CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2371|Reply: 6

[SEJARAH] M. Kumaresan Sejarah Sukan Negara

  [Copy link]
Post time 29-7-2021 02:24 PM | Show all posts |Read mode
29/07/1992

Pada hari ini dalam tahun 1992, M. Kumaresan, Pelumba basikal negara telah mencipta sejarah dalam arena sukan negara sebagai atlet pertama layak ke pertandingan akhir Sukan Olimpik Barcelona.  Kejayaan ini dicapai setelah beliau melepasi saringan pertama 30 kilometer perlumbaan mata di Velodrom Vall di Tebron, Barcelona.  M. Kumaresan berjaya mengutip 11 mata dengan menduduki tangga ke-10 daripada 19 peserta. Kejayaan ini membolehkan beliau menyertai 24 peserta lain untuk bertanding dalam pusingan akhir.  Beliau yang berasal dari  Batu Pahat, Johor  merupakan Olahragawan  Kebangsaan  1987 dan pernah  mendapat  latihan di Stuhgart, Jerman, Michael Rich dan Andreass Lensant. Kejayaan beliau ini membuktikan kejaguhan atlet-atlet negara setanding dengan atlet-atlet sukan antarabangsa yang lain yang mampu bersaing di persada dunia.

Atlet Kebanggaan Negara

Sumber : Arkib Negara & Wikipedia

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2021 04:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Hr ahad lps die dijemput sm2 di studio arena utk mengulas acara keirin
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 10-8-2021 04:46 AM
Hr ahad lps die dijemput sm2 di studio arena utk mengulas acara keirin

Best tak? Hensem sgt dia. He is married to amy leela adik Bernard chandran kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 11-8-2021 09:15 AM
Best tak? Hensem sgt dia. He is married to amy leela adik Bernard chandran kan?

X berapa sgt
Die mcm passive aggressive kt tamu sorg lagi yg sm2 main keirin sprint ape
Tp azlan mubin yg handle bgs sbb bijak tny soalan dan balance kn 2 tamu ni
Oh ya br igt Tamu tu fadhil zonis

And yes, masih hensem
Daddy2 gitu
Clean shave

Lg 1 klu dgr btl2 blh detect pelat indian dia sbb fasih
Utk yg maybe yg x tau heols indian



Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 11-8-2021 11:50 AM
X berapa sgt
Die mcm passive aggressive kt tamu sorg lagi yg sm2 main keirin sprint ape
Tp azl ...

Dulu tgk rosman alwi sbb terer. Tgk kumaresan sbb ensem. Good old days
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 11-8-2021 01:18 PM
Dulu tgk rosman alwi sbb terer. Tgk kumaresan sbb ensem. Good old days

Gigih I gugel ttg rosman alwi

"Saya pernah ditampar, ditarik telinga, dimaki depan kawan-kawan oleh ayah kandung saya sendiri, tapi saya jadikan itu sebagai sesuatu yang positif untuk saya berjaya," itu pengakuan legenda basikal trek negara, Rosman Alwi

Teringat Quentin Tarantino yg masih x blh move on bila mak die kritik kje die sbg screenwriter

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-8-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 11-8-2021 01:40 PM
Gigih I gugel ttg rosman alwi

"Saya pernah ditampar, ditarik telinga, dimaki depan kawan-kawan ...

Omg lama x dengar nama dia. Hello mr pulp fiction. Movie yg i x fhm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 06:14 AM GMT+8 , Processed in 0.065825 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list