dan guna?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tqvm kerana menjemput saya.
Sekarang ni memang nak cari kawan2 utk share  hobbies sebab semasa pkp memang terperap je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgok tajuk pun dah tau adik FC yg bukak.....

Cantiknya hasiltgn uolls....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 10-8-2021 01:43 PM
Rajinnnn
Sis burit cikgu ert ke

Taklaa.  Aku cikgu sains.. tp lps aku pencen awai aku masuk karier menjahit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 10-8-2021 01:29 PM
sebab tu kena ajak en.Mood bercinta lagi ...

pujuk2 la dia

Mmg try utk bercinta semula.. aku rasa lps selesai second dos oklaa kot.. selagi tak selesai dia jd grlisah.. tak leh tumpu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Beg kain utk bekal

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna recycle kain je

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kain ni kasar ,saya lining dengan kain putih.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim nak bljr jahit langsir yg basic dulu, tp harapan utk bljr tu masih malap gara2 kemalasan....

Pastu nak try bljr jahit seluar basahan utk diri sendiri & family....sbb kebanyakan masa WFH so, seluar jeans atau seluar2 berkenaan pun tersadai dlm almari.....

Bila la nak rajin ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada belaja dlu buat tote beg n ape satu lg. Dh bg kat mak buat beg telekung. Dulu asal giatmara ada buat kursus2 jahit rajin join.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 10-8-2021 07:43 PM
Xim nak bljr jahit langsir yg basic dulu, tp harapan utk bljr tu masih malap gara2 kemalasan....
...

I pun  jahit sendiri seluar basahan style pajama tu ,belajar sendiri ,ikut pattern seluar pajama yg dah sedia ada ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 10-8-2021 01:41 PM
Last jahit dulu masa tingkatan 3
Buat beg, bekas pensel, bekas kotak..
Letak span bg tebal..

Mesin jahit kecik besar mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 10-8-2021 10:45 PM
I pun  jahit sendiri seluar basahan style pajama tu ,belajar sendiri ,ikut pattern seluar pajama y ...

Kalau buat business pun bagus gak tu, permintaan tggi ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh kain ni sebijik macam kain aku .. beli kat shopee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah.. Rajinnyaaaaa..
Iols dah serkup mesin jahit dah lps siap baju raya bln 3 camtu. Baru cadang nk buat alas piuk yg cecomel tu bila kutip2 ken baju lama. Tetiba nmpk plak table cloth yg tak siap (tak gunting pn lagi ). Ni dh berangan nk buat beg pigi pasar pulak dahhh.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 10-8-2021 10:49 PM
Kalau buat business pun bagus gak tu, permintaan tggi ....

Suka je buat untuk sendiri2, I am not business minded sebab tak ramai contacts. Malas untuk buat marketing sebab I am not an outdoor person

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2021 10:09 AM | Show all posts
caca_eric replied at 10-8-2021 01:41 PM
Last jahit dulu masa tingkatan 3
Buat beg, bekas pensel, bekas kotak..
Letak span bg tebal..
Tak sabar menunggu hasil dari sis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2021 10:11 AM | Show all posts
AKAZ85 replied at 10-8-2021 01:46 PM
Masa kakyung awal 20an dulu minat buat craft ni.. Selalu guna mesin jahit mak buat beg, pensel box,  ...
Kira memang terer la ni


tak pernah guna mesin jahit portable kecik tu ...
jadi sama2 kita nunggu sesapa boleh bagi feedback


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2021 10:24 AM | Show all posts
ghalibboy replied at 10-8-2021 02:03 PM
Tqvm kerana menjemput saya.
Sekarang ni memang nak cari kawan2 utk share  hobbies sebab semasa pkp  ...
Memang buka Thread ni untuk sis sebab nengok sis lebih cendurung kepada hobi yang satu ni

rasa happy kan ... bila kita nyembang2 ngan orang yang sama minat ngan kita



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 06:02 PM GMT+8 , Processed in 0.277083 second(s), 57 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list